Ухвала
від 27.07.2015 по справі 924/985/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"27" липня 2015 р.Справа № 924/985/15

Господарський суд Хмельницької області у складі головуючого судді Грамчука І.В., розглянувши отримані матеріали

за заявою голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький

Представники:

від заявника (боржника) : ОСОБА_1 - голова ліквідаційної комісії

арбітражний керуючий ОСОБА_2 - не прибув

ВСТАНОВИВ:

19 червня 2015р. до господарського суду надійшла заява голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький (вх. № 05-06/462/15 від 19.06.2015р.) про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький з посиланням на ст.ст. 11, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 22.06.2015р. прийнято заяву про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, призначено її до розгляду у підготовчому засіданні на 06.07.2015р., зобов'язано визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого ОСОБА_2 протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство, до дати проведення підготовчого засідання, надати господарському суду заяву про згоду на призначення ліквідатором у справі № 924/275/15.

Відповідна заява арбітражного керуючого ОСОБА_2 за вих. № 01-21/450 від 24.06.2015р., про згоду на призначення ліквідатором у даній справі (вх. № 05-06/500/15 від 01.07.2015р.) надійшла до суду до початку судового засідання.

Аналогічну заяву на участь у справі про банкрутство подано головою ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький ОСОБА_1

Разом з тим ухвалою суду від 22.06.2015р. додатково зобов'язано боржника до дати проведення підготовчого засідання надати до господарського суду відзив на заяву про порушення провадження у справі про банкрутство.

До відзиву боржника мають бути додані докази відправлення заявнику копії відзиву. Крім відомостей, передбачених ГПК України, у відзиві боржника мають бути зазначені :

- наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника (заявників) ;

- загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов'язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов'язаної із державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності).

У відзиві боржника можуть бути зазначені й інші відомості, що мають значення для розгляду справи, а також у разі потреби наявні у боржника клопотання.

Оскільки усіх витребуваних документів господарським судом не отримано, з врахуванням вимог ст.ст. 16, 95, 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", для повного і об'єктивного дослідження всіх обставин, встановлення наявності ознак неплатоспроможності боржника або її загрози, підготовче судове засідання було відкладено.

При цьому з метою забезпечення правильного і своєчасного розгляду заяви боржника суд в порядку ст.ст. 38, 65 ГПК України витребував в державного реєстратора реєстраційної служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції примірник Статуту товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, зареєстрованого 08.07.2013р. у виконавчому комітеті Хмельницької міської ради за № 16731100010013877, код за ЄДРПОУ 38778249, місцезнаходження : НОМЕР_1, 29000 Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331, а також відомості з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, інші речові права та суб'єкта цих прав внесені відносно товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, код за ЄДРПОУ 38778249 (29000, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331) ;

витребував з Головного управління статистики у Хмельницькій області примірники бухгалтерських балансів та Звітів товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, код за ЄДРПОУ 38778249 (29000, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331) за період 2013-2015рр.

витребував з реєстраційної служби Хмельницької філії ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України - витяги з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек, Витяги про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, внесених щодо відповідного майна боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, код за ЄДРПОУ 38778249 (29000, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331), уповноваживши на отримання вище перелічених Витягів повноважного представника ініціюючого заявника - голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1 в порядку ч.4 ст. 38 ГПК України.

Визначений автоматизованою системою арбітражний керуючий ОСОБА_2 належним чином (розписка) повідомлений про час та місце проведення судового засідання 22.07.2015р. не прибув, доказів укладення із страховиком договору страхування професійних ризиків арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) за шкоду, заподіяну внаслідок неумисних дій або помилки під час здійснення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку ст. 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суду не надав.

Разом з тим, проаналізувавши наявні в отриманих судом матеріалах докази, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд дійшов висновку про достатність підстав для прийняття заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» м. Хмельницький до розгляду з призначенням у підготовчому засіданні суду відповідно до ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

При цьому з метою забезпечення виконання вимог кредиторів, у відповідності до п. 5 ч.1 ст. 12 названого вище Закону, суд додатково заборонив власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

Повноважний представник боржника в підготовчому засіданні зазначив, що боржником дотримано порядок ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, тоді як під час ліквідаційної процедури боржника встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, що підтверджується матеріалами справи, а також стало причиною звернення до суду. Подану заяву підтримує, наполягаючи на призначення ліквідатором товариства, оскільки має відповідні знання, вміння, навички та технічні можливості для виконання покладених судом обов'язків в разі призначення її ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331).

Розглядаючи питання про призначення ліквідатора у межах справи про визнання банкрутом ТОВ «Аскарі» м. Хмельницький господарським судом враховуються положення Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 № 01-06/606/2013 «Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VI) Із змінами, внесеними згідно з Листами Вищого господарського суду № 01-06/1149/2013 від 07.08.2013 № 01-06/1862/2013 від 26.12.2013 № 01-06/1686/14 від 04.11.2014 , зокрема частин 3,4 п. 36.7 відповідно до яких вирішення питання щодо визнання банкрутом такого боржника та призначення ліквідатора повинно здійснюватися в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі, в якому судом перевіряється поданий ліквідаційний баланс боржника та з'ясовується факт недостатності вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторів. Ліквідатором боржника, що ліквідується власником, може бути голова ліквідаційної комісії або арбітражний керуючий, який призначається в порядку, встановленому Законом для призначення розпорядника майна, тобто кандидатура арбітражного керуючого на призначення ліквідатором визначається судом за допомогою автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство (частина друга статті 95 Закону).

Призначення голови ліквідаційної комісії ліквідатором боржника, що ліквідується власником, здійснюється господарським судом у виняткових випадках (в залежності від конкретних обставин справи), оскільки голова ліквідаційної комісії (ліквідатор) підпадає під ознаки заінтересованої особи стосовно боржника і відповідно до частини шостої статті 95 Закону несе солідарну відповідальність за незадоволення вимог кредиторів.

При цьому оскільки визначений автоматизованою системою арбітражний керуючий ОСОБА_2 належним чином (розписка) повідомлений про час та місце проведення судового засідання не прибув та доказів укладення із страховиком договору страхування професійних ризиків арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) за шкоду, заподіяну внаслідок неумисних дій або помилки під час здійснення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку ст. 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суду не надав, з метою мінімізації судових у справі, господарський суд визнаючи боржника банкрутом за постановою в справі від 27 липня 2015р. задовольнив заяву (вх. № 05-06/510/15 від 03.07.2015р.) голови ліквідаційної комісії Товариство з обмеженою відповідальністю «Аскарі» ОСОБА_1, як таку що має відповідні знання (арбітражний керуючий), вміння, навички та технічні можливості, про призначення її ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331).

Таким чином, в задоволенні заяви арбітражного керуючого ОСОБА_2 за вих. № 01-21/450 від 24.06.2015р., про згоду на призначення ліквідатором у даній справі (вх. № 05-06/500/15 від 01.07.2015р.) слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 7, 9, 10, 11, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, Суд -

У Х В А Л И В :

В задоволенні заяви (вх. № 05-06/500/15 від 01.07.2015р.) про призначення арбітражного керуючого ОСОБА_2 ліквідатором у справі № 924/985/15 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331) - відмовити .

Примірники ухвали надіслати зацікавленим сторонам та арбітражному керуючому.

Суддя Грамчук І.В.

Віддруковано 3 примірн.: 1- в справу, 2- боржнику (29000, м.Хмельницький вул. Гагаріна, буд.5 оф.331); 3-арбітражному керуючому ОСОБА_2 (Хмельницьке шосе,2, к. 416, м.Вінниця, Україна, 21036),

Дата ухвалення рішення27.07.2015
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47450399
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький

Судовий реєстр по справі —924/985/15

Постанова від 24.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк B.Я.

Ухвала від 09.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк B.Я.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 02.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Постанова від 16.09.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Постанова від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 22.07.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні