Ухвала
від 03.04.2015 по справі 815/1900/15
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/1900/15

УХВАЛА

03 квітня 2015 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Катаєва Е.В., вивчивши адміністративний позов Саратської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області до Дочірнього підприємства «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов адміністративний позов Саратської об'єднаної державної податкової інспекції у ГГУ Міндоходів в Одеській області до Дочірнього підприємства «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» (далі ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України»), в якому позивач просить стягнути з розрахункових рахунків філії «Саратська дорожна експлуатаційна дільниця» ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України» суму заборгованості по авансовим внескам з податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності у розмірі 15953,96грн.

Відповідно до вимог статей 105, 106 КАС України, у позовній заяві зазначаються ім'я позивача та відповідача, зміст позовних вимог згідно з ч. 4, 5 ст. 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги. На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів. Крім того, згідно з ч.3 ст.106 КАС України суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Проте поданий адміністративний позов викладеним вимогам не відповідає.

Відповідно до ст.56 КАС України законними представниками органу, підприємства, установи, в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом. Згідно п.4 ч.3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачу, якщо позовну заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Позов Саратської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області підписаний головою комісії з реорганізації Саратської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області Білецькою В.Й., проте жодного документу в підтвердження повноважень вказаної посадової особи на представлення інтересів в суді позивача не надано.

Позивач відповідачем визначив ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», в той же час в позові зазначає, що відповідно до ст.15 ПК України платниками податків визнаються фізичні особи, юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Позивач також зазначив, що філія «Саратська дорожня експлуатаційна дільниця» є відокремленим підрозділом ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», знаходиться на податковому обліку в Саратській ОДПІ як платник податків та згідно облікових карток має заборгованість по сплаті узгодженого податкового зобов'язання.

До позову надана копія Положення про філію «Саратська дорожня експлуатаційна дільниця», згідно якого Філія здійснює бухгалтерський і податковий облік, несе відповідальність за його вірогідність відповідно до встановленого законодавством порядку, Філія має окремий баланс, розрахунковий рахунок у банку, печатку, штампи.

Таким чином, філію «Саратська дорожня експлуатаційна дільниця» є платником податків, якій знаходиться на обліку в Саратський ОДПІ та несе самостійну відповідальність за податкову звітність та сплату податків.

Розрахунок податкових зобов'язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток поданий до Саратської ОДПІ саме філією.

У зв'язку з виниклим податковим боргом позивач сформував та направив податкову вимогу №79-13 від 14.01.2015 року платнику податків - філії «Саратська дорожня експлуатаційна дільниця» на адресу смт. Сарата, вул.. Промзона,7, яка отримана філією 30.01.2015 року.

Позивач просить стягнути борг платника податків - філії «Саратська дорожня експлуатаційна дільниця» з розрахункових рахунків філії .

Незважаючи на всі вказані позивачем обставини та надані документи, позивач відповідачем визначає не платника податків - філію, а ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», при цьому в позові не наводить будь-яких обґрунтувань цих обставин.

Позивач є суб'єктом владних повноважень та відповідно до ч.3 ст.106 КАС України при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів. Позивачем направлені позов в вказаними вимогами (фактично до філії, оскільки саме з рахунків філії просить стягнути податковий борг) на адресу ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України».

Згідно ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

При таких обставинах позов повинен бути залишений без руху, а позивачу наданий термін для усунення недоліків, які повинні бути усунути шляхом визначення в позові належного відповідача та виконання суб'єктом владних повноважень вимог ч.3 ст.106 КАС України - направлення належному відповідачу копію позову з додатками та надати до суду доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів..

Керуючись ст. 105, 106, 108 КАС України,

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Саратської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області до Дочірнього підприємства «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» про стягнення заборгованості - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність в строк до 20 квітня 2015 року усунути недоліки та роз'яснити, що в іншому випадку позов буде визнаний неподаним та повернутий позивачу.

Ухвалу може бути оскаржено у порядку ч.3 ст.186 КАС України.

Суддя Катаєва Е.В.

20.04.15

Дата ухвалення рішення03.04.2015
Оприлюднено08.04.2015
Номер документу43435771
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1900/15

Ухвала від 02.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Олендер І.Я.

Ухвала від 09.09.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Зуєва Л.Є.

Ухвала від 07.07.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Зуєва Л.Є.

Ухвала від 07.07.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Зуєва Л.Є.

Постанова від 09.06.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 27.05.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 03.04.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні