Ухвала
від 23.04.2013 по справі 822/757/13-а
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 822/757/13-а

У Х В А Л А

23 квітня 2013 року м. Вінниця

Вінницький апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого-судді: Совгири Д. І.

суддів: Білоуса О.В. Мельник-Томенко Ж. М.

при секретарі: Лозінській Н.В.

за участю представників сторін:

позивач : ОСОБА_1

відповідач (апелянт) : ОСОБА_2, ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Хмельницької області на постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 13 березня 2013 року у справі за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "Модуль" до Кам'янець-Подільська об'єднана державна податкова інспекція Хмельницької області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 07 грудня 2012 року № НОМЕР_1, -

В С Т А Н О В И В :

Публічне акціонерне товариство "Модуль" звернулося до Хмельницького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Хмельницької області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 07 грудня 2012 року № НОМЕР_1.

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду від 13 березня 2013 року позовні вимоги задоволено. Кам'янець-Подільською об'єднаною державною податковою інспекцією Хмельницької області було подано апеляційну скаргу. В обґрунтування вимог апеляційної скарги посилається на відсутність між позивачем та контрагентами реальних поставок товарів, нікчемність угод поставки, укладених з метою безпідставного формування податкового кредиту.

Перевіривши матеріали справи, дослідивши й проаналізувавши доводи апеляційної скарги і докази на їх підтвердження, колегія суддів вважає за неможливе вирішення питання за вказаною апеляційною скаргою у зв'язку з відсутністю в матеріалах справи певних доказів, а саме контракту № В 191897 від 24 червня 2011 року укладеного між ТОВ "Українські клінінгові технології" та ВАТ "Магнітогорський металургійний комбінат" (Російська Федерація).

В апеляційній скарзі апелянт посилається на почеркознавчу експертизу, проведену спеціалістом Науково-дослідного експертно-кримінального центру при управління МВС України від 23.03.2012 року № 228, згідно із яким зроблено висновок, що підпис від імені директора ТОВ "Сіріус-Сервіс КІА" ОСОБА_4 в податковій звітності за перевіряємий період виконані не ОСОБА_4, проте в матеріалах справи відсутня дана експертиза. Також потрібно відмітити, що в матеріалах справи є висновки експертів з приводу справжності підпису ОСОБА_4, але наявні копії є досить поганої якості, а тому суд позбавлений можливості надати їм належну оцінку.

В матеріалах справи є лист заступника начальника ВПМ Кам'янець-Подільської ОДПІ № 192/07-002/14 від 07.08.2012 року, в якому вказано, що працівниками податкової міліції допитано ОСОБА_5, який являється чоловіком рідної сестри ОСОБА_4, в поясненнях вказано, що ОСОБА_4 більше семи років постійного місця проживання не має, за своїми діловими якостями являтися директором СПД не може оскільки веде аморальний спосіб життя, часто втрачав документи громадянина України. Проте відповідач відмовився надавати даний протокол допиту ОСОБА_5, вказавши при цьому що працівники ВПМ Кам'янець-Подільської ОДПІ відмовляються надати даний протокол для ознайомлення.

У зв'язку з наведеним, колегія суддів вбачає за необхідне витребувати від сторін та ВПМ Кам'янець-Подільської ОДПІ перелічені вище документи.

Частиною 4 статті 11 КАС України на суд покладено обов'язок щодо вжиття передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.1 ст.69 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Згідно з ч.2 ст.69 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно статті 79 КАС України, письмовими доказами є документи (у тому числі електронні документи), акти, листи, телеграми, будь-які інші письмові записи, що містять в собі відомості про обставини, які мають значення для справи. Письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду. Суд може також уповноважити заінтересовану сторону або іншу особу, яка бере участь у справі, одержати письмовий доказ для надання його суду. Оригінали письмових доказів, що є у справі, повертаються судом після їх дослідження, якщо це можливо без шкоди для розгляду справи, або після набрання законної сили судовим рішенням у справі за клопотанням осіб, які їх надали. У справі залишається засвідчена суддею копія письмового доказу.

Відповідно до ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи в разі неприбуття у судове засідання сторони (сторін) або будь-кого з інших осіб, які беруть участь у справі, про яких немає відомостей, що їм вручені повістки.

Керуючись 69, 71, 75, 128, 190, 195 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Відкласти розгляд справи на 14 травня 2013 року о 11 год. 15 хв.

Витребувати від Публічного акціонерного товариства "Модуль", Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Хмельницької області, ВПМ Кам'янець-Подільської ОДПІ належним чином завірені копії наступних документів:

- копії всіх експертних висновків та почеркознавчих експертиз справжності підпису ОСОБА_4, в первинних бухгалтерський документах та податковій звітності ТОВ "Сіріус Сервіс Кіа", в тому числі копію почеркознавчої експертизи, проведеної спеціалістом Науково-дослідного експертно-кримінального центру при управління МВС України від 23.03.2012 року № 228;

- копію протоколу допиту ОСОБА_5 та інших осіб причетних до діяльності ТОВ "Сіріус Сервіс Кіа";

- копію контракту № В 191897 від 24 червня 2011 року укладеного між ТОВ "Українські клінінгові технології" та ВАТ "Магнітогорський металургійний комбінат" (Російська Федерація)

Зобов'язати ВПМ Кам'янець-Подільської ОДПІ надати інформацію стосовно розслідування кримінальної справи щодо сплати податків ТОВ "Сіріус Сервіс Кіа".

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Модуль", Кам'янець-Подільську об'єднану державну податкову інспекцію Хмельницької області, ВПМ Кам'янець-Подільської ОДПІ» означені документи надіслати на адресу Вінницького апеляційного адміністративного суду до 13 травня 2013 року.

У разі неможливості виконання даної ухвали у вказаний строк - до 13 травня 2013 року повідомити суд про причини її невиконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Совгира Д. І.

Судді Білоус О.В.

ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення23.04.2013
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45208380
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 07 грудня 2012 року № НОМЕР_1

Судовий реєстр по справі —822/757/13-а

Ухвала від 18.02.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 23.04.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Совгира Д. І.

Ухвала від 04.04.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Совгира Д. І.

Ухвала від 27.03.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 07.06.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 14.05.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Совгира Д. І.

Ухвала від 04.04.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Совгира Д. І.

Постанова від 13.03.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

Ухвала від 07.02.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні