Ухвала
від 29.05.2012 по справі 5010/541/2012-14/28
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29 травня 2012 р. Справа № 5010/541/2012-14/28 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Булки В.І., при секретарі судового засідання Максимів Н.Б., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас",

вул .Л.Українки, 126, с.Красилівка, Тисменицький район,

Івано-Франківська область, 77475

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -

Фізична особа - підприємець ОСОБА_1

с. Яблуниця, м. Яремче, Івано-Франківська область 78592.

до відповідача: ОСОБА_2 акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго"

вул. Індустріальна, 34, м.Івано-Франківськ, 76014

про зобов"язання укласти договір на постачання електричної енергії на умовах типового договору.

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_3, (довіреність № 01-79-12 від 21.05.12р.)

від позивача: ОСОБА_4, (довіреність б/н від 03.05.12);

від відповідача: ОСОБА_5 - юрисконсульт, (довіреність № 447 від 14.10.11р.)

встановив: до господарського суду Івано-Франківської області подано позов Товариством з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" до відповідача ОСОБА_2 акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" про зобов"язання укласти договір та заборону відключення від постачання електроенергії.

Представник позивача подав до суду клопотання (№ 3578/12 свх від 28.05.12р.) про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 та заяву (№ 3579/12 свх від 28.05.12р.) про уточнення підстав позову.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечив щодо поданого клопотання. Проте, повідомив суд про неотримання ним належної копії позовної заяви та додатків до неї.

Розглянувши подані клопотання заслухавши присутніх в засіданні суду представників сторін, суд встановив наступне.

Відповідно до ст.27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Як вбачається з матеріалів справи, Фізична особа - підприємець ОСОБА_1 не є учасником спірних матеріальних правовідносин, але знаходяться із однією зі сторін процесу у таких відносинах, які можуть змінитись у результаті винесеного рішення. Суд вважає за правильне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фізичну особу - підприємця ОСОБА_1

Крім того позивач подав заяву про уточнення підстав позову, а саме, просить суд зобов"язати Публічне акціонерне товариство "Прикарпаттяобленерго" укласти з Товариством з обмеженою відповідальністю "Беркут-Клас" договір на постачання електричної енергії на умовах типового договору.

Відповідно до ч. 4 ст. 22 Господарського процесуального кодексу України, позивач вправі до початку розгляду господарським судом справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Враховуючи вище викладене, заслухавши присутніх в засіданні суду представників сторін, суд вважає за правильне задоволити клопотання представника позивача щодо залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 та задоволити заяву про уточнення позовних вимог.

На підставі наведеного, з метою забезпечення всебічного, повного та об'єктивного розгляду всіх обставин справи в їх сукупності, дотримання процесуальних прав сторін та передбаченого ст. ст. 4-2, 4-3 Господарського процесуального кодексу України принципу рівності сторін та змагальності учасників процесу, суд вважає за правильне відкласти розгляд справи відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 22, 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1 Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Фізичну особу - підприємця ОСОБА_1 (с. Яблуниця, м. Яремче, Івано-Франківська область 78592).

2. Прийняти уточнення позовних вимог, а саме про зобов"язання укласти договір на постачання електричної енергії на умовах типового договору.

3. Відкласти розгляд справи в засіданні суду на 07.06.12р. о 10:00год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; зал № 2.

4. Позивачу:

- надати суду докази надсилання відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (з яких вбачається надсилання додатків до позовної заяви відповідно до ст. 56 ГПК України);

- надати суду докази надсилання третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Ф.О.П. ОСОБА_1 копії позовної заяви і доданих до неї документів;

- письмове підтвердження того, що в провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.

5. Відповідачу надати суду:

- довідку (витяг) від державного реєстратора з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій, що містить відомості про учасника процесу станом на час розгляду справи;

- письмовий відзив на позов із зазначенням доказів, що підтверджують викладені у відзиві обставини та нормативно-правового обґрунтування своїх заперечень; забезпечити надіслання позивачу копії відзиву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України;

6. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Ф.О.П. ОСОБА_1 надати суду письмові пояснення що стосуються предмету спору.

Для об'єктивного, повного та всебічного з'ясування всіх обставин справи представникам сторін обов"язково з'явитися в судове засідання для дачі пояснень та згідно ст. 28 Господарського процесуального кодексу України представити документальне підтвердження свої повноважень у справі.

Відповідно до вимог ст. 36 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються учасниками процесу в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Суддя Булка В.І.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"

секретар судового засідання Максимів Н.Б


30.05.12р.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.05.2012
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47123300
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/541/2012-14/28

Ухвала від 13.02.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Орищин Г.В.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 22.06.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 04.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Жаботина Г. В.

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Жаботина Г. В.

Ухвала від 17.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні