Ухвала
від 02.07.2015 по справі 813/4926/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

02 липня 2015 року № 813/4926/14

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Мартинюка В.Я.

секретар судового засідання Шозда Г.В.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м.Львові заяву Львівської обласної державної адміністрації про роз'яснення судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю виробничо-технічного підприємства (надалі ТзОВ ВТП) «ЖидачівАвтотранс» до Львівської обласної державної адміністрації та Департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю (надалі ТзОВ) «Стрийське АТП» про визнання протиправними дій, -

В С Т А Н О В И В :

Львівська обласна державна адміністрація звернулася до суду зі заявою про роз'яснення судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю виробничо-технічного підприємства (надалі ТзОВ ВТП) «ЖидачівАвтотранс» до Львівської обласної державної адміністрації та Департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Стрийське АТП» про визнання протиправними дій.

Підставою для роз'яснення судового рішення, на думку відповідача, є те, що зі змісту постанови не випливає, якими конкретно рішеннями чи діями Львівська обласна державна адміністрація, як організатор пасажирських автобусних перевезень, допустив порушення вимог чинного законодавства України. Крім того, суд не зобов'язав відповідача вчинити ті чи інші дії, прийняти рішення, спрямовані на усунення виявлених порушень. А тому, відповідач просить роз'яснити, які рішення повинна прийняти Львівська обласна державна адміністрація або які дії вона зобов'язана вчинити для належного виконання цього рішення.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється у відповідності до положень ч.1 ст.41 КАС України.

Розглянувши подані документи і матеріали заяви, сукупно оцінивши докази, які мають значення для справи, проаналізувавши норми чинного законодавства, суд встановив наступне.

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 04.12.2014 року визнано протиправними дії Львівської обласної державної адміністрації щодо відкриття автобусного маршруту «№490 Стрий АС - Жидачів АС». Дана постанова залишена без змін ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 27.05.2015 року.

Як передбачено ч. 1 ст. 170 КАС, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Зі змісту резолютивної частини постанови суду чітко вбачається, що суд захистив порушене право позивача шляхом визнання протиправними дій Львівської обласної державної адміністрації щодо відкриття автобусного маршруту «№490 Стрий АС - Жидачів АС».

При цьому, суд не зобов'язував відповідачів вчиняти певні дії чи приймати певні рішення.

Враховуючи те, що судове рішення є зрозумілим, а відповідач у справі у своїй заяві фактично просить змінити його зміст - вийти за межі позовних вимог, суд вважає, що правових підстав для роз'яснення судового рішень не має, а тому в задоволенні відповідної заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст.160, 165, 170, 263 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. В задоволенні заяви Львівської обласної державної адміністрації про роз'яснення судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю виробничо-технічного підприємства «ЖидачівАвтотранс» до Львівської обласної державної адміністрації та Департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Стрийське АТП» про визнання протиправними дій - відмовити.

2. Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

3. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.Я.Мартинюк

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.07.2015
Оприлюднено08.07.2015
Номер документу46051337
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4926/14

Ухвала від 21.07.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 02.07.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 02.07.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 25.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Тракало В.В.

Ухвала від 22.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Тракало В.В.

Ухвала від 27.05.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Кушнерик Мар’ян Петрович

Ухвала від 26.12.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Кушнерик М.П.

Постанова від 04.12.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 14.07.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 14.07.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні