Ухвала
від 13.02.2009 по справі 32/190-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

32/190-09

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про  повернення заяви про порушення справи про банкрутство

"13" лютого 2009 р.                                                                                          № 32/190-09

Суддя Грабован Л.І., розглянувши заяву Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси;

до боржника: 64 Вузол зв'язку штабу південного оперативного командування (код ЄДРПОУ 09631044)               

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:   

Державна податкова інспекція у Приморському районі м. Одеси и звернулась до суду з заявою про порушення справи про банкрутство 64 Вузол зв'язку штабу південного оперативного командування, посилаючись на наявність заборгованості в сумі 1870,00 грн.

Відповідно до ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник –це суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

Однак, в порушення вимог п.3 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України заявником не надано доказів того, що 64 Вузол зв'язку штабу південного оперативного командування є суб'єктом підприємницької діяльності (свідоцтво про державну реєстрацію СПД, статут організації або Положення про юридичну особу), та до нього слід застосовувати положення Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Крім того, згідно доданої до заяви про порушення справи про банкрутство Довідки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Серія АВ №017828 станом на 26.01.2009р. у ЄДР не міститься відомостей про дану юридичну особу. Інших доказів того, що 64 Вузол зв'язку штабу південного оперативного командування (на даний час знаходиться у Єдиному державному реєстрі (довідка управління статистики на момент подання заяви про порушення справи) та припинило підприємницьку діяльність у розумінні Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суду не надано.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у заяві  не вказано обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, доказів, що підтверджують викладені у заяві обставини.

Згідно п.5 ч.1 ст.9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення провадження у справі про банкрутство з додані до неї документи без розгляду з підстав, передбачених ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього закону.

Враховуючи викладене, суд повертає без розгляду заяву Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси про порушення справи про банкрутство 64 Вузол зв'язку штабу південного оперативного командування у порядку ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” на підставі п.3 ч.1 ст.63 ГПК України.   

Керуючись п. 5 ч.1 ст.9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п.3 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В:

          Заяву Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси про порушення справи про банкрутство 64 Вузол зв'язку штабу південного оперативного командування (код ЄДРПОУ 09631044)  повернути заявнику без розгляду.

          

Додаток: заява про порушення справи про банкрутство з додатком на 20-ти арк.

Суддя                                                                                 Грабован Л.І.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.02.2009
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4396456
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/190-09

Постанова від 30.05.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Ухвала від 03.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Ухвала від 29.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

Ухвала від 13.02.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні