Ухвала
від 15.02.2010 по справі 2а-6344/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО РОЗСТРОЧЕННЯ ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ СУДУ

15 лютого 2010 року Справа № 2а-6344/09/0870

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Нестеренко Л.О. при секретарі Міроновій К.В., за участю представника позивача - ОСОБА_1, розглянувши у місті Запоріжжі у відкритому судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Еталон-плюс» про розстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі

за заявою Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Еталон -плюс»

про стягнення 10261 грн. 58 коп. санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів

ВСТАНОВИВ:

07.12.2009 р. Запорізьким окружним адміністративним судом ухвалено рішення в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю «Еталон -плюс», яким позов задоволено та стягнуто з ТОВ «Еталон -плюс» на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів санкції за невиконання нормативу працевлаштування інвалідів у розмірі 9620 грн. 00 коп. і пені 641 грн. 58 коп., а всього стягнуто 10261 грн. 58 коп.

25.12.2009 р. вказане рішення набрало законної сили.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Еталон - плюс» звернулось із заявою про розстрочення виконання судового рішення на шість місяців, починаючи з січня 2010 р. по 1 710,27 грн. щомісячно, посилаючись на фінансову кризу, сезонний попит на продукцію підприємства, недостатність обігових коштів на банківському рахунку, а також те, що негайне виконання судового рішення призведе до неможливості виконання зобов'язань за укладеними договорами, сплаті податків та зборів, що призведе, як наслідок, до штрафних санкцій та банкрутства підприємства.

Представник позивача проти розстрочення виконання рішення суду не заперечує, однак на термін не більше ніж на шість місяців.

Відповідач у судове засідання не з»явився, надав суду клопотання про розгляд справи без участі його представника.

Дослідивши подану заяву та матеріали адміністративної справи, вислухавши думку представника позивача, суд вважає заяву такою, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 263 КАС України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду, що видав виконавчий лист, із поданням, а сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 2. ст. 263 КАС України, суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Подана заява та додані до неї документи містять докази, які підтверджують наявність обставин, що ускладнюють виконання судового рішення, та є підставою для розстрочення його виконання.

Враховуюче вищезазначене, суд вважає за необхідне розстрочити виконання рішення суду на шість місяців.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 263 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Розстрочити виконання постанови Запорізького окружного адміністративного суду від 07.12.2009 р. по адміністративній справі №2а-6344/09/0870 на шість місяців, починаючи з січня 2010 року по 1 710,27 грн. щомісячно.

Заява про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Л.О. Нестеренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.02.2010
Оприлюднено21.07.2015
Номер документу46867165
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6344/09/0870

Ухвала від 24.11.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 07.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 15.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 15.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 07.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 24.11.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні