Ухвала
від 05.06.2015 по справі 824/3186/14-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

05 червня 2015 р. м. Чернівці Справа № 824/3186/14-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Брезіної Т.М.,

суддів Маренича І.В.,

Спіжавки Г.Г.,

за участю:

секретаря судового засідання Галицького С.Р.,

прокурора Єленюк О.В.,

представника відповідача не з`явився,

представник третьої особи Кіцманської РДА - не зявився,

представника третьої особи Польового В.М.;

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника третьої особи про зупинення провадження у справі за позовом першого заступника прокурора Чернівецької області до Відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Кіцманської районної державної адміністрації, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Кіцманська районна державна адміністрація Чернівецької області та ТОВ "Драчинецьке - 1" про скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

В судовому засіданні представник третьої особи заявив клопотання про зупинення провадження у справі у зв`язку з тим, що ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду від 28.05.2014 р. відкрито провадження в адміністративній справі №824/2043/14-а за позовом ТОВ "Драчинецьке - 1" до Державної інспекції сільського господарства в Чернівецькій області, державного інспектора сільського господарства в Чернівецькій області Байзетінова Олега Володимировича про визнання протиправними дії та скасування рішень.

На обґрунтування заявленого клопотання представник третьої особи зазначив, що зважаючи на те, що предметом розгляду справи №824/2043/14-а є з'ясування факту наявності чи відсутності порушення ТзОВ «Драчинецьке-1» земельного законодавства щодо порядку використання земель за їх цільовим призначенням, на який посилається позивач, обґрунтовуючи позовні вимоги при розгляді адміністративної справи №824/3186/14-а, розгляд справи №824/3186/14-а є неможливим до вирішення справи №824/2043/14-а.

Прокурор залишив вирішення заявленого клопотання на розгляд суду.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, був належним чином повідомлений про час, дату та місце судового розгляду справи.

Згідно ч. 2 ст. 128 КАС України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи. Проте за клопотанням сторони та з урахуванням обставин у справі суд може відкласти її розгляд. В справі міститься клопотання від представника відповідача про розгляд справи у їх відсутності.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за можливе та доцільне розглянути дане клопотання без участі відповідача по справі, що відповідає вимогам ч.2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши матеріали справи, а також проаналізувавши законодавство, що регулює спірні правовідносини, заслухавши пояснення сторін, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження по справі, виходячи з наступного.

Згідно положень п. 3 ч. 1 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

У зв'язку із тим, що рішення по справі №824/2043/14-а за позовом ТОВ "Драчинецьке - 1" до Державної інспекції сільського господарства в Чернівецькій області, державного інспектора сільського господарства в Чернівецькій області Байзетінова Олега Володимировича про визнання протиправними дії та скасування рішень може вплинути на вирішення цієї справи стосовно визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмеження забудови земельної ділянки с. Шипинці Кіцманського району (кадастровий номер земельної ділянки 7322589000010030681), виданих 12.04.2012 р. начальником відділу містобудування та архітектури І.П. Антощуком ТОВ, "Драчинецьке - 1" для будівництва цеху по забою невеликих тварин, суд вважає за необхідне зупинити провадження по справі.

Предметом розгляду справи №824/2043/14-а є з'ясування факту наявності чи відсутності порушення ТзОВ «Драчинецьке-1» земельного законодавства щодо порядку використання земель за їх цільовим призначенням. Прокурор в розглядуваній справі №824/3186/14-а обґрунтовуючи позовні вимоги посилається на те, що містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки видані із порушенням законодавства, оскільки земля на якій планувалось будівництво цеху по забою птиці віднесена до земель сільськогосподарського виробництва на яких не можна розміщувати подібні об'єкти. З урахуванням наведеного, суд вважає, що розгляд справи №824/3186/14-а є неможливим до вирішення справи №824/2043/14-а щодо встановлення обставин, чи були порушення ТзОВ «Драчинецьке-1» земельного законодавства щодо порядку використання земель за їх цільовим призначенням.

На підставі наведеного та керуючись статтями 156, 158-159, 160, 165, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника третьої особи задовольнити.

2. Зупинити провадження по справі до набрання законної сили рішенням по справі №824/2043/14-а за позовом ТОВ "Драчинецьке - 1" до Державної інспекції сільського господарства в Чернівецькій області, державного інспектора сільського господарства в Чернівецькій області Байзетінова Олега Володимировича про визнання протиправними дії та скасування рішень.

У відповідності до ст.ст. 185, 186 КАС України ухвала може бути оскаржена повністю або частково в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Згідно статті 254 КАС України ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий Т.М. Брезіна

Судді І.В. Маренич

Г.Г.Спіжавка

Ухвалу в повному обсязі складено 09 червня 2015 р.

Дата ухвалення рішення05.06.2015
Оприлюднено11.06.2015
Номер документу44704393
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —824/3186/14-а

Ухвала від 14.06.2016

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 01.06.2016

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 01.06.2016

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 12.01.2016

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 30.01.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 12.12.2014

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

Ухвала від 25.11.2014

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Брезіна Тетяна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні