Ухвала
від 06.09.2010 по справі 62/201-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"06" вересня 2010 р. Справа № 62/201-10

вх. № 6854/4-62

Суддя господарського суду Суярко Т.Д.

при секретарі судового засідання Лиховид А.Л.

за участю представників сторін:

позивача - ОСОБА_1, дов. від 20.11.09 р.

відповідача - не з"явився

3-я особа - не з"явився

розглянувши матеріали справи за позовом Публічного акціонерного товариства "ПроКредит Банк", м. Київ

до Приватного підприємства "Віфуд", м. Харків 3-я особа , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Нгуєн ОСОБА_2, м. Харків

про розірвання договору та усунення перешкод

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "ПроКредит Банк" (позивач) звернулось до господарського суду Харківської області з позовом про розірвання договору позички нежитлових приміщень підвалу №11-23,23а, 24 загальною площею 385,3 кв.м. в літ. "И-6", що знаходяться за адресою: м. Харків, вул. Киргизька, 19-А, посвідченого приватним нотаріусом ХМНО ОСОБА_3 від 26.04.2005р., що укладено між Приватним підприємством "Віфуд" та Нгуєн ОСОБА_2 та усунення перешкод у здійсненні прав власності позивачем щодо нежитлових приміщень підвалу №11-23,23а, 24 загальною площею 385,3 кв.м. в літ. "И-6", що знаходяться за адресою: м. Харків, вул. Киргизька, 19-А шляхом зобов`язання відповідача повернути приміщення позивачеві та припинення їх фактичного використання.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 02 серпня 2010 року було прийнято позовну заяву до розгляду, порушено провадження у справі, призначено її розгляд на 06 вересня 2010 року о 11:00 годині та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Нгуєн ОСОБА_2 (м.Харків, Салтівське шосе,147, кв.208, код НОМЕР_1).

Представник позивача підтримує позовні вимоги у повному обсязі та просить суд їх задовольнити.

Крім того, представник позивача звернувся до суду із клопотанням про витребування доказів, а саме просив витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_3 копію договору позички приміщень укладеного між відповідачем та третьої особою, який у позовній заяві просить розірвати позивач. Клопотання мотивоване тим, що на звернення позивача надати копію спірного договору позички, приватний нотаріус ОСОБА_4 відмовила, посилаючись на те, що позивач не є стороною даного договору, у зв"язку з чим позивач не має можливості надати копію даного договору до матеріалів справи.

Відповідно до ст.38 ГПК України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, що перешкоджають його наданню; підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; обставини, які може підтвердити цей доказ.

Розглянувши подане позивачем клопотання, суд вважає за можливе задовольнити його, як обгрунтоване та таке, що відповідає вимогам ст.38 ГПК України.

Представники відповідача та третьої особи у призначене судове засідання не з"явились, витребуваних судом документів не надали, про причини неявки суд не повідомили.

Приймаючи до уваги неявку представника позивача у судове засідання, а також необхідність витребування у сторін документів необхідних для вирішення спору по суті, суд вважає, що розгляд справи слід відкласти.

На підставі викладеного та керуючись статтями 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_3 (м.Харків, вул.Сумська, 23, к.2-б) належним чином засвідчену копію договору позички нежитлових приміщень від 26.04.05р., укладеного між Нгуєн ОСОБА_2 та ПП "Віфуд", посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_3 26.04.05р., в реєстрі за №596.

Уповноважити представника ПАТ "ПроКредит Банк" ОСОБА_1 на отримання у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_3 копії договору позички нежитлових приміщень від 26.04.05р., укладеного між Нгуєн ОСОБА_2 та ПП "Віфуд", посвідченого приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_3 26.04.05р., в реєстрі за №596.

Розгляд справи відкласти на "20" вересня 2010 р. о 10:00

Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання через канцелярію надати до суду:

ПОЗИВАЧА :

- Витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи стосовно Позивача та стосовно усіх інших учасників судового процесу. Якщо адреси учасників судового процесу, вказані Витягу, є відмінними від адрес, вказаних у позовній заяві -зобов'язати Позивача повторно направити копію позовної заяви та доданих до неї документів, а також цієї ухвали суду за адресами, вказаними у Витягах. Докази відправлення надати суду;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

ВІДПОВІДАЧА :

- договір позички нежитлових приміщень підвалу №11-23а, 24 загальною площею 385,3 кв.м. в літ. "И-6", що знаходяться за адресою: м.Харків, вул.Киргизька, 19-А, посвідченого приватним нотаріусом ХМНО ОСОБА_4 від 26.04.05р., що укладено між приватним підприємством "Віфуд" та Нгуєн ОСОБА_2;

- відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування;

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

ТРЕТЮ ОСОБУ (Нгуєн ОСОБА_2) - письмові пояснення з викладенням правової позиції стосовно заявлених позовних вимог;

- договір позички нежитлових приміщень підвалу №11-23а, 24 загальною площею 385,3 кв.м. в літ. "И-6", що знаходяться за адресою: м.Харків, вул.Киргизька, 19-А, посвідченого приватним нотаріусом ХМНО ОСОБА_4 від 26.04.05р., що укладено між приватним підприємством "Віфуд" та Нгуєн ОСОБА_2;

УСІХ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ:

- установчі документи;

- свідоцтва про державну реєстрацію

- оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов, надати в судове засідання для огляду.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду.

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності).

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Суярко Т.Д.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.09.2010
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45980447
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —62/201-10

Ухвала від 22.11.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білоконь Н. Д.*

Ухвала від 06.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Постанова від 15.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білоконь Н. Д.

Рішення від 27.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні