Ухвала
від 26.03.2015 по справі 912/789/15-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

26 березня 2015 року Справа № 912/789/15-г

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Поліщук Г.Б. розглянув матеріали справи № 912/789/15-г

за позовом відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім.Сичова М.І.", м. Долинська

до Долинської міської ради, м. Долинська

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - товариства з обмежено відповідальністю "ЕлектроПромКомпані", м.Дніпропетровськ

про визнання недійсним рішення

за участю представників сторін:

від позивача - Сааді Р.М., довіреність б/н від 18.03.2015;

від відповідача - участі не брали;

від третьої особи - участі не брали.

Відкрите акціонерне товариство "Долинська агропромислова фірма ім.Сичова М.І." звернулось до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою про визнання недійсним рішення Долинської міської ради №1009 від 30.09.2009 "Про надання ТОВ "ЕлектроПромКомпані" згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки".

Ухвалою від 04.03.2015 господарський суд прийняв позовну заяву до розгляду і порушив провадження у справі. Справу призначив до розгляду в судовому засіданні на 26.03.2015. Залучив на підставі ст. 27 Господарського процесуального кодексу України в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - товариство з обмежено відповідальністю "ЕлектроПромКомпані" (50027, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, просп. Гагаріна, 27, кв. 23). Зобов'язав учасників провадження у справі до дня судового засідання надати суду докази, необхідні для розгляду даної справи.

Вимоги ухвали суду від 04.03.2015, в частині надання доказів, необхідних для розгляду даної справи, учасниками провадження виконані не в повному обсязі, що унеможливлює розгляд справи у даному судовому засіданні.

Разом з тим, позивачем 26.03.2015 подано до суду клопотання про залучення до участі у справі, в якості третьої особи на стороні відповідача - гр. Українця Юрія Стефановича, який придбав ливарний цех, що знаходиться на території спірної земельної ділянки.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Господарський суд вважає за необхідне задовольнити подане клопотання позивача та залучити гр. Українця Юрія Стефановича до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

У зв'язку з поданим клопотанням у господарського суду виникла необхідність витребування додаткових доказів, необхідних для вирішення спору.

Вказані обставини унеможливлюють розгляд справи уданому судовому засіданні.

Таким чином, враховуючи вищенаведене, господарський суд залучає до участі у справі гр. Українця Ю.С. в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору та відкладає розгляд даної справи на підставі п.п. 2, 3 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 4-3, 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити гр. Українця Юрія Стефановича (50000, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 29в, кв. 407, ідентифікаційний номер 2729405235) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

2. Розгляд справи відкласти до 28.04.2015 на 11:00 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 25022, м.Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, каб. № 315.

4. Зобов'язати учасників провадження у справі до дня судового засідання надати суду:

позивача: докази направлення на адресу залученої третьої особи позовної заяви з додатками;

третю особу - ТОВ "ЕлектроПромКомпані": письмово викладену позицію щодо поданого позову; проект землеустрою, розроблений на підставі оспорюваного рішення (оригінал - для огляду в судовому засіданні, копію - для долучення до матеріалів справи); належним чином засвідчену копію рішення про затвердження проекту землеустрою; письмово підтверджені відомості щодо укладення договору оренди спірної земельної ділянки.

третю особу - гр. Українця Ю.С.: письмово викладену позицію щодо заявленого позову.

6. До відома сторін - копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені підписом уповноваженої особи з прикладенням печатки підприємства (установи), оригінали надати для огляду в судовому засіданні. Матеріали необхідно подати до справи з супровідним листом. Представники сторін повинні мати оригінали документів на підтвердження своїх повноважень, копії документів надати до справи.

7. Копії ухвали направити відповідачу (28500, Кіровоградська область, м. Долинська, вул. Леніна, 50), третім особам: ТОВ "ЕлектроПромКомпані" (50027, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, просп. Гагаріна, 27, кв. 23) та гр. Українцю Ю.С. (50000, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 29в, кв. 407).

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення26.03.2015
Оприлюднено14.07.2015
Номер документу46407765
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/789/15-г

Ухвала від 28.04.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 26.03.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 01.07.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Величко Надія Леонидівна

Ухвала від 11.06.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Величко Надія Леонидівна

Рішення від 12.05.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 04.03.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні