Постанова
від 28.04.2015 по справі 922/1979/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"28" квітня 2015 р.Справа № 922/1979/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуТовариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" про визнання банкрутом Товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" , код ЄДРПОУ 35887488 за участю :

голови ліквідаційної комісії : Бреус Р.А.

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії звернувся до господарського суду Харківської області із заявою про порушення справи про банкрутство товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 02.04.2015 року прийнято заяву товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 15.04.2015 року.

Ухвалою господарського суду від 15.04.2015 р. було порушено провадження по справі про банкрутство товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника на 28.04.2015 р.

20 квітня 2015 року до суду від Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції на виконання вимог ухвали суду від 02.04.2015 року надійшла інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, відповідно до якої встановлено відсутність відомостей стосовно товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес".

В судовому засіданні голова ліквідаційної комісії просить суд визнати товариство з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" банкрутом, призначити ліквідатором товариства голову ліквідаційної комісії, також просить суд не призначати винагороду ліквідатору, обґрунтовуючи свою позицію скрутним фінансовим становищем товариства.

Розглянувши надану суду заяву і додані до заяви документи, вислухавши пояснення голови ліквідаційної комісії, суд встановив, що голова ліквідаційної комісії звернувся до суду з заявою про визнання боржника товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" банкрутом на підставі наступного.

Товариство з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" код 35887488 зареєстровано як юридична особа Виконавчим комітетом Донецької міської ради 24.04.2008 року за № 12661020000030129 за адресою: 61103, м. Харків, вул. Новопрудна, будинок 4, кв.70.

У відповідності до ч.3 ст. 105, ч.1 ст. 110 ЦК України загальними зборами учасників було прийнято рішення про припинення товариства шляхом його ліквідації (протокол загальних зборів № 11), призначено ліквідаційну комісію, визначено порядок припинення боржника, встановлено строк для пред`явлення вимог кредиторів боржника - два місяці з моменту публікації повідомлення про припинення товариства.

На виконання вимог ч.1 ст. 34 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців", 13.01.2015 року державному реєстратору були надані документи, необхідні для внесення в Єдиний державний реєстр запису про рішення щодо припинення юридичної особи.

У відповідності до приписів ч. 2 ст. 105 ЦК України, 22.01.2015 року в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації - Бюлетені державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців № 307 (2) було опубліковано повідомлення про припинення товариства, разом з інформацією про строк заявлення вимог кредиторів до товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес".

Головою ліквідаційної комісії подано до ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області заяву за формою 8-ОПП про припинення платника податку товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес", повідомлено контролюючі органи про припинення товариства, надано контролюючим органам документи для проведення перевірки товариства та запропоновано звернутися до ліквідаційної комісії з вимогами до боржника.

З метою виявлення, підтвердження та забезпечення розгляду кредиторської заборгованості, головою ліквідаційної комісії були письмово повідомлено усіх відомих кредиторів (за даними власного обліку). Так, на адресу товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" надійшли заяви з кредиторськими вимогами разом з документами, які підтверджують заборгованість, на загальну суму 179967265,00 грн. від наступних кредиторів :

- ПП " Гирон" ( код ЄДРПОУ 33396905) - загальна сума заборгованості 5000,00 грн.

- ТОВ " Компанія з управління активами Траст Центр" (код ЄДРПОУ 33606246) - загальна сума заборгованості 179942265,00 грн.

- ПАТ " Ді Ем Ді" (код ЄДРПОУ 25398417) - загальна сума заборгованості 20000,00 грн.

Зазначені суми кредиторської заборгованості підтверджені належними доказами, розглянуті та визнані в повному обсязі, про що надіслані відповідні повідомлення.

Крім того, з метою виявлення майна товариства головою ліквідаційної комісії направлені запити до Державної інспекції сільського господарства Харківської області, Управління ДАІ УМВС в Харківській області, ТУ Державної служби гірничного нагляду та промислової безпеки України у Харківській області, Управління Держземагенства в м. Харкові про наявність чи відсутність зареєстрованого за товариством майна та отримані відповіді, які свідчать, що за товариством з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" ніякого майна не зареєстровано.

Відповідно до ч.4 ст. 111 ЦК України на виконання вимог Наказу МФУ " Про затвердження положення про інвентаризацію активів та зобов`язань" від 02.09.2014 року №879, ліквідаційною комісією проведено інвентаризацію рухомого майна, об`єктів права інтелектуальної власності у складі нематеріальних активів, основних засобів, товарів в обороті, розрахунків з покупцями, постачальниками та іншими дебіторами та кредиторами.

За результатами проведеної інвентаризації встановлено, що у товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" відсутня дебіторська заборгованість, відсутні будь - які матеріальні та нематеріальні активи, окрім 10000,00 грн. готівкових коштів в касі товариства.

На виконання вимог ч.10 ст. 111 ЦК України, головою ліквідаційної комісії було складено та надіслано до контролюючих органів звітність за останній звітній період.

За результатом проведених контролюючими органами перевірок товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес":

- УПФУ у Дзержинському районі м. Харкова було складено акт № 50 від 16.03.2015 року про результати позапланової перевірки товариства, відповідно до висновків якого порушень не виявлено та надано довідку про відсутність заборгованості із сплати страхових коштів до Пенсійного фонду України і фондів соціального страхування № 1108210/26 від 16.03.2015 року.

- Відділенням виконавчої дирекції у м. Харкові Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України було складено акт перевірки достовірності поданих страхувальником відомостей про види економічної діяльності №56 від 09.02.2015 року та надано довідку про відсутність заборгованості зі сплати страхових коштів;

- Харківським міським центром зайнятості складено акт №58 від 20.02.2015 року про результати перевірки товариства та видано довідку про відсутність заборгованості;

- Західною міжрайонною виконавчою дирекцією Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності була видана довідка № 43 від 29.01.2015 року про відсутність заборгованості із сплати страхових коштів.

Відповідно до інформації, наданою Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг від 23.02.2015 року, Нацкомфінпослуг прийнято рішення про анулювання ліцензій на провадження страхової діяльності, виданих товариству з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес", виключено інформацію про товариство з державного реєстру фінансових установ та анульовано свідоцтво про реєстрацію фінансової установи.

Після закінчення всіх необхідних ліквідаційних заходів у відповідності до ч.8 ст.111 ЦК України головою ліквідаційної комісії був складений проміжний ліквідаційний баланс. За даними проміжного ліквідаційного балансу, який затверджений загальними зборами товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес", розмір активів боржника становить 10 тис. грн., при цьому загальна кредиторська заборгованість складає 179977 тис. грн.

На виконання вимог ч.3 ст. 110 ЦК України та ч.5 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" загальними зборами учасників товариства було прийняте рішення звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес".

Враховуючи викладене суд вважає, що товариство з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" виконало вимоги цивільного та господарського законодавства, щодо ліквідації юридичної особи.

Таким чином, враховуючи, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Згідно з положеннями ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Заслухавши голову ліквідаційної комісії, дослідивши матеріали справи, враховуючи, що інших пропозицій щодо кандидатури ліквідатора до суду не надходило, суд вважає за можливе призначити ліквідатором боржника Бреуса Ростислава Анатолійовича.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариство з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" код 35887488 зареєстровано як юридична особа Виконавчим комітетом Донецької міської ради 24.04.2008 року за № 12661020000030129 за адресою: 61103, м. Харків, вул. Новопрудна, будинок 4, кв.70. - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Прогрес" голову ліквідаційної комісії Бреуса Ростислава Анатолійовича (паспорт серія МТ № 123956, виданий Дзержинським РВ ХМУ УМВС України в Харківській області 15.10.2010 року, ідентифікаційний номер 2763505810; адреса : м. Харків, вул. Новопрудна, 4, кв.70).

3. Оприлюднити на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав, у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури, припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута, відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю, продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом, скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається. Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

5. Зобов'язати ліквідатора представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 28.04.2016 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, довідку з архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

6. Постанову суду надіслати банкруту, ліквідатору, Відділу державної виконавчої служби Дзержинського району м. Харкова, ДПІ Дзержинського району м. Харкові, державному реєстратору, органу з питань банкрутства.

Суддя Швидкін А.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення28.04.2015
Оприлюднено12.05.2015
Номер документу43991858
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1979/15

Постанова від 10.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Постанова від 10.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 26.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 26.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Постанова від 19.08.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 06.08.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 06.08.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 22.07.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 13.07.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Плахов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні