Ухвала
від 15.02.2010 по справі 2а-6344/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО РОЗСТРОЧЕННЯ ВИКОНАНН Я РІШЕННЯ СУДУ

15 лютого 2010 року спр ава №2а-6344/09/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Нестеренк о Л.О. при секретарі Міроновій К.В., за участю представника п озивача - Харламової О.О. , розглянувши у місті Запоріж жі у відкритому судовому зас іданні заяву Товариства з об меженою відповідальністю «Е талон-плюс» про розстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі

за заявою Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалід ів, м. Запоріжжя

до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Еталон - плюс»

про стягнення 10261 грн. 58 ко п. санкцій та пені за невикон ання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалі дів

ВСТАНОВИВ:

07.12.2009 р. Запорізьким окружним адміністративним судом ухва лено рішення в адміністратив ній справі за позовом Запорі зького обласного відділення Фонду соціального захисту і нвалідів до Товариства з обм еженою відповідальністю «Ет алон - плюс», яким позов задо волено та стягнуто з ТОВ «Ета лон - плюс» на користь Запор ізького обласного відділенн я Фонду соціального захисту інвалідів санкції за невикон ання нормативу працевлаштув ання інвалідів у розмірі 9620 гр н. 00 коп. і пені 641 грн. 58 коп., а всьо го стягнуто 10261 грн. 58 коп.

25.12.2009 р. вказане рішення набра ло законної сили.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Еталон - плю с» звернулось із заявою про р озстрочення виконання судов ого рішення на шість місяців , починаючи з січня 2010 р. по 1 710,27 гр н. щомісячно, посилаючись на ф інансову кризу, сезонний поп ит на продукцію підприємства , недостатність обігових кош тів на банківському рахунку, а також те, що негайне виконан ня судового рішення призведе до неможливості виконання з обов' язань за укладеними до говорами, сплаті податків та зборів, що призведе, як наслід ок, до штрафних санкцій та бан крутства підприємства.

Представник позивача проти розстрочення виконан ня рішення суду не заперечує , однак на термін не більше ніж на шість місяців.

Відповідач у судове засід ання не з»явився, надав суду к лопотання про розгляд справи без участі його представник а.

Дослідивши подану зая ву та матеріали адміністрати вної справи, вислухавши думк у представника позивача, суд вважає заяву такою, що підляг ає задоволенню, з наступних п ідстав.

Згідно ч. 1 ст. 263 КАС Украї ни, за наявності обставин, що у складнюють виконання судово го рішення (відсутність кошт ів на рахунку, відсутність пр исудженого майна в натурі, ст ихійне лихо тощо), державний в иконавець може звернутися до адміністративного суду, що в идав виконавчий лист, із пода нням, а сторона виконавчого п ровадження - із заявою про в ідстрочення або розстроченн я виконання, зміну чи встанов лення способу і порядку вико нання судового рішення. Пита ння про відстрочення або роз строчення виконання, зміну ч и встановлення способу і пор ядку виконання судового ріше ння може бути розглянуто так ож за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 2. ст. 263 КАС України, суд розглядає питан ня про відстрочення або розс трочення виконання, зміну чи встановлення способу і поря дку виконання судового рішен ня в десятиденний строк у суд овому засіданні з повідомлен ням державного виконавця або сторони виконавчого провадж ення, що звернулися із поданн ям (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у винятков их випадках може відстрочити або розстрочити виконання, з мінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідан ня осіб, які були належним чин ом повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не пер ешкоджає судовому розгляду.

Подана заява та додані до не ї документи містять докази, я кі підтверджують наявність о бставин, що ускладнюють вико нання судового рішення, та є п ідставою для розстрочення йо го виконання.

Враховуюче вищезазначене, суд вважає за необхідне розс трочити виконання рішення су ду на шість місяців.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 263 К АС України, -

УХВАЛИВ:

Розстрочити виконання по станови Запорізького окружн ого адміністративного суду в ід 07.12.2009 р. по адміністративній справі №2а-6344/09/0870 на шість місяці в, починаючи з січня 2010 року по 1 710,27 грн. щомісячно.

Заява про апеляцій не оскарження ухвали суду пе ршої інстанції подається про тягом п'яти днів з дня проголо шення ухвали.

Якщо ухвалу було постанов лено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання за яви про апеляційне оскарженн я обчислюється з дня отриман ня нею копії ухвали. Апеляцій на скарга на ухвалу суду перш ої інстанції подається протя гом десяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Л.О. Нестеренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.02.2010
Оприлюднено30.06.2010
Номер документу7875618
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6344/09/0870

Ухвала від 24.11.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 07.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 15.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 15.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 07.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 24.11.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні