Ухвала
від 23.04.2015 по справі 815/1900/15
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                            Справа № 815/1900/15

УХВАЛА

          23 квітня 2015 року                                                                                 м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Катаєва Е.В., розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі справу за адміністративним позовом Саратської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області до Дочірнього підприємства «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» про стягнення заборгованості , -

В С Т А Н О В И В:

          В провадженні суду знаходиться справа за адміністративним позовом Саратської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області до Дочірнього підприємства «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України», в якому позивач просив стягнути з розрахункових рахунків відповідача суму заборгованості по авансовим внескам з податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності у розмірі 15953,96грн.

Ухвалою суду від 23.04.2015 року провадження по справі відкрито, розпочате підготовче провадження.

Відповідно до частини 2 статті 110 КАС України суд до судового розгляду адміністративної справи вживає заходи для всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення справи в одному судовому засіданні протягом розумного строку, з метою чого може витребувати матеріали, прийняти рішення про залучення третіх осіб. Згідно з положеннями ч.5 ст. 71 КАС України суд має право збирати необхідні докази для розгляду справи.

Враховуючи, що позивач в обґрунтування своїх позовних вимог зазначає, що податковий борг по авансовим внескам з податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності у розмірі 15953,96грн. виник у філії «Саратська дорожна експлуатаційна дільниця» ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», яка знаходиться у нього на податковому обліку як платник консолідованого податку на прибуток підприємства, суд вважає необхідним долучити до участі у справі у якості третьої особи на стороні відповідача філію «Саратська дорожна експлуатаційна дільниця» ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України» , направити копію позову та запропонувати надати заперечення, пояснення.

Крім того, позивач в обґрунтування своїх позовних вимог зазначає, що відповідач є юридичною особою, є платником податку та несе відповідальність по зобов'язанням філії. Відповідно до вимог ст.95 ПКУ обов'язковою умовою для наявності підстав стягнення податкового боргу є надіслання платнику податків податкової вимоги та сплив 60 днів з дня надіслання цієї вимоги. Позивач надав до позову копію податкової вимоги, яка надіслана на адресу філії. Суд вважає необхідним витребувати у позивача відомості щодо направлення податкової вимоги юридичній особі – відповідачу ДП «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України», с рахунків якого позивач просить стягнути податковий борг, та надати її копію та докази її направлення відповідачу.

У зв'язку з витребуванням доказів по справі суд вважає необхідним встановити строк для надання документів до 22.05.2015 року та зупинити провадження по справі до встановленого строку для надання доказів по справі до 22.05.2015 року.

Відповідно до ст.14 КАС України ухвали суду є обов'язковими для виконання на всій території України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 11, 50, 70, 71, 110,121,156 КАС України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Долучити до участі у справі у якості третьої особи на стороні відповідача філію «Саратська дорожна експлуатаційна дільниця» ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України».

Направити філії «Саратська дорожна експлуатаційна дільниця» ДП «Одеській облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України» копію позову та запропонувати надати заперечення, пояснення на позов.

Зобов'язати Саратську ОДПІ Головного управління Міндоходів в Одеській області надати Одеському окружному адміністративному суду у строк до 22.05.2015 року відомості щодо направлення податкової вимоги юридичній особі – Дочірньому підприємству «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України», належним чином завірену копію цієї вимоги копію та докази її направлення ДП «Одеській облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України».

Зупинити провадження по адміністративній справі №815/1900/15 до 22.05.2015 року – строку встановленого для надання до суду доказів по справі.

Ухвалу в частині зупинення провадження може бути оскаржено до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

Суддя Е.В.Катаєва

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2015
Оприлюднено29.04.2015
Номер документу43732882
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1900/15

Ухвала від 02.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Олендер І.Я.

Ухвала від 09.09.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Зуєва Л.Є.

Ухвала від 07.07.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Зуєва Л.Є.

Ухвала від 07.07.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Зуєва Л.Є.

Постанова від 09.06.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 27.05.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 03.04.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні