Ухвала
від 21.05.2015 по справі 522/7918/15-а
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

21.05.2015

Cправа № 522/7918/15-а

Провадження № 2-а/522/373/15

У Х В А Л А І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 травня 2015 року Приморський районний суд м. Одеси в складі

Головуючого судді Шликова С.П.,

за участю секретаря Дорошенко Ю.А.,

у приміщенні суду: 65029, м. Одеса, вул. Балківська, буд. 33, розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 молодіжної громадської організації «Молодь демократичного альянсу» до Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Аль - Карім», Міністерство культури України, Міністерство оборони України про визнання протиправними дій суб'єкта владних повноважень, визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 молодіжна громадська організація «Молодь демократичного альянсу» звернувся до суду з адміністративним позовом до Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Аль - Карім», Міністерство культури України, Міністерство оборони України про визнання протиправними дій суб'єкта владних повноважень, визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

У судовому засіданні представником позивача ОСОБА_2 було заявлене клопотання про витребування доказів по справі, а саме: усіх матеріалів, що стали підставою та розглядалися під час прийняття рішення про встановлення та складання документу - містобудівні умови і обмеження забудиви земельної ділянки№22 м Одеса, вул. Асташкіна, 29 в оригіналах, оскільки вони зберігаються у суб'єкта владних повноважень, а також їх копії в кількості сторін по справі, зокрема: Генеральний план міста Одеси, 1989 року, оскільки це підтверджує відсутність передбачення будівництва об'єкту по вул. Асташкіна, 29 у .м Одесі; Наказ (розпорядження) про прийняття рішення видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки №22 Асташкіна 29 Управлінням архітектури і містобудування Одеської міської ради 09.01.2014 року з метою встановлення наявності або відсутності прийнятого рішення суб'єктам владних повноважень; Положення про Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради станом на 09.01.2014 року - для встановлення повноважень на прийняття рішення; Детальний план території з територією адреси Асташкіна 29, станом до 09.01.2014 року - для встановлення наявності або відсутності забудови; План зонування території, зокрема адреси Асташкіна 29, станом до 09.01.2014 року - для встановлення наявності або відсутності забудови; Договір оренди земельної ділянки за адресою: м. Одеса, вул. Асташкіна 29 станом до 09.01.2014 року - для встановлення наявності або відсутності документу права користування ; Рішення про визначення відповідності намірів щодо забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації за адресою Асташкіна, 29, - для встановлення або відсутність дотримання вимог ст 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»; Рішення (документ) про реєстрацію права оренди (користування) земельною ділянкою, розташованою за адресою: м. Одеса, вул. Асташкіна 29 у Державному кадастрі України до 09.01.2014 року - для встановлення або відсутності права користування земельною ділянкою на момент складання спірного документу; Історіко-архітектурний опорний план, станом до 09 01.2014 року - для встановлення припустимої висотності для об'єкта за адресою: м. Одеса, вул. Асташкіна 29; межі історичних ареалів міста Одеси, станом до 09.01.2014 року - для встановлення припустимої будівництва в тому або іншому ареалі та належність де конкретного ареалу об'єкта Асташкіна 29, інші документи на розгляд суду, мотивуючи свої вимоги тим, що позивач має лише копії документів, на які посилається, відповідач не погоджується з адміністративним позовом та не визнає додані докази у вигляді копій документів, як належні докази у справі, з метою повного та всебічного розгляду справи, а також з метою дотримання вимог чинного національного законодавства України та недопущення порушення положень Рішень Європейського суду з прав людини, просив суд задовольнити заявлене ним клопотання про витребування доказів.

Представник позивача, який діє на підставі довіреності ОСОБА_3 у судовому засіданні підтримав заявлене клопотання про витребування доказів та просив його задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_4 у судовому засіданні заперечувала проти задоволення заявленого клопотання та просила у його задоволенні відмовити, пояснивши, що половина з переліку документів, які просить витребувати представник позивача, не передбачена чинним законодавством України та таких документів не існує взагалі, також надати генеральний план міста Одеси за 1979 рік відсутня технічна можливість, оскільки за обсягом план дуже великий та з урахуванням того, що його було затверджено у 1979 році є ветхим.

Крім того, пояснила, що детального плану території взагалі не існує, як і не існує наказу про прийняття рішення видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки №22, Асташкіна 29.

Також, пояснила, що надати суду оригінали документів не представляється можливим, оскільки правоохоронні органи та органи прокуратури також направляють до Управління запити з вимогою надати оригінали документів.

Представники третіх осіб до судового засідання не з'явилися, про час, дату та місце розгляду повідомлялись належним чином.

Суд, заслухавши пояснення представників позивача, представника відповідача, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання представника позивача ОСОБА_2 обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню .

Відповідно до ч.3 ст. 71 КАС України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться, чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач просить визнати протиправними дії Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради по наданню ТОВ «Аль - Карім» містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 22 від 09.01.2014 року м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна, буд. 29, визнати протиправними та скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 22 від 09.01.2014 року м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна, 29, що надані Управлінням архітектури та містобудування Одеської міської ради ТОВ «Аль - Карім», зобов'язати Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради у десятиденний строк з моменту набрання постановою суду першої інстанції законної сили подати до суду звіт про виконання судового рішення, а копію звіту направити позивачу, в порядку передбаченому ст.. 267 КАС України, судові витрати покласти на відповідача.

З урахуванням того, що вказані у клопотанні про витребування доказів документи мають значення для правильного вирішення справи по суті, з метою повного та всебічного розгляду справи, а також з урахуванням того, що оригінали документів, перелічених у клопотанні про витребування доказів, є необхідними у роботі Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради, суд приходить до висновку про часткове задоволення вимог представника позивача в частині витребування оригіналів та вважає за необхідне витребувати належним чином завірені копії вказаних документів.

Крім того, суд не приймає до уваги заперечення представника відповідача щодо неможливості надати деякі документи, які були перелічені представником позивача у клопотанні про витребування доказів у зв'язку з тим, що таких документів не існує, накази не видавалися, а тому надати не представиться можливим, оскільки підтвердження таких заперечень представником відповідача у судовому засіданні суду надано не було.

Також, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_2 в частині витребування інших доказів на розсуд суду, оскільки вимоги є неконкретизованими та не можуть бути розглянути по суті у відповідності до вимог чинного законодавства України.

Керуючись ст. 70,71 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати з Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради, юридична адреса: 65082, м. Одеса, вул. Гоголя, буд. 10 належним чином завірені копії усіх матеріалів, що стали підставою та розглядалися під час прийняття рішення про встановлення та складання документу - містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки №22 м. Одеса, вул. Асташкіна, 29, зокрема:

Генерального плану міста Одеси, 1989 року;

Наказ (розпорядження) про прийняття рішення видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки №22 за адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна, буд. 29 Управлінням архітектури і містобудування Одеської міської ради від 09.01.2014 року;

Положення про Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради станом на 09.01.2014 року;

Детального плану території з територією адреси: м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна, буд. 29 станом до 09.01.2014 року;

План зонування території, зокрема адреси: м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна буд. 29 станом до 09.01.2014 року;

Договору оренди земельної ділянки за адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна, буд. 29 станом до 09.01.2014 року ;

Рішення про визначення відповідності намірів щодо забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації за адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Асташкіна, 29;

Рішення про реєстрацію права оренди (користування) земельною ділянкою, розташованою за адресою: м. Одеса, вул. Асташкіна 29 у Державному кадастрі України до 09.01.2014 року;

Історіко-архітектурного опорного плану станом до 09 01.2014 року;

межі історичних ареалів міста Одеси, станом до 09.01.2014 року.

У задоволенні іншої частини вимог - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення21.05.2015
Оприлюднено25.05.2015
Номер документу44281657
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —522/7918/15-а

Ухвала від 11.05.2017

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Постанова від 11.05.2017

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Ухвала від 21.10.2015

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Ухвала від 06.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Горбатюк С.А.

Ухвала від 10.06.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Романішин В.Л.

Ухвала від 21.05.2015

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Шликов С. П.

Ухвала від 17.04.2015

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Шликов С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні