Ухвала
від 04.09.2012 по справі 0503/5479/2012
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 0503/5479/2012

2/0503/2611/2012

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

вересня 2012 року м. Артемівськ

Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі: головуючого судді Решетняк І.В., при секретарі Дубаніної О.В., за участю: представника позивача -ОСОБА_1, позивача -ОСОБА_2, представника відповідача -не з`явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Артемівську цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Приватного підприємства В«Інжиніринговий центр В«Буд-ЕкспертВ»про стягнення заробітної плати, середнього заробітку за весь час затримки виплати заробітної плати по день фактичного розрахунку, вихідної допомоги та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулась до Артемівського міськрайонного суду Донецької області з позовом до Приватного підприємства В«Інжиніринговий центр В«Буд-ЕкспертВ»про стягнення заробітної плати у розмірі 16385 грн. 83 коп., середнього заробітку за весь час затримки виплати заробітної плати по день фактичного розрахунку, вихідної допомоги у розмірі 3-місячного середнього заробітку та моральної шкоди у розмірі 5 000 грн.

29.08.2012 року до канцелярії Артемівського мiськрайонного суду Донецької області надійшла заява представника відповідача ОСОБА_3 про відвід судді Решетняк І.В. на тій підставі, що є обставини, які викликають сумнів в об`єктивності та неупередженості судді при вирішенні даного спору, а також у зв`язку з тим, що суддя прямо чи побічно заінтересований у результаті розгляду справи. При цьому в якості фактичних обставин наявності згаданих підстав для відводу судді у заяві про відвід зазначено на факт допомоги судді Решетняк І.В. представнику позивача у складанні заяви про уточнення позовних вимог, висловлювання судом думки про формат прийнятого рішення по даній справі, а також поради судді позивачу та його представнику, висловлені за межами судового засідання, та зневажлива поведінка судді Решетняк І.В. по відношенню до представника відповідача.

Вислухавши з приводу заявленого відводу судді думку позивача та представника позивача, які заперечували проти заявленого відводу, вказавши на перекручування з боку представника відповідача дійсних фактів, що мали місце в ході провадження у справі, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до статті 160 Цивільного процесуального кодексу України під час одноособового розгляду справи в суді першої інстанції головуючим є суддя, який розглядає справу. Головуючий керує ходом судового засідання, забезпечує додержання послідовності і порядку вчинення процесуальних дій, здійснення учасниками цивільного процесу їх процесуальних прав і виконання ними обов`язків, спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, усуваючи із судового розгляду все, що не має істотного значення для вирішення справи.

Таким чином, законодавець України зобов`язує головуючого суддю на активну поведінку при розгляді справи, яка повинна бути спрямована на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи.

На протязі провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Приватного підприємства В«Інжиніринговий центр В«Буд-ЕкспертВ»про стягнення заробітної плати, середнього заробітку за весь час затримки виплати заробітної плати по день фактичного розрахунку, вихідної допомоги та моральної шкоди та в ході судового засідання 28.08.2012 року представник відповідача при роз`ясненні права відводу таковий суду не заявляв, вказуючи на довіру суду.

У свою чергу, в ході розгляду справи представник відповідача попереджався судом про адміністративну відповідальність за неповагу до суду у зв`язку з невиконанням ухвал суду про надання відповідних документів.

Тому суд вважає, що мотивом подання представником відповідача згаданої заяви про відвід судді є намір перешкодити головуючому судді у виконанні його обов`язку щодо спрямування розгляду справи на забезпечення повного, всебічного та об'єктивного з`ясування обставин справи, що наведені у заяві про відвід судді факти як не відповідають дійсності в частині зневажливої поведінки судді по відношенню до представника відповідача та допомоги у складанні представнику позивача відповідного процесуального документу, так і невірної інтерпретації поведінки судді стосовно взаємовідносин сторін даної справи.

У зв`язку з цим підстав для відводу судді не вбачається.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.20,23,24 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні заяви про відвід судді Решетняк І.В. представника відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Приватного підприємства В«Інжиніринговий центр В«Буд-ЕкспертВ»про стягнення заробітної плати, середнього заробітку за весь час затримки виплати заробітної плати по день фактичного розрахунку, вихідної допомоги та моральної шкоди.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя .Решетняк

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення04.09.2012
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47402822
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0503/5479/2012

Ухвала від 10.08.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Ухвала від 04.09.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Ухвала від 25.07.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Ухвала від 25.07.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Ухвала від 12.07.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Ухвала від 22.06.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Ухвала від 13.06.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

Рішення від 18.09.2012

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні