Постанова
від 13.02.2007 по справі 38/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

38/13

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                             ПОСТАНОВА

                                                        ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

13.02.07 р.                                                                             Справа № 38/13

Господарський суд Донецької області у складі судді Радіонової О.О.

при секретарі судового засіданні Тулаінової І.А.

розглянув у відкритому судовому засіданні  в  м. Донецьку справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в м.Селидове Донецької області

до відповідача: Комунального підприємства “Селидівська міська тепломережа” м.Селидове Донецької області

про  стягнення   71 604грн.22коп.

за участю

представників сторін:

від позивача: Козлова О.Л. –гол. спец. юрисконсульт за дов. №26 від 31.01.2007р.

від відповідача: не з”явився                    

                                                                                            

Суть справи:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в м.Селидове Донецької області, звернувся до господарського суду Донецької області з  позовом до  Комунального підприємства “Селидівська міська тепломережа” м.Селидове Донецької області про стягнення  фактичних витрат на виплату та доставку пенсії у сумі  71 604грн.22коп.

У зв'язку з набуттям чинності з 01.11.2005р. Закону України “Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України” № 2953-1У від 06.10.2005р., яким пункти 6 та 7 розділу У11 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України були викладені в новій редакції, згідно якої до початку діяльності окружного адміністративного суду позовні заяви у господарських справах, що віднесені цим Кодексом до адміністративної юрисдикції, заяви (подання) про перегляд судових рішень у зв'язку з нововиявленими та винятковими обставинами у таких справах, розглядаються господарським судом в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України, 18.01.2007р. судом було відкрито провадження в адміністративній справі № 38/13, оскільки Управління Пенсійного фонду у прийнятті рішення про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсії діють як органи державної влади у здійсненні ними владних управлінських функцій і, відповідно, як суб'єкти владних повноважень та відповідають вимогам, передбаченим ст. 3 КАС України.

Відповідач у попереднє судове засідання не з'явився, незважаючи на те, що був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи належним чином, про що свідчить відмітка канцелярії, та повернуте на адресу суду поштове повідомлення № 5452275  з відміткою “вручено уповноваженої Тимошиної”.

13.02.2007р. відповідач у попереднє судове засідання не з'явився, але звернувся до суду з листом, який отриманий судом 13.02.2007р., в якому проти позовних вимог про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах відповідно до п. “б” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” за період з вересня 2004р. по грудень 2006р. у розмірі 71 604грн.22коп. не заперечує та просить суд розглянути справу без його участі, який судом розглянутий та залучений до матеріалів справи.

Крім того, відповідач представив суду акт звірки №3 від 05.02.2007р., в якому підтвердив заборгованість перед ПФУ  станом на 01.01.2007р., яка становить 71 604грн.22коп., який підписаний уповноваженими представниками сторін.

Позивач  у попередньому судовому засіданні 31.01.2007р. надав положення про УПФ, довідку з ЄДРПОУ та клопотання про залучення до матеріалів справи документів, які судом  розглянуті та залучені до матеріалів справи.

Судом відповідно до вимог ст. 45 КАС України  складено протокол, який долучено до матеріалів справи.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення  уповноваженого представника позивача, господарський суд , -

                     

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство  “Селидівська міська тепломережа” значиться у ЄДРПОУ як юридична особа   ( ідентифікаційний код 31582255), що підтверджено довідкою №22-15/151 від 22.01.2007р.

Відповідач є страхувальником в розумінні норм статті 1 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Працівникам Комунального підприємства  “Селидівська міська тепломережа” згідно представленого розрахунку було призначено пенсію  на пільгових умовах ( за списком 2).

В період з  01.09.2004р. по 01.12.2006р. у відповідача виникла заборгованість з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 71 604грн.22коп., яку позивач просить стягнути з відповідача, що підтверджується представленими доказами по справі та визнається відповідачем.

Згідно ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

В обґрунтування своїх вимог посилається на розрахунок суми боргу, копії повідомлень про надсилання супроводжувальних листів та розрахунків відповідачу, копію відповіді підприємства, правоустановчі документи, список працівників, які заробили пільговий стаж за спірний період, тощо.

Відповідач посилається на лист від 12.02.2007р., акт звірки №3 від 05.02.2007р.

Суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні відповідно ч. 1 ст. 86 КАС України.

Відповідно до пункту 2 розділу 15 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, який набрав чинності з 1 січня 2004 року, пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умова або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

Порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій визначений Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. N 21-1 (надалі - Інструкція).

Відповідно до п.6.1 Інструкції відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України № 1058, зокрема для платників, зазначених у пп. 2.1.1 п. 2.1 цієї Інструкції – також 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положень Закону України № 1058 застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Пунктом 6.4. Інструкції передбачено, що розмір відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України № 1058, які надсилаються підприємствам до 20-січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

Суд  приймає до уваги визнання позову відповідачем у листі від 13.02.2007р.

Відповідно ст.112 КАС України у разі повного визнання відповідачем адміністративного позову і прийняття його судом приймається постанова про задоволення адміністративного позову.

З огляду на викладені положення законодавства та обставини справи, суд вважає, що визнання відповідачем позову не суперечить законодавству, не порушує прав і охоронюваних законом інтересів інших осіб.

На підставі наведеного, суд вважає, що позовні вимоги щодо стягнення  фактичних витрат на виплату та доставку пенсії у сумі  71 604грн.22коп. є доказаними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Судові витрати підлягають розподілу відповідно вимог ч. 4  ст. 94 КАС України.

На підставі викладеного, та керуючись ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", ст.1, р.15 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003р. N 21-1., ст.ст.17, 48, 69, 71, 87, 89,  94, 112, 160, 162, 163, пунктів 2-1, 6,7 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України господарський суд,

                                                       П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в м.Селидове Донецької області до Комунального підприємства “Селидівська міська тепломережа” м.Селидове Донецької області про стягнення з фактичних витрат на виплату та доставку пенсії у сумі                           71 604грн.22коп. задовольнити повністю.          

Стягнути з Комунального підприємства “Селидівська міська тепломережа” м.Селидове Донецької області (85400, Донецька область,  м.Селидове, бул.Жовтневої революції,9А, р/р 26001301490596 в філії відділення Промінвестбанку в м.Селидове Донецької області, МФО 334312, ЄДРПОУ 31582255) на користь Управління Пенсійного фонду України в м.Селидове Донецької області (85400, Донецька область, м.Селидове, вул.П.Морозова,6, р/р 256073012044 в ДОУ ВАТ “Ощадний банк України”, МФО 336106, ЄДРПОУ 23336854) витрати на виплату та доставку пенсії у сумі 71 604грн.22коп.

Текст постанови оголошений у судовому засіданні 13.02.2007р.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження постанови суду протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          

Суддя                                                                                              Радіонова О.О.           

Надруковано 3 примірника:

1 – до справи

2 – сторонам у справі

                                                                                             

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.02.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу439379
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —38/13

Судовий наказ від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

Судовий наказ від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

Ухвала від 16.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жельне С.Ч.

Ухвала від 25.01.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жельне С.Ч.

Постанова від 06.03.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Рішення від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Власов Ю.Л.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Власов Ю.Л.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Власов Ю.Л.

Рішення від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сгара Е.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні