Ухвала
від 29.10.2015 по справі 303/676/15-ц
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/676/15-ц

Провадження № 2/303/670/15

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

29 жовтня 2015 року м. Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

в складі головуючого судді Котубей І.І.,

при секретарі Панас М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до ОСОБА_1, Верхньокоропецької сільської ради , про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

Мукачівським міськрайонним судом розглядається справа за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до ОСОБА_1, Верхньокоропецької сільської ради , про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки .

До початку розгляду справи від прокурора надійшло клопотання про зупинення провадження у справі. Дане клопотання прокурор мотивує тим, що на розгляді в Господарському суді Закарпатської області перебуває справа за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до Верхньокоропецької сільської ради про визнання недійсним та скасування рішення. В зв'язку з цим вважає, що цивільну справу, яка розглядається, неможливо вирішити до закінчення розгляду в Господарському суді іншої справи, а тому просить провадження у цій справі зупинити.

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 подав заяву про розгляд справи без його участі.

Інші учасники процесу в судове засідання не з'явилися, про час і місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Розглянувши клопотання прокурора суд приходить до наступного висновку.

Згідно п.4 ч.1 ст. 201 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 203 ЦПК України провадження у справі у випадку, передбаченому п.4 ч.1 ст. 201 ЦПК України зупиняється до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Судом встановлено, що в провадженні Господарського суду Закарпатської області перебуває справа за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до Верхньокоропецької сільської ради про визнання недійсним та скасування пункту 1 рішення 21 сесії 4 скликання № 218 від 28.11.2005 року Верхньокоропецької сільської ради «Про вилучення земельних ділянок».

На незаконність вказаного рішення сільської ради прокурор посилається як на основну підставу заявлених позовних вимог, а тому суд приходить до висновку, що вирішення питання про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки безпосередньо пов'язане з вирішенням питання щодо скасування рішення про вилучення земельних ділянок, отже дана справа не може бути розглянута до вирішення іншої справи Господарським судом Закарпатської області.

За таких обставин суд вважає, що клопотання прокурора про зупинення провадження у справі підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 201, 203, 210 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Провадження у справі за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до ОСОБА_1, Верхньокоропецької сільської ради , про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов'язання повернення земельної ділянки зупинити до закінчення розгляду та набрання законної сили рішенням по справі № 907/661/15 за позовом заступника прокурора Закарпатської області в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до Верхньокоропецької сільської ради про визнання недійсним та скасування рішення, що розглядається Господарським судом Закарпатської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Мукачівського

міськрайонного суду ОСОБА_3

СудМукачівський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення29.10.2015
Оприлюднено04.11.2015
Номер документу52908533
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —303/676/15-ц

Рішення від 21.07.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Рішення від 21.07.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 24.06.2016

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 29.10.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 09.09.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 30.04.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

Ухвала від 14.02.2015

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Котубей І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні