Ухвала
від 10.06.2015 по справі 522/7918/15-а
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

10 червня 2015 р.м.ОдесаСправа № 522/7918/15-а

Категорія: 6.1 Головуючий в 1 інстанції: Шликов С.П.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Романішин В.Л., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю Аль-Карім на ухвалу Приморського районного суду м.Одеси від 17 квітня 2015 року про відкриття провадження у справі за позовом Всеукраїнської молодіжної громадської організації Молодь демократичного альянсу до Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради, треті особи товариство з обмеженою відповідальністю Аль-Карім , Міністерство культури України, Міністерство оборони України про визнання протиправними дій суб'єкта владних повноважень, визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Приморського районного суду м.Одеси від 17 квітня 2015 року відкрито провадження у справі за позовом Всеукраїнської молодіжної громадської організації Молодь демократичного альянсу до Управління архітектури і містобудування Одеської міської ради про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою, ТОВ Аль-Карім подало апеляційну скаргу, в якій, з посиланням на порушення судом норм процесуального права щодо визначення підсудності справи, просить скасувати ухвалу від 17.04.2015р.

Відповідно до ч.2 ст.185 КАС України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від постанови суду повністю або частково у випадках, встановлених КАС України. Заперечення на інші ухвали можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

З вказаної норми слідує, що Кодекс адміністративного судочинства України конкретно визначає, які саме процесуальні рішення суду першої інстанції підлягають оскарженню в апеляційному порядку, тоді як а ні статтею 107 КАС України, а ні іншою нормою цього Кодексу не передбачено можливості оскарження в апеляційному порядку ухвали про відкриття провадження у справі, у тому числі й в частині недотримання правил підсудності.

Заперечення на оскаржувану ухвалу суду першої інстанції можуть бути викладені сторонами в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції, прийняту за результатами розгляду справи по суті поданого Всеукраїнською молодіжною громадською організацією Молодь демократичного альянсу позову.

Таким чином, оскільки предметом апеляційного оскарження є судове рішення, яке апеляційному оскарженню не підлягає, і така ухвала не перешкоджає подальшому провадженню у справі, тому вважаю, що слід відмовити ТОВ Аль-Карім у відкритті апеляційного провадження за його скаргою.

Керуючись ч.2 ст.185, ст.107 КАС України,

УХВАЛИВ:

Товариству з обмеженою відповідальністю Аль-Карім відмовити у відкритті апеляційного провадження за його апеляційною скаргою на ухвалу Приморського районного суду м.Одеси від 17 квітня 2015 року.

Ухвала набирає законної сили негайно, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів.

Суддя

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.06.2015
Оприлюднено16.06.2015
Номер документу44799943
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —522/7918/15-а

Ухвала від 11.05.2017

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Постанова від 11.05.2017

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Ухвала від 21.10.2015

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Ухвала від 06.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Горбатюк С.А.

Ухвала від 10.06.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Романішин В.Л.

Ухвала від 21.05.2015

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Шликов С. П.

Ухвала від 17.04.2015

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Шликов С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні