Ухвала
від 29.08.2012 по справі 5023/3729/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"29" серпня 2012 р.Справа № 5023/3729/12 вх. № 3729/12

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Погореловой О.В

при секретарі судового засідання Стешенко О.В.

за участю: позивача - ОСОБА_2, першого відповідача - ОСОБА_1, другого відповідача - ОСОБА_3,

розглянувши матеріали справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Готика Л", м. Запоріжжя

до Компанії "GRAXTIZ GmbH", м. Ессен (Німеччина) (перший відповідач) , Товариства з обмеженою відповідальністю "Керуюча фірма "Адамант", м. Харків (другий відповідач)

про стягнення збитків у розмірі 84000,00 грн.

та за зустрічною позовною заявою Компанії "GRAXTIZ GmbH", м. Ессен (Німеччина) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Готика Л", м. Запоріжжя (перший відповідач) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Керуюча фірма "Адамант", м. Харків (другий відповідач)

про визнання права власності, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду Харківської області знаходиться справа № 5023/3729/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Готика Л", м. Запоріжжя до Компанії "GRAXTIZ GmbH", м. Ессен (Німеччина) (перший відповідач) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Керуюча фірма "Адамант", м. Харків (другий відповідач) про стягнення 84000,00 грн. збитків.

Ухвалою суду від 29.08.2012 року до розгляду с первісним позовом була прийнята зустрічна позовна заява Компанії "GRAXTIZ GmbH", м. Ессен (Німеччина) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Готика Л", м. Запоріжжя (перший відповідач) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Керуюча фірма "Адамант", м. Харків (другий відповідач) про визнання права власності.

До початку судового засідання сторони звернулись до суду з заявою про фіксацію судового процесу за допомогою ведення протоколу судового засідання в паперовій формі. Вказана заява сторін розглянута та задоволена судом як така, що відповідає нормам чинного законодавства.

29.08.2012 року до господарського суду від позивача по первісному позову надійшло клопотання, в якому він просить суд долучити до матеріалів справи першу сторін технічного паспорту на нерухоме майно, що розташоване за адресою м. Харків, пров. Театральний, 11/13; копію договору управління майном від 17.06.2004 року та договору про внесення змін до договору управління майном від 07.10.2011 року та від 18.01.2011 року; оригінал витягу з ЄДРПОУ; оригінал платіжного доручення № 43 від 15.06.2012 року.

Суд, дослідивши клопотання та додані до нього докази, долучає їх до матеріалів справи.

29.08.2012 року до господарського суду від другого відповідача за первісним позовом надійшло клопотання в якому він просить суд долучити до матеріалів справи довіреність на представника та виписку з ЄДРЮОтаФОП.

Суд, дослідивши надані докази, долучає їх до матеріалів справи.

29.08.2012 року від позивача за зустрічним позовом надійшов відзив на первісну позовну заяву, в якому він проти первісного позову заперечує, просить суд відмовити в його задоволенні та задовольнити зустрічну позовну заяву.

Суд, дослідивши відзив та додані до нього докази, долучає його до матеріалів справи.

29.08.2012 року до господарського суду від представника позивача за зустрічним позовом надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ЗАТ "Харкіенергоремонт" (м. Харків, пров. Театральний, 11/13), оскільки рішення з цієї справи можу вплинути на його права та обов'язки як першого власника майна.

Відповідно до ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

Враховуючи вищевикладене, суд, вислухавши представника позивача за зустрічним позовом, дослідивши матеріали справи, вважає за доцільне клопотання позивача задовольнити.

Відповідно до статті 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів; 4) залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; 5) необхідність заміни відведеного судді, судового експерта. Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що спір не може бути вирішено в цьому судовому засіданні, вважає доцільним відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 27, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ЗАТ "Харкіенергоремонт" (м. Харків, пров. Театральний, 11/13).

Розгляд справи відкласти на "31" серпня 2012 р. о 09:30

Зобов'язати відповідачів за первісним позовом надати до господарського суду відзив на первісну позовну заяву; нормативно-правове обґрунтування заперечень проти позову, якщо такі є.

Зобов'язати відповідачів за зустрічним позовом надати до господарського суду відзив на зустрічну позовну заяву; нормативно-правове обґрунтування заперечень проти позову, якщо такі є.

Зобов'язати залучену третю особу надати до господарського суду письмові пояснення щодо суті спору.

Попередити учасників судового процесу про те, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Суддя Погорелова О.В.

Дата ухвалення рішення29.08.2012
Оприлюднено23.07.2015
Номер документу47025403
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —5023/3729/12

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білецька А.М.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білецька А.М.

Ухвала від 29.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 29.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 29.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 17.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Рогач Л.I.

Постанова від 28.03.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білецька А.М.

Рішення від 31.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні