Ухвала
від 14.05.2015 по справі 6/282
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

У Х В А Л А

14 травня 2015 року                                                             Справа № 6/282

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Макаренко Т.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання про передачу на розгляд іншому адміністративному суду адміністративної справи № 6/282

за позовом: Прокурора Кіровоградського району в інтересах держави, в особі Кіровоградської міжрайонної державної податкової інспекції

до відповідача: Кіровоградського заводу по виробництву м'ясокісткового борошна "Ветсанзавод"

про стягнення 2185,67 грн

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Кіровоградської області від 23.11.2006 позов задоволено повністю, стягнуто з Кіровоградського заводу по виробництву м'ясокісткового борошна "Ветсанзавод" на користь держави в особі, Кіровоградської міжрайонної державної податкової інспекції заборгованість по земельному податку в сумі 2192,33 грн за рахунок активів платника податків.

27.12.2006 на виконання вказаної постанови суду видано виконавчий лист.

12.05.2015 на адресу суду від Державного підприємства "Кіровоградського заводу по виробництву м'ясокісткового борошна "Ветсанзавод" надійшла скарга № 86-1/15-68 від 06.05.2015 на дії та бездіяльність державного виконавця ДВС Кіровоградського РУЮ.

Відповідно до акта № 01 "Про вилучення для знищення справ (документів) не віднесених до Національного архівного фонду" затвердженого головою господарського суду Кіровоградської області від 28.01.2012 матеріали справи 6/282 за позовом прокурора Кіровоградського району в інтересах держави, в особі Кіровоградської міжрайонної державної податкової інспекції до Кіровоградського заводу по виробництву м'ясокісткового борошна "Ветсанзавод" про стягнення 2185,67 грн знищено у зв'язку із закінченням встановлених строків зберігання.

За роз'ясненнями постанови пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" пункт 3.21. розгляд господарським судом заяв (клопотань), інших звернень у справах, матеріали яких знищено у зв'язку із закінченням встановлених строків зберігання, та вчинення у зв'язку з цим певних процесуальних дій є можливим за наявності у суді належним чином завірених копій процесуальних документів (рішень, ухвал, виданих судом наказів і т. ін.) або за наявності таких документів у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В силу вимог частин 1, 6 ст. 181 Кодексу адміністративного судочинства України учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб. Адміністративні справи з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, передбачених пунктами 1 - 4 частини першої статті 18 цього Кодексу, розглядаються місцевим загальним судом як адміністративним судом, який видав виконавчий лист.

При цьому, господарський суд враховує, що відповідно до пункту 6 розділу VIІI "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Після початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні позови, подані до відповідних місцевих господарських судів у справах, що підсудні окружному адміністративному суду, передаються цими судами до окружного адміністративного суду, якщо провадження у справі ще не відкрито.

Згідно повідомлення Державної судової адміністрації України, розміщеного в газеті "Урядовий кур'єр" від 22.05.2008 № 92, з 09.06.2008 розпочав діяльність Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Таким чином, після початку діяльності Кіровоградського окружного адміністративного суду повноваження господарського суду щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції припинено.

За викладених обставин, скарга ДП "Кіровоградського заводу по виробництву м'ясокісткового борошна "Ветсанзавод" № 86-1/15-68 від 06.05.2015 на дії та бездіяльність державного виконавця ДВС Кіровоградського РУЮ підлягає передачі разом з матеріалами справи № 6/282 на розгляд до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Аналогічну правову позицію викладено в пункті 2 Інформаційного листа Вищого господарського суду України "Про деякі питання, порушені у доповідних записках господарських судів України у першому півріччі 2009 року щодо застосування норм Господарського процесуального кодексу України" від 29.09.2009 №01-08/530, із подальшими змінами і доповненнями.

На підставі частини 4 статті 22 Кодексу адміністративного судочинства України господарський суд питання про передачу даної адміністративної справи до іншого адміністративного суду розглядає у порядку письмового провадження.

Відповідно до частини 6 статті 22 Кодексу адміністративного судочинства України передача адміністративної справи з одного суду до іншого здійснюється після закінчення строку на оскарження ухвали про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 22, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Прийняти справу № 6/282 до свого провадження.

Скаргу Державного підприємства "Кіровоградського заводу по виробництву м'ясокісткового борошна "Ветсанзавод" № 86-1/15-68 від 06.05.2015 на дії та бездіяльність державного виконавця ДВС Кіровоградського РУЮ разом з матеріалами справи № 6/282 (матеріали знищеної справи) передати до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Ухвалу може бути оскаржено через господарський суд Кіровоградської області до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копії ухвали направити рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення прокуратурі Кіровоградського району (м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 34); Кіровоградській МДПІ (м. Кіровоград, м. Кіровоград, вул. Глінки, 2); ДП Кіровоградський "Ветсанзавод" (с. Катеринівка, Кіровоградська район, Кіровоградська область); ДВС Кіровоградського РУЮ (м. Кіровоград, вул. Кільцева, 3А).

Суддя Т.В. Макаренко

Дата ухвалення рішення14.05.2015
Оприлюднено19.05.2015
Номер документу44150991
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/282

Ухвала від 14.05.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 12.10.2006

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Баранець О.М.

Постанова від 23.11.2006

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Баранець О.М.

Ухвала від 07.11.2006

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Баранець О.М.

Постанова від 29.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Гоголь T.Г.

Ухвала від 21.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Гоголь T.Г.

Постанова від 11.03.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Агапов О.Л.

Ухвала від 27.02.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Агапов О.Л.

Постанова від 23.05.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Скакун О.А.

Рішення від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні