Ухвала
від 22.12.2014 по справі 826/12793/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

22 грудня 2014 року справа №826/12793/14

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., за участю секретаря Калужського Д.О. та представників:

позивача : не з'явились;

відповідача: Велькіна К.Д.

розглянувши в судовому засіданні за власною ініціативою питання про залучення Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві в якості співвідповідача до участі у справі

за позовомДержавної податкової інспекції у Подільському районі Головного управління Міністерства доходів і зборів України у місті Києві доТовариства з обмеженою відповідальністю "СВАН ПРОЕКТ" проприпинення юридичної особи

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у Подільському районі Головного управління Міністерства доходів і зборів України у місті Києві (далі по тексту - позивач, ДПІ у Подільському районі) звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "СВАН ПРОЕКТ" (далі по тексту - відповідач, ТОВ "СВАН ПРОЕКТ"), в якому просить: 1) визнати недійсним запис про проведення державної реєстрації ТОВ "СВАН ПРОЕКТ" (код ЄДРПОУ 36048100) через порушення закону, допущені при його реєстрації, які не можна усунути; 2) скасувати державну реєстрацію установчих документів ТОВ "СВАН ПРОЕКТ" (код ЄДРПОУ 36048100); 3) визнати недійсними установчі документи ТОВ "СВАН ПРОЕКТ" (код ЄДРПОУ 36048100) з моменту реєстрації; 4) припинити юридичну особу ТОВ "СВАН ПРОЕКТ" (код ЄДРПОУ 36048100).

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 грудня 2014 року адміністративну справу №826/12793/14 призначено до судового розгляду.

В судовому засіданні 22 грудня 2014 року суд дійшов висновку, що в межах спірних правовідносин за адміністративним позовом повинні відповідати Товариство з обмеженою відповідальністю "СВАН ПРОЕКТ" та Реєстраційна служба Головного управління юстиції у місті Києві, а тому суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача Реєстраційну службу Головного управління юстиції у місті Києві .

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на його заміну іншою особою, то ця особа може вступити у справу як третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, про що суд повідомляє третю особу. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні адміністративного позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави. Після заміни сторони, вступу третьої особи, що заявляє самостійні вимоги на предмет спору, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

З огляду вищевикладене, Окружний адміністративний суд міста Києва залучає до участі у справі Реєстраційну службу Головного управління юстиції у місті Києві в якості співвідповідача.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтею 53, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі в адміністративній справі Реєстраційну службу Головного управління юстиції у місті Києві в якості співвідповідача.

2. Зобов'язати відповідача надати суду належним чином засвідчену копію реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "СВАН ПРОЕКТ" та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо вказаного підприємства із зазначенням реєстраційних дій.

3. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А. Кузьменко

Дата ухвалення рішення22.12.2014
Оприлюднено21.04.2015
Номер документу43591455
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення Реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві в якості співвідповідача до участі у справі за позовомДержавної податкової інспекції у Подільському районі Головного управління Міністерства доходів і зборів України у місті Києві доТовариства з обмеженою відповідальністю "СВАН ПРОЕКТ" проприпинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —826/12793/14

Ухвала від 30.09.2015

Адміністративне

Верховний Суд України

Коротких О.А.

Ухвала від 08.06.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 20.05.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 22.12.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 22.12.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 03.12.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Постанова від 30.01.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 29.09.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 02.09.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні