Постанова
від 14.03.2013 по справі 826/1951/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

14 березня 2013 року № 826/1951/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Кобилянського К.М. при секретарі судового засідання Голод А.С., розглянувши питання про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення за прояв неповаги до суду,

ВСТАНОВИВ:

14 березня 2013 року виконуючий обов'язки начальника Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва Державної податкової служби ОСОБА_1 будучи законним представником відповідача під час розгляду Окружним адміністративним судом міста Києва адміністративної справи № 826/1951/13-а (за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІСМАС-СЕРВІС» до Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва Державної податкової служби), яка розглядається суддею Кобилянським К.М., вчинила дії, які свідчать про явну неповагу до суду.

Так, на виклик суду в судове засідання без поважних причин не з'явилась та явку уповноваженого представника не забезпечила, про причини неявки не повідомила, не забезпечила захист інтересів суб'єкта владних повноважень у суді, зловживаючи таким чином своїми процесуальними правами та затягуючи розгляд справи.

Крім того, відповідач проігнорував вимоги суду щодо надання витребуваних ухвалою суду від 05 березня 2013 року документів, необхідних для розгляду справи, яка отримана відповідачем завчасно 11 березня 2013 р.

Відтак, дії в.о. начальника Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва Державної податкової служби щодо незабезпечення участі представника в судовому засіданні, невиконання судового рішення (ухвала від 05.03.2013), вчинення дій, що призводять до затягування судового розгляду та порушення строків розгляду справи є проявом неповаги до суду. При цьому, відповідач був попереджений про відповідальність в разі невиконання вимог ухвали суду.

Наведені обставини свідчать про явну неповагу ОСОБА_1 до суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 134 Кодексу адміністративного судочинства України учасники адміністративного процесу зобов'язані беззаперечно виконувати розпорядження головуючого, додержуватися в судовому засіданні встановленого порядку та утримуватися від будь-яких дій, що свідчать про явну зневагу до суду або встановлених в суді правил . За неповагу до суду винні особи притягуються до відповідальності, встановленої законом. Питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після вчинення порушення, для чого у судовому засіданні із розгляду адміністративної справи оголошується перерва.

Згідно зі статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповага до суду, що виразилась у злісному ухиленні від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача або в непідкоренні зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого чи в порушенні порядку під час судового засідання, а так само вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил, тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Статтею 221 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розглядають місцеві господарські та адміністративні суди, апеляційні суди, вищі спеціалізовані суди та Верховний Суд України.

Частиною 3 статті 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено, що у разі вчинення особою правопорушення, передбаченого статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, уповноваженими органами, якими є адміністративні суди, на місці вчинення правопорушення виноситься постанова у справі про адміністративне правопорушення відповідно до вимог статті 283 цього Кодексу.

Відповідно до статті 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення протокол щодо вчинення даного адміністративного правопорушення не складається.

У відповідності до частини другої статті 221 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення постанова суду, прийнята за результатами розгляду такої справи, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Враховуючи встановлені судом факти прояву неповаги до суду, суд дійшов висновку про вчинення ОСОБА_1 правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Керуючись статтею 221 1 , частиною 3 статті 258, статтями 283, 284, 291, 294, 298, 299 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. В.о. начальника ДПІ у Святошинському районі міста Києва Державної податкової служби ОСОБА_1 визнати винною у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1 700 грн., який підлягає стягненню на користь Державного бюджету України.

2. Постанова підлягає зверненню до виконання протягом 3-х місяців з дня її проголошення.

3. Постанову направити правопорушнику та державному виконавцю для виконання.

4. Для цілей виконання цієї постанови, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» боржником щодо стягнення штрафу є в.о. начальника ДПІ у Святошинському районі міста Києва Державної податкової служби ОСОБА_1 (місце роботи: 03115, м. Київ, вул. Верховинна, 9), а стягувачем - Окружний адміністративний суд міста Києва (01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, код ЄДРПОУ 38004897).

Постанова набирає законної сили з дня її проголошення та відповідно до положень статті 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення є кінцевою та оскарженню не підлягає.

Суддя К.М. Кобилянський

Дата ухвалення рішення14.03.2013
Оприлюднено08.06.2015
Номер документу44546688
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/1951/13-а

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Постанова від 14.03.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 05.03.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 31.01.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Чаку Є.В.

Ухвала від 26.03.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Чаку Є.В.

Ухвала від 09.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Постанова від 12.06.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 05.03.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 18.02.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні