Ухвала
від 25.12.2012 по справі 2а-12518/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

25 грудня 2012 року № 2а-12518/09/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., за участю секретаря Калужського Д.О. та представників:

позивача : ОСОБА_1;

відповідача: не з'явились

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» про подовження строку пред'явлення виконавчого листа в адміністративній справі

за позовомКолективного підприємства В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» доГоловного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) прозобов'язання вчинити певні дії В С Т А Н О В И В:

Колективне підприємство В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» (далі по тексту -позивач) звернулося з позовом до Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі по тексту - відповідач), в якому, з урахуванням уточнених позовних вимог, просило зобов'язати відповідача зняти з реєстрації Колективне підприємство В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» (код ЄДРПОУ 00243004) в автоматизованій системі державного земельного кадастру як користувача земельної ділянки з кадастровим номером 79:089:004 та зобов'язати відповідача зробити запис у поземельній книзі про втрату позивачем права користування земельною ділянкою з вищезазначеним кадастровим номером.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 липня 2010 року у справі №2а-12518/09/2670, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 12 травня 2011 року, позов Колективного підприємства В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» задоволено та зобов'язано Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) зняти з реєстрації Колективне підприємство В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» (код ЄДРПОУ 00243004) в автоматизованій системі державного земельного кадастру як користувача земельної ділянки з кадастровим номером 79:089:004.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 20 жовтня 2011 року постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 липня 2010 року у справі №2а-12518/09/2670 та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 12 травня 2011 року залишено без змін.

09 жовтня 2012 року (відповідно до відмітки служби діловодства суду) Товариством з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» , яке є правонаступником Колективного підприємства В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» , подано заяву про видачу виконавчого листа.

Виконавчий лист в адміністративній справі №2а-12518/09/2670 отримано представником Товариства з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» ОСОБА_1 12 жовтня 2012 року.

При цьому на підставі пункту 2 частини першої та пункту 1 частини другої статті 22 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» строком пред'явлення до виконання вказаного виконавчого листа судом визначено 14 травня 2012 року, тобто день, наступний з дня після набрання рішенням законної сили, а саме з наступного дня після проголошення ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 12 травня 2011 року.

19 грудня 2012 року (відповідно до відмітки служби діловодства суду) Товариство з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» подало заяву про подовження строків пред'явлення виконавчого листа.

Заява про подовження строків пред'явлення виконавчого листа обґрунтовується тим, що позивач протягом півроку звертався до Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з проханням добровільного виконання рішення суду та не допускав можливості невиконання судового рішення з боку відповідача; крім того заявник зазначає про виявлення обставин невиконання судового рішення лише після повідомлення працівниками органу державної податкової служби про наявність запису в автоматизованій системі державного земельного кадастру щодо їхнього підприємства, як користувача земельної ділянки, однак, оскільки в момент набрання рішенням законної сили підприємство знаходилось в стадії реорганізації, вказане питання залишилось поза увагою комісії з перетворення.

Розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» про подовження строків пред'явлення виконавчого листа призначено на 25 грудня 2012 року.

В судовому засіданні 25 грудня 2012 року представник Товариства з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» свою заяву підтримав, відповідач свого представника до суду не направив.

Розглянувши заяву про подовження строків пред'явлення виконавчого листа, Окружний адміністративний суд міста Києва прийшов до висновку про відсутність підстав для її задоволення з огляду на наступне.

По-перше суд звертає увагу, що Кодекс адміністративного судочинства України не передбачає можливості В«подовження строків пред'явлення виконавчого листаВ» , як просить Товариство з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» , а визначає порядок поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у відповідності до статті 261.

Водночас посилання в заяві Товариства з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» на статтю 261 Кодексу адміністративного судочинства України дає суду підстави розглянути її як заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Частина перша статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Таким чином, пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання може бути поновлений судом за умови підтвердження поважності причин пропущення такого строку.

Окружний адміністративний суд міста Києва вважає за необхідне зазначити, що поважними причинами визнаються лише такі обставини, які є об'єктивно непереборними, не залежать від волевиявлення особи, пов'язані з дійсно істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення процесуальних дій та підтверджені належними доказами.

Разом з тим, на переконання суду, звернення до Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з проханням добровільного виконання рішення суду та очікування відповідних дій з боку відповідача, не є поважними причинами пропущення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Крім того, заявником не надано суду жодного доказу на підтвердження поважності інших причин пропущення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання, зокрема таких, які б підтверджували, коли саме Товариство з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» дізналось про невиконання судового рішення на підставі відповідного повідомлення органу державної податкової служби, та, що період реорганізації перешкоджав звернутися до суду із заявою про видачу виконавчого листа у встановлений строк.

З урахуванням зазначеного, суд вважає, що причини пропуску Товариством з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» , як стягувачем, строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання не є поважним, та відмовляє Товариству з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» у задоволенні заяви про подовження строків пред'явлення виконавчого листа.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 165, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В :

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю В«Українська республіканська науково-виробнича фірма В«Медицина-ЕкологіяВ» у задоволенні заяви про подовження строків пред'явлення виконавчого листа.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.А. Кузьменко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.12.2012
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47074069
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12518/09/2670

Ухвала від 25.12.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 23.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 21.02.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Костюк Л.О.

Ухвала від 12.05.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Дурицька О.М

Постанова від 27.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні