Ухвала
від 10.05.2012 по справі 4/258
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 4/258

У Х В А Л А

10 травня 2012 року м. Вінниця

Вінницький апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого-судді: Мельник-Томенко Ж. М.

суддів: Білоуса О.В. Залімського І. Г.

при секретарі: Лукашик М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Господарського суду Чернівецької області від 29 вересня 2008 року у справі за адміністративним позовом прокурора Глибоцького району Чернівецької області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Глибоцькому районі Чернівецької області до приватного підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості , -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Господарського суду Чернівецької області від 29.09.2008 року задоволено позов прокурора Глибоцького району Чернівецької області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Глибоцькому районі Чернівецької області до приватного підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по сплаті єдиного податку.

Не погоджуючись із судовим рішенням, відповідач подала апеляційну скаргу в якій просить скасувати постанову суду І інстанції та прийняти нову про відмову в задоволенні позову.

Ухвалами Вінницького апеляційного адміністративного суду від 23.03.2012 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до апеляційного розгляду.

У судові засідання сторони не з'являються, причини неявки суду не відомі. Про дату, час і місце апеляційного розгляду повідомлено завчасно і належним чином.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку про необхідність визнання обов'язковою особистої участі сторін у судовому засіданні під час здійснення апеляційного розгляду апеляційної скарги відповідача, для надання пояснень щодо доводів та заперечень.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін та їхніх представників.

Подаючи апеляційну скаргу відповідач зазначає, що не приймала участь у розгляді справи в суді І інстанції, чим була позбавлена можливості надати свої пояснення та заперечення щодо заявлених позовних вимог. На підтвердження своїх доводів відповідач додає до апеляційної скарги докази що не були досліджені судом І інстанції, зокрема, довідку є центру зайнятості та копії трудових договорів, а також інші документи на які вона посилається в підтвердження своєї позиції.

Зазначені докази підлягають дослідженню та оцінці, оскільки з поважних причин не були надані відповідачем до суду І інстанції.

З огляду на це, для забезпечення сторін можливістю реалізації своїх процесуальних прав та обов'язків, у відповідності до ст. 120 КАС України, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне визнати обов'язковою особисту участь сторін у судовому засіданні під час апеляційного розгляду скарги на рішення суду І інстанції, для надання особистих пояснень.

Керуючись ст. 120 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

1. Визнати обов'язковою особисту участь представників сторін під час апеляційного розгляду апеляційної скарги ОСОБА_1 на постанову Господарського суду Чернівецької області від 29.09.2008 року у справі за адміністративним позовом прокурора Глибоцького району Чернівецької області в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Глибоцькому районі Чернівецької області до приватного підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

2. Попередити представників сторін, що у відповідності до ч. 1 ст. 272 КАС України, до належно викликаної особи, особисту участь якої визнано судом обов'язковою, яка без поважних причин не прибула у судове засідання або не повідомила про причини неприбуття, може бути застосовано привід до суду через органи внутрішніх справ з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

3. Розгляд справи відкласти на 31.05.2012 року 14 год. 00 хв. Судове засідання буде проведено в залі судового засідання № 1 Вінницького апеляційного адміністративного суду (вул. Островського, 14, м. Вінниця).

4. Копію ухвали суду, для виконання направити сторонам, копію ухвали, для відому, направити прокурору Глибоцького району.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Головуючий Мельник-Томенко Ж. М.

Судді Білоус О.В.

ОСОБА_2

СудВінницький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.05.2012
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45346327
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4/258

Ухвала від 17.08.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 05.08.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Судовий наказ від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

Судовий наказ від 11.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 02.06.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 10.05.2012

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Ухвала від 23.03.2012

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Ухвала від 15.02.2012

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Ухвала від 31.05.2012

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні