Ухвала
від 30.04.2015 по справі 303/676/15-ц
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/676/15-ц

Провадження № 2/303/670/15

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

30 квітня 2015 року м. Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

в складі головуючого судді Котубей І.І.

при секретарі Панас М.В.

з участю прокурора Запотічного А.І.

представника відповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до ОСОБА_2, Верхньокоропецької сільської ради , про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки -

в с т а н о в и в :

Мукачівським міськрайонним судом розглядається справа за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до ОСОБА_2, Верхньокоропецької сільської ради , про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки.

В судовому засіданні представник відповідача подав суду клопотання про зупинення провадження у справі. Дане клопотання мотивує тим, що основною підставою позову прокурора є постанова Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 02.10.2012 року у справі за позовом прокурора Мукачівського району до Верхньокоропецької сільської ради, треті особи - радгосп-завод «Мукачівський», міськрайонне управління Держкомзему в м.Мукачево та Мукачівському районі, Мукачівська районна державна адміністрація про скасування рішення про вилучення земельних ділянок. Однак, вищевказана постанова оскаржена відповідачем в апеляційному порядку, скарга прийнята до провадження. В зв'язку з цим вважає, що цивільну справу, яка розглядається, неможливо вирішити до закінчення розгляду в апеляційному порядку іншої справи, а тому просить провадження у цій справі зупинити.

Прокурор в судовому засіданні проти зупинення провадження у справі не заперечив.

Розглянувши клопотання представника відповідача суд приходить до наступного висновку.

Згідно п.4 ч.1 ст. 201 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 203 ЦПК України провадження у справі у випадку, передбаченому п.4 ч.1 ст. 201 ЦПК України зупиняється до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Судом встановлено, що Львівським апеляційним адміністратвиним судом 02.04.2015 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на постанову Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 02.10.2012 року у справі за позовом прокурора Мукачівського району до Верхньокоропецької сільської ради, треті особи - радгосп-завод «Мукачівський», міськрайонне управління Держкомзему в м.Мукачево та Мукачівському районі, Мукачівська районна державна адміністрація про скасування рішення про вилучення земельних ділянок.

Саме на вищевказану постанову суду, яка переглядається в апеляційному порядку, посилається прокурор як на підставу задоволення його вимог, а тому суд приходить до висновку, що вирішення питання про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки безпосередньо пов'язане з вирішенням питання щодо скасування рішення про вилучення земельних ділянок, а тому дана справа не може бути розглянута до вирішення справи № 0707/4717/12.

За таких обставин суд вважає, що клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 201, 203, 210 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Провадження у справі за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до ОСОБА_2, Верхньокоропецької сільської ради , про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки зупинити до закінчення апеляційного розгляду та набрання законної сили рішенням по справі за позовом прокурора Мукачівського району до Верхньокоропецької сільської ради, треті особи - радгосп-завод «Мукачівський», міськрайонне управління Держкомзему в м.Мукачево та Мукачівському районі, Мукачівська районна державна адміністрація про скасування рішення про вилучення земельних ділянок.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Мукачівського

міськрайонного суду ОСОБА_3

СудМукачівський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення30.04.2015
Оприлюднено07.05.2015
Номер документу43869676
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —303/676/15-ц

Рішення від 21.07.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Рішення від 21.07.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 24.06.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 29.10.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 09.09.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 30.04.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 14.02.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні