Ухвала
від 19.06.2015 по справі 2а/1270/5246/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

12.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 червня 2015 року СєвєродонецькСправа № 2а/1270/5246/2012

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Борзаниці С.В.

при секретарі судового засідання: Радіоновій Ю.А.,

без участі сторін та третіх осіб,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а/1270/5246/2012 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Луганській області, виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання дій протиправними, визнання рішень нечинними та зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов запит Вищого адміністративного суду України від 12.05.2015 про витребування адміністративної справи № 2а/1270/5246/2012 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Луганській області, виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання дій протиправними, визнання рішень нечинними та зобов'язання вчинити певні дії.

Згідно з даними комп'ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду" та Єдиного державного реєстру судових рішень в провадженні Луганського окружного адміністративного суду адміністративна справа № 2а/1270/5246/2012 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Сєвєродонецького міського управління ГУ МНС України в Луганській області, виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради, треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання дій протиправними, визнання рішень нечинними та зобов'язання вчинити певні дії. Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 09.08.2012 у справі № 2а/1270/5246/2012 позовні вимоги задоволені частково. Донецьким апеляційним судом первісного відповідача - Сєвєродонецьке міське управління ГУ МНС України в луганській області замінено правонаступником - Головним територіальним управлінням Міністерства надзвичайних ситуацій України у Луганській області.

Доступ до матеріалів адміністративної справи № 2а/1270/5246/2012 на даний час відсутній, оскільки у липні 2014 року невідомими озброєними людьми відбулось захоплення адміністративної будівлі за адресою: вул. Поштова, 1, м. Луганськ, в якій був розташований Луганський окружний адміністративний суд та знаходились адміністративні справи, що перебували в провадженні суду, на даний час зазначена будівля знаходиться на території, на якій органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Таким чином, на даний час адміністративна справа № 2а/1270/5246/2012 за, вважається втраченою.

Статтею 274 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 25.05.2015 відкрито за ініціативою суду провадження з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а/1270/5246/2012, питання про відновлення втраченого судового провадження у справі призначено до розгляду у судовому засіданні на 19 червня 2015 року, зобов'язано сторін надати суду у строк до 19 червня 2015 року копії (оригінали -у випадку наявності - для огляду в судовому засіданні) всіх наявних у них матеріалів адміністративної справи № 2а/1270/5246/2012, зокрема, позовної заяви з додатками до неї, апеляційної скарги з додатками до неї, заперечень на позовну заяву та апеляційну скаргу із доказами в їх обґрунтування; заяв, клопотань, пояснень, скарг, листів тощо, які надавались сторонами до судів першої та апеляційної інстанції, письмових доказів, що були надані сторонами до судів першої та апеляційної інстанції; судових рішень, ухвалених судами першої та апеляційної інстанції; супровідних листів, якими надсилались судові рішення; інших наявних матеріалів, пов'язаних з розглядом справи судами першої та апеляційної інстанції та які були приєднані до матеріалів справи.

Позивач, повідомлений належним чином про дату, час та місце судового засідання (а.с. 17), в судове засідання не прибув у заяві (а.с. 24), наданій через відділ діловодства та обліку громадян суду просив розглянути справу без його участі, до заяви додав копії документів.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання (а.с. 18-21), в судове засідання не прибули, причину неприбуття не повідомили, витребувані судом документи, заяви чи клопотання не надали.

Представник відповідача - виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради, належним чином повідомленого про дату, час та місце судового засідання, в судове засідання не прибув, поштове відправлення із судовою повісткою, направлене на адресу відповідача із зазначенням причини «за закінченням терміну зберігання» повернулось на адресу Луганського окружного адміністративного суду (а.с. 22,23).

Представник відповідача - Головного територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Луганській області, належним чином повідомленого про дату, час та місце судового засідання (а.с. 16), в судове засідання не прибув, на виконання вимог ухвали суду від 26.05.2015 через канцелярію суду надав наявні копії документів, а також клопотання (а.с. 46), в якому просив провести судове засідання, призначене на 19.06.2015 без його участі а також зупинити провадження у справі та надати час для розшуку документів, які необхідні для виконання ухвали Луганського окружного адміністративного суду у справі № 2а/1270/5246/2012.

Відповідно до частини 1 статті 278 Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду справи суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані зі справи фізичним та юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження.

Частиною 2 статті 279 Кодексу адміністративного судочинства України у рішенні суду відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні за участю всіх учасників адміністративного процесу з втраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувались судом і які процесуальні дії вчиняються з відновлення втраченого провадження.

З огляду на викладене, вирішуючи питання щодо можливості вирішення питання про відновлення втраченого судового провадження за відсутності сторін за наявними матеріаами, суд виходив з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.122 КАС України встановлено, що адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Відповідно пункту 4 частини 2 статті 156 КАС України, суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Частиною сьомою статті 9 КАС України визначено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

З урахуванням викладеного, зважаючи на скорочені строки розгляду адміністративних справ та те, що Головним територіальним управлінням Міністерства надзвичайних ситуацій України у Луганській області може бути витрачений час для пошуку документів, які були долучені до матеріалів справи, необхідність повторного витребування документів або їх копій, що збереглися у виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору для вирішення питання про відновлення втраченого судового провадження, з метою дотримання вимог ст.13 КАС України щодо забезпечення права осіб, які беруть участь у справі, на касаційне оскарження рішення адміністративного суду, керуючись правом застосування аналогії закону, суд вважає за можливе застосувати положення пункту 4 частини другої статті 156 КАС України та зупинити провадження з відновлення втраченого судового провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 160, 165, 273, 274, 275, 278 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження із відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 2а/1270/5246/2012 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Луганській області, Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання дій протиправними, визнання рішень нечинними та зобов'язання вчинити певні дії до 10 серпня 2015 року.

Наступне судове засідання призначити на 10 серпня 2015 року о 14 годині 00 хвилин у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18, 1 поверх.

Зобов'язати відповідача - Виконавчий комітет Сєвєродонецької міської, третіх особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 надати суду у строк до 10 серпня 2015 року копії (оригінали -у випадку наявності - для огляду в судовому засіданні) всіх наявних у них матеріалів адміністративної справи № 2а/1270/5246/2012, зокрема, позовної заяви з додатками до неї, апеляційної скарги з додатками до неї, заперечень на позовну заяву та апеляційну скаргу із доказами в їх обґрунтування; заяв, клопотань, пояснень, скарг, листів тощо, які надавались сторонами до судів першої та апеляційної інстанції, письмових доказів, що були надані сторонами до судів першої та апеляційної інстанції; судових рішень, ухвалених судами першої та апеляційної інстанції; супровідних листів, якими надсилались судові рішення; інших наявних матеріалів, пов'язаних з розглядом справи судами першої та апеляційної інстанції та які були приєднані до матеріалів справи; довіреність на представника згідно зі статтями 58, 59 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії (ч. 2 ст. 59 КАС України) та документ, що підтверджує його особу; у разі неможливості особистої явки представника - завчасно письмово повідомити про це суд та про можливість розгляду справи за його відсутності.

Ухвала в частині витребування матеріалів оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому проваджені або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя С.В. Борзаниця

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.06.2015
Оприлюднено25.06.2015
Номер документу45361571
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/5246/2012

Ухвала від 07.09.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Чумак Сергій Юрійович

Ухвала від 11.11.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 04.11.2015

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 19.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 12.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 26.05.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні