Ухвала
від 19.03.2012 по справі 5023/647/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"19" березня 2012 р. Справа № 5023/647/12

вх. № 647/12

Суддя господарського суду Харківської області Погорелова О.В.

при секретарі судового засідання Болтенко А.Ю.

за участю представників сторін:

позивача - ОСОБА_1, за дорученням

першого відповідача - ОСОБА_2, за дорученням

другого відповідача - ОСОБА_3, за дорученням

третьої особи - ОСОБА_4, за дорученням

розглянувши справу за позовом Акціонерного товариства "Телемовна компанія "А/ТВК", м. Харків

до Акціонерного комерційного банку "Базис", м. Харків (перший відповідач) та Приватного підприємства "Тріада-Буд", м. Харків (другий відповідач)

про визнання договору недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до господарського суду з позовом, в якому просить суд визнати недійсним договір № К-3 продажу цінних паперів від 16.02.2007 року, укладений між АТ "ТК "А/ТВК" та АКБ "Базис", яке діяло від свого імені та за рахунок ПП "Тріада-Буд"; застосувати наслідки недійсності правочину та зобов'язати ПП "Тріада-Буд" повернути АТ "ТК "А/ТВК" 1130 акцій емітованих АТ "Телерадіокомпанія "Право А/ТВК" номінальною вартістю 11300,00 грн. Судові витрати позивач просить суд покласти на відповідачів.

19.03.2012 року до господарського суду від представника першого відповідача надійшло клопотання в якому він просить суд здійснювати фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, дослідивши надане клопотання, долучає його до матеріалів справи та задовольняє, як таке, що відповідає нормам діючого законодавства.

Запис розгляду судової справи здійснювався за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу В«Діловодство судуВ» . Для архівного оригіналу звукозапису надано диск CD-R, серійний номер СІСХ-07476.

19.03.2012 року до господарського суду від першого відповідача надійшла заява про призначення колегіального розгляду справи.

Ухвалою суду від 19.03.2012 року в задоволенні заяви відмовлено.

19.03.2012 року до господарського суду від представника АТ "ТРК "Право А/ТВК" надійшла заява про вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. В заяві АТ "ТРК "Право А/ТВК" просить залучити її до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, обґрунтовуючи заяву тим, що рішення з цієї справи може вплинути на її права та обов'язки.

Присутні в судовому засіданні представники сторін проти задоволення клопотання не заперечували.

Відповідно до статті 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

За таких обставин, суд, вислухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи, вважає за можливе заяву задовольнити. Враховуючи те, що представник третьої особи був присутній в судовому засіданні, суд вважає за можливе продовжити розгляд справи.

19.03.2012 року до господарського суду від представника позивача надійшло клопотання, в якому він просить суд призначити по справі судову почеркознавчу експертизу.

Суд, дослідивши клопотання, долучає його до матеріалів справи та зазначає, що воно буде вирішено в наступному судовому засіданні.

19.03.2012 року до господарського суду від першого відповідача до суду надійшла заява про застосування строків позовної давності.

Суд, дослідивши заяву, долучає її до матеріалів справи та зазначає, що вона буде вирішена в наступному судовому засіданні.

19.03.2012 року до господарського суду від третьої особи надійшла заява про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою суду від 13.02.2012 року.

Суд, дослідивши заяву, долучає її дот матеріалів справи та зазначає, що вона буде вирішена в наступному судовому засіданні.

Відповідно до статті 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів; 4) залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; 5) необхідність заміни відведеного судді, судового експерта. Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи, вислухавши представників сторін, враховуючи те, що спір не може бути вирішено в цьому судовому засіданні, вважає доцільним відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 27, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву АТ "ТРК "Право А/ТВК" про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Акціонерне товариство "Телерадіокомпанія "Право А/ТВК" (61057, м. Харків, вул. Сумська, 6, к. 17).

Розгляд справи відкласти на "02" квітня 2012 р. о 11:30

Зобов'язати відповідачів надати до господарського суду відзив на позовну заяву, з нормативно-правовим обґрунтуванням проти позову, якщо такі є.

Клопотання позивача про призначення по справі судової почеркознавчої експертизи вирішити в наступному судовому засіданні.

Зобов'язати позивача забезпечити явку в призначене судове засідання ОСОБА_5, для відібрання зразків підпису останнього.

Заяву першого відповідача про застосування строків позовної давності вирішити в наступному судовому засіданні.

Заяву третьої особи про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою суду від 13.02.2012 року вирішити в наступному судовому засіданні.

Зобов'язати сторони виконати в повному обсязі вимоги ухвали господарського суду від 13.02.2012 року.

Попередити учасників судового процесу про те, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Погорелова О.В.

Дата ухвалення рішення19.03.2012
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46763242
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання договору недійсним

Судовий реєстр по справі —5023/647/12

Ухвала від 19.07.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 02.11.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 18.07.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 06.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Постанова від 24.11.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гребенюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні