Ухвала
від 04.03.2014 по справі 922/51/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"04" березня 2014 р.Справа № 922/51/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Суярко Т.Д.

при секретарі судового засідання Карчевської Д.Л.

розглянувши матеріали справи

за позовом АТЗТ "Інтелс" м. Харків до КП "Харківські теплові мережі", м. Харків про стягнення коштів за участю :

Представника позивача: Портік В.О. дов.№1 від 20.02.2013р.

Представник відповідача: Яновська В.С. дов. №38-1871 від 28.05.2010р.

Посадова особа КП "Харківські теплові мережі", заступник головного бухгалтера: Гермаш М.В., дов. № 38-752/22 від 28.02.2014 р.

Посадова особа Державного професійно-технічного навчального закладу "Центр професійно-технічної освіти № 3 м. Харкова": не з'явилась

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Акціонерне товариство закритого типу "Інтелс", звернувся з позовом до Комунального підприємства "Харківські теплові мережі" про стягнення 61385,98 грн. заборгованості, інфляційних втрат в сумі 412,21 грн., 3% річних в розмірі 7684,63 грн., а також просив суд покласти на відповідача витрати по сплаті судового збору в розмірі 1827,00 грн.

Позовні вимоги вмотивовано тим, що за наслідками виконання договору з постачання теплової енергії, не укладеного сторонами в письмовій формі, позивач сплатив відповідачу вартість теплової енергії, втім останній припинив постачання відповідної енергії, що призвело до виникнення заборгованості відповідача перед позивачем в розмірі 61385,98 грн.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги в частині стягнення заборгованості в розмірі 61385,98 грн. підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судовому засіданні проти позову заперечував, надала через канцелярію суду додаткові пояснення по справі вх.№ 6999 від 03.03.2014 р. та додаткові пояснення по справі вх.№ 7272 від 04.03.2014 р.

Посадова особа Державного професійно-технічного навчального закладу "Центр професійно-технічної освіти № 3 м. Харкова" в судове засідання не з'явилась, про причини неявки суд не повідомила, письмових пояснень по справі не надала.

Представники сторін просили суд відкласти розгляд справи для надання додаткових доказів по справі.

Згідно ч.3 ст.4-3 ГПК України, господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Відповідно до ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів.

З огляду на навдене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання сторін про відкладення розгляду справи.

Керуючись ст. 30 ГПК України,суд вважає за необхідне повторно викликати в судове засідання посадову особу Державного професійно-технічного навчального закладу "Центр професійно-технічної освіти № 3 м. Харкова" для надання пояснень по справі з приводу постачання відповідачем теплової енергії по приміщенню, яке займає позивач на підставі договору довірчого управління майном № 28/04-08 від 22.04.2008 р.

Окрім того, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність призначення колегіального розгляду справи, про що буде винесно відповідну ухвалу.

Приймаючи до уваги призначення колегіального розгляду справи, задоволення клопотання сторін про відкладення розгляду справи, неявку в судове засідання посадової особи Державного професійно-технічного навчального закладу "Центр професійно-технічної освіти № 3 м. Харкова", необхідність її повторного виклику у судове засідання для надання пояснень, ненадання сторонами всіх витребуваних судом документів, а також враховуючи необхідність витребування додаткових доказів, суд вважає за можливе відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись статтями 4-3, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Акціонерного товариства закритого типу "Інтелс" про відкладення розгляду справи - задовольнити.

Клопотання Комунального підприємства "Харківські теплові мережі" про відкладення розгляду справи - задовольнити.

Розгляд справи відкласти на "17" березня 2014 р. об 11:40

ПОВТОРНО ВИКЛИКАТИ В СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ ПОСАДОВУ ОСОБУ ДЕРЖАВНОГО ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ № 3 М. ХАРКОВА" для надання пояснень по справі з приводу постачання відповідачем теплової енергії по приміщенню за адресою: м. Харків, вул. Тимурівців, 33-А, яке займає позивач на підставі договору довірчого управління майном № 28/04-08 від 22.04.2008 р.

ПОВТОРНО ВИКЛИКАТИ В СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ ПОСАДОВУ ОСОБУ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ" СПЕЦІАЛІСТА З БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ - для надання пояснень щодо наданого як доказ акту звіряння та розрахунків з позивачем.

Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання через канцелярію надати до суду:

ПОЗИВАЧА :

- докладний і обґрунтований розрахунок ціни позову із зазначенням усіх періодів нарахування, усіх нарахованих сум, усіх сплачених сум, сальдо за кожним періодом, підсумкового сальдо);

- Витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи стосовно Позивача та стосовно усіх інших учасників судового процесу. Якщо адреси учасників судового процесу, вказані Витягу, є відмінними від адрес, вказаних у позовній заяві -зобов'язати Позивача повторно направити копію позовної заяви та доданих до неї документів, а також цієї ухвали суду за адресами, вказаними у Витягах. Докази відправлення надати суду;

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків.

ВІДПОВІДАЧА :

- Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на момент розгляду справи з відомостями про всі зареєстровані у відповідача філії та/або відокремлені підрозділи;

- письмові пояснення, з доказами на їх підтвердження, щодо постачання відповідачем теплової енергії у будівлю за адресою: м. Харків, вул. Тимурівців, 33-А; щодо здійснення розрахунків за поставлену теплову енергію у вказану будівлю;

- додаткове правове обгрунтування підстав списання заборгованості в розмірі 61385,98 грн. як безнадійної та віднесення її на доходи звітного періоду згідно ст.ст. 135, 137 Податкового кодексу України.

УСІХ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ:

- провести звірку взаємних розрахунків, для чого Відповідачу направити свого повноважного представника до Позивача. Акт звірки та підтвердження повноважень осіб, які його підписали надати до суду. В разі ухилення однієї з сторін від проведення звірки - іншій стороні надати суду свій варіант проекту акту звірки та докази його вручення;

- установчі документи;

- свідоцтва про державну реєстрацію

- оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов, надати в судове засідання для огляду.

ПОПЕРЕДИТИ учасників судового процесу:

- усі документи адресовані суду повинні подаватись із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків, прошиті та пронумеровані. Учасники судового процесу зобов'язані подавати докази завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду;

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін. Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності);

- у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Т.Д. Суярко

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення04.03.2014
Оприлюднено09.07.2015
Номер документу46185014
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/51/14

Рішення від 07.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 04.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 04.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

Постанова від 14.05.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бондаренко В.П.

Ухвала від 11.01.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суярко Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні