Ухвала
від 30.03.2015 по справі 2а-8275/12/2070
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

30 березня 2015 року м. Київ В/800/1463/15

Вищий адміністративний суд України у складі колегії суддів Зайця В.С. (суддя-доповідач), Кравцова О.В., Чумаченко Т.А., Логвиненко А.О., Черпіцької Л.Т., перевіривши заяву управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року у справі за позовом підприємства «Пульс» Харківської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» до управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова про визнання недійсною та скасування вимоги, -

В С Т А Н О В И В :

Управлінням Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова подано заяву про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року, прийнятої за результатом розгляду касаційної скарги управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 24 вересня 2012 року та ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 06 грудня 2012 року у справі за позовом підприємства «Пульс» Харківської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» до управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова про визнання недійсною та скасування вимоги.

В заяві управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м. Харкова, посилаючись на неоднакове застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах, просить скасувати ухвалу Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити.

В заяві зазначає, що ухвала Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року у справі № К/800/23539/13 прийнята з неоднаковим застосуванням одних і тих самих норм матеріального права, ніж у справі № К/9991/61701/12.

З поданих документів вбачається, що ухвала Вищого адміністративного суду України, щодо якої заявлено клопотання про перегляд Верховним Судом України, прийнята касаційною інстанцією 13 березня 2014 року, ухвала Вищого адміністративного суду України, на яку заявник посилається в підтвердження неоднакового застосування норм матеріального права, прийнята 12 червня 2014 року.

Заява про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України подана заявником у березні 2015 року, тобто з дати ухвалення судового рішення, про перегляд якого поставлено питання та судового рішення, на яке здійснюється посилання на підтвердження підстав, установлених пунктом 1 частини 1 статті 237 цього Кодексу, минуло більше трьох місяців.

Статтею 235 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що Верховний Суд України переглядає судові рішення в адміністративних справах виключно з підстав і в порядку, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частиною 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України заява про перегляд судових рішень подається протягом трьох місяців з дня ухвалення судового рішення, щодо якого заявлено клопотання про перегляд, або з дня ухвалення судового рішення, на яке здійснюється посилання на підтвердження підстав, установлених пунктом 1 частини 1 статті 237 цього Кодексу, якщо воно ухвалено пізніше, але не пізніше одного року з дня ухвалення судового рішення, про перегляд якого подається заява.

Відповідно до частини 4 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України у разі пропущення строку, встановленого частинами 1, 2, 3 цієї статті, з причин визнаних поважними, суд за клопотанням особи, яка подала заяву про перегляд судового рішення, може поновити цей строк. Заява про перегляд судового рішення залишається без розгляду, якщо особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, а також якщо у поновленні строку відмовлено.

Заявник питання про поновлення строку подання заяви про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року не порушує.

Оскільки заява управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року подана із пропуском строку, встановленого частиною 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, клопотання про поновлення цього строку не заявлено, колегія суддів приходить до висновку, що заява підлягає залишенню без розгляду відповідно до частини 4 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтею 238 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В :

Заяву управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 березня 2014 року у справі за позовом підприємства «Пульс» Харківської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» до управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі м.Харкова про визнання недійсною та скасування вимоги - залишити без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення30.03.2015
Оприлюднено03.04.2015
Номер документу43409392
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8275/12/2070

Ухвала від 11.03.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 30.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заяць В.С.

Ухвала від 08.05.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

Ухвала від 27.03.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Штульман І.В.

Ухвала від 07.02.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Штульман І.В.

Ухвала від 06.12.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Зеленський В.В.

Ухвала від 15.11.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Зеленський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні