Постанова
від 27.07.2015 по справі 924/985/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" липня 2015 р.Справа № 924/985/15 Господарський суд Хмельницької області у складі головуючого судді Грамчука І.В. при секретарі Сороці Д.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький

Представники:

від заявника (боржника) : Чернецька А.А. - голова ліквідаційної комісії

арбітражний керуючий Болховітін В.М. - не прибув

ВСТАНОВИВ:

19 червня 2015р. до господарського суду надійшла заява голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький (вх. № 05-06/462/15 від 19.06.2015р.) про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький з посиланням на ст.ст. 11, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 22.06.2015р. прийнято заяву про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, призначено її до розгляду у підготовчому засіданні на 06.07.2015р., зобов'язано визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого Болховітіна В.М. протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство, до дати проведення підготовчого засідання, надати господарському суду заяву про згоду на призначення ліквідатором у справі № 924/275/15.

Відповідна заява арбітражного керуючого Болховітіна В.М. за вих. № 01-21/450 від 24.06.2015р., про згоду на призначення ліквідатором у даній справі (вх. № 05-06/500/15 від 01.07.2015р.) надійшла до суду до початку судового засідання.

Аналогічну заяву на участь у справі про банкрутство подано головою ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький Чернецькою А.А.

Разом з тим ухвалою суду від 22.06.2015р. додатково зобов'язано боржника до дати проведення підготовчого засідання надати до господарського суду відзив на заяву про порушення провадження у справі про банкрутство.

До відзиву боржника мають бути додані докази відправлення заявнику копії відзиву. Крім відомостей, передбачених ГПК України, у відзиві боржника мають бути зазначені :

- наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника (заявників) ;

- загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов'язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити;

- відомості про проведення боржником діяльності, пов'язаної із державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності).

У відзиві боржника можуть бути зазначені й інші відомості, що мають значення для розгляду справи, а також у разі потреби наявні у боржника клопотання.

Оскільки усіх витребуваних документів господарським судом не отримано, з врахуванням вимог ст.ст. 16, 95, 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", для повного і об'єктивного дослідження всіх обставин, встановлення наявності ознак неплатоспроможності боржника або її загрози, підготовче судове засідання відкладалось.

При цьому з метою забезпечення правильного і своєчасного розгляду заяви боржника суд в порядку ст.ст. 38, 65 ГПК України витребував в державного реєстратора реєстраційної служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції примірник Статуту товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, зареєстрованого 08.07.2013р. у виконавчому комітеті Хмельницької міської ради за № 16731100010013877, код за ЄДРПОУ 38778249, місцезнаходження : 6810100000, 29000 Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331, а також відомості з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, інші речові права та суб'єкта цих прав внесені відносно товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, код за ЄДРПОУ 38778249 (29000, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331) ;

витребував з Головного управління статистики у Хмельницькій області примірники бухгалтерських балансів та Звітів товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, код за ЄДРПОУ 38778249 (29000, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331) за період 2013-2015рр.

витребував з реєстраційної служби Хмельницької філії ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України - витяги з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек, Витяги про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, внесених щодо відповідного майна боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "АСКАРІ" м. Хмельницький, код за ЄДРПОУ 38778249 (29000, Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Гагаріна,5 оф. 331), уповноваживши на отримання вище перелічених Витягів повноважного представника ініціюючого заявника - голову ліквідаційної комісії Чернецьку Аллу Анатоліївну в порядку ч.4 ст. 38 ГПК України.

Визначений автоматизованою системою арбітражний керуючий Болховітін В.М. належним чином (розписка) повідомлений про час та місце проведення судового засідання не прибув та доказів укладення із страховиком договору страхування професійних ризиків арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) за шкоду, заподіяну внаслідок неумисних дій або помилки під час здійснення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку ст. 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суду не надав.

Повністю витребувані документи до господарського суду не надійшли, однак проаналізувавши вище викладене, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд дійшов висновку про достатність підстав для прийняття заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» м. Хмельницький до розгляду з призначенням у підготовчому засіданні суду відповідно до ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

При цьому з метою забезпечення виконання вимог кредиторів, у відповідності до п. 5 ч.1 ст. 12 названого вище Закону, суд додатково заборонив власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

Повноважний представник боржника в підготовчому засіданні зазначила, що боржником дотримано порядок ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, тоді як під час ліквідаційної процедури боржника встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, що підтверджується матеріалами справи, а також стало причиною звернення до суду. Подану заяву підтримує, наполягаючи на призначення ліквідатором товариства.

У відповідності до отриманої судом заяви (вх. № 05-06/462/15 від 19.06.2015р.) голова ліквідаційної комісії ТОВ "АСКАРІ" посилається на те, що 10.01.2015р. загальними зборами учасників ТОВ "АСКАРІ" прийнято рішення про припинення діяльності ТОВ "АСКАРІ" шляхом його ліквідації у зв'язку із незадовільними результатами фінансово-господарської діяльності, визначено особу ліквідатора товариства - Чернецьку Аллу Анатоліївну, визначено двомісячний строк для звернення з кредиторськими вимогами до ТОВ "АСКАРІ".

Як зазначає заявник, в січня 2014р. ТОВ "АСКАРІ" подано державному реєстратору виконавчого комітету Хмельницької міської ради протокол загальних зборів учасників № 1 від 10.01.2015р. про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації.

03.02.2015р. в бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №308(3) опубліковано оголошення за № 3992 про ліквідацію товариства.

У результаті проведеної роботи ліквідатором з'ясовано наступне :

Відповідно до частини 3.1. статті 3 Статуту ТОВ «Аскарі», одноособовим учасником підприємства є Сейтумеров С.А. підприємство є юридичною особою, володіє відокремленим майном та має самостійний баланс.

Головою ліквідаційної комісії встановлено, що підприємство заборгованості перед трудовим колективом не має, будь-який персонал на підприємстві не обліковується, також звільнений директор підприємства.

Відповідно до ч. 4 ст. 111 Цивільного кодексу України ліквідаційна комісія (ліквідатор) вживає заходів щодо інвентаризації майна юридичної особи, що припиняється, а також майна її філій та представництв, дочірніх підприємств, господарських товариств, а також майна, що підтверджує її корпоративні права в інших юридичних особах, виявляє та вживає заходів щодо повернення майна, яке перебуває у третіх осіб.

На дотримання вищезазначених вимог, під час здійснення ліквідаційної процедури з метою виявлення майна, ліквідатором направлено запити до наступних реєструючих органів:

- Головне управління Держземагенства у м. Києві, лист № 52 від 12.01.2015р.;

- Головне управління Держземагенства у Хмельницькій області, лист № 49 від 12.01.2015р.;

- Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг, лист № 48 від 12.01.2015р.;

- Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті, лист №47 від 12.01.2015р.;

- Київська митниця Міндоходів України, лист № 46 від 12.01.2015р.;

- Головне управління статистики у м. Києва, лист № 45 від 12.01.2015р.;

- Державна авіаційна служба України, лист № 44 від 12.01.2015р.;

- Державна служба інтелектуальної власності України, лист № 43 від 12.01.2015р.;

- Хмельницька митниця Міндоходів України, лист № 42 від 12.01.2015р.;

- Державна митна служба України, лист № 41 від 12.01.2015р.;

- Державне підприємство «Український інститут промислової власності», лист № 40 від 12.01.2015р.;

- ПАТ «Національний депозитарій України», лист № 39 від 03.02.02.2015р.;

- Державне агентство земельних ресурсів України (Держземагентство України), лист №50 від 12.01.2015р.;

- БТІ м. Хмельницького лист, № 36 від 12.01.2015р.;

- Державна інспекція сільського господарства в Хмельницькій області лист, № 35 від 12.01.2015р.;

- ДВС Хмельницького міськрайонного управління юстиції, лист № 56 від 12.01.2015р.;

- ДПІ м. Хмельницького, лист № 32 від 12.01.2015р.;

- Управління земельних ресурсів та земельної реформи, лист № 38 від 12.01.2015р.;

- Відділ ДАІ УМВС України в Хмельницькій області лист, № 34 від 12.01.2015р.;

- Київське міське БТІ, лист № 33 від 12.01.2015р.;

- Головне управління статистики у Хмельницькій області, лист № 31 від 12.01.2015р.;

- Управління державної виконавчої служби ГУЮ у м. Києві, лист № 51 від 12.01.2015р.;

- ДПІ Подільського району ГУ Міндоходів у м. Києві, лист № 54 від 12.01.2015р.;

- Державна інспекція сільського господарства в Київській області, лист № 53 від 12.01.2015р.;

- Управління ДАІ ГУ МВС в м. Києві, лист № 55 від 12.01.2015р.;

За результатами вищеподаних запитів отримано відповіді, які свідчать про відсутність будь-якого зареєстрованого майна за боржником та відсутність діяльності у м. Києві та м. Хмельницькому.

Відповідно до п. 8.1., п.8.2. статті 8 статутний капітал товариства створено у розмірі 169 000 грн., до якого засновником внесено 20 000 грн. готівкою, та майно заявленою вартістю 149 000 грн.

12.01.2015р. ліквідатором проведено інвентаризацію майна підприємства відповідно до інструкції № 69, загальною вартістю 33 050 грн.

Після спливу двохмісячного терміну з'явлення кредиторських вимог, до ліквідатора звернулися з заявами два кредитори:

- ДПІ у Подільському районі м. Києва на загальну суму 2 606,96 гривень;

- ФОП Давиденко І.В. на загальну суму 375 000 грн.

Всього виявлено кредиторської заборгованості на суму 377 606,96 грн.

Заборгованість ТОВ «Аскарі» перед іншими кредиторами та фондами станом на дату подання заяви відсутні.

11.06.2015р. ліквідатором затверджено проміжний ліквідаційний баланс ТОВ «Аскарі».

Відповідно до ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника-юридичної особи , щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідовується в порядку, передбаченому цим законом.

Станом на дату подання заяви, у боржника недостатньо активів, за рахунок яких можливо було б задовольнити вимоги кредиторів та погасити наявну кредиторську заборгованість, а також в зв'язку з тим, що виконання зобов'язань перед одним чи кількома кредиторами приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань підприємства перед кредиторами в повному обсязі (, ліквідатором прийнято рішення направити заяву до господарського суду, та провести ліквідаційну процедуру з урахуванням вимог ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до ч. 4 ст. 11 вищезазначеного закону заява про порушення провадження у справі про банкрутство подається боржником за наявності майна, достатнього для покриття судових витрат. Орієнтовна сума судових витрат приведених у розрахунку до позовної заяви становить 31 668 грн. Вартість виявленого майна при проведенні інвентаризації, переданого до статутного фонду ТОВ «Аскарі», становить 33 050 грн., що є достатнім для покриття судових витрат.

Підсумовуючи викладене, голова ліквідаційної комісії з врахуванням того, що боржник самостійно нездатний погасити свою заборгованість перед бюджетом та кредиторами, керуючись ст.ст. 2, 12, 54, 64 ГПК України, ст.ст. 11, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», просила суд порушити провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331) (п.1), визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру (п.2), призначивши ліквідатором ТОВ «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 голову ліквідаційної комісії Чернецьку Аллу Анатоліївну.

В якості додатків судом отримано копії установчих документів ТОВ «Аскарі»; копію виписки ТОВ «Аскарі» ; протокол №1 загальних зборів учасників від 10.01.2015р. ; копію стор. 1, 93 «Бюлетень державної реєстрації №198 (33) від 09.12.2011р.; копію заяви ФОП Давиденко І. В. про визнання грошових вимог; копію претензії ДПІ у Подільському районі м. Києва ; довідку про відсутність заборгованості по заробітній платі; звернення до реєструючи органів та відповіді; розрахунок мінімального розміру судових витрат; протокол засідання ліквідаційної комісії від 11.06.2015р.; копію акту інвентаризації № 1 від 12.01.2015р.; проміжний ліквідаційний баланс ТОВ «Аскарі» станом на 11.06.2015р., а також квитанція про сплату судового збору № 0.0.399379161.1. від 18.06.2015р.

Вирішуючи питання про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі», судом враховується наступне :

Відповідно до статті 4-1 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство в порядку провадження, передбаченого цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", які мають привілей, як спеціальні норми права, у застосуванні над загальними нормами ГПК України.

Відповідно до ст. 2 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Згідно з ч. 5 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності); під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках, передбачених цим Законом.

Стаття 84 розділу VII Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає, що відносини, пов'язані з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, визначених у цьому розділі, регулюються Законом з урахуванням особливостей, передбачених цим розділом.

Ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлює особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

За умовами ст. 95 наведеного Закону визначено обов'язок ліквідатора (ліквідаційної комісії) звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Судом встановлено, що ліквідація товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» проводилась з дотриманням норм чинного законодавства України.

Згідно з ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Вищий господарський суд України в Інформаційному листі від 28.03.2013 за № 01-06/606/2013 «Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VI) звернув увагу господарських судів на те (п.36.7), що як передумову звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, що ліквідується власником, визначено дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до цивільного та господарського законодавства (стаття 95 Закону).

Порушення провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником, здійснюються у підготовчому засіданні суду за результатами перевірки судом дотримання заявником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до цивільного та господарського законодавства та вимог частини четвертої статті 11 Закону щодо наявності майна, достатнього для покриття судових витрат.

Вирішення питання щодо визнання банкрутом такого боржника та призначення ліквідатора повинно здійснюватися в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі, в якому судом перевіряється поданий ліквідаційний баланс боржника та з'ясовується факт недостатності вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторів. Ліквідатором боржника, що ліквідується власником, може бути голова ліквідаційної комісії або арбітражний керуючий, який призначається в порядку, встановленому Законом для призначення розпорядника майна, тобто кандидатура арбітражного керуючого на призначення ліквідатором визначається судом за допомогою автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство (частина друга статті 95 Закону).

Призначення голови ліквідаційної комісії ліквідатором боржника, що ліквідується власником, здійснюється господарським судом у виняткових випадках (в залежності від конкретних обставин справи), оскільки голова ліквідаційної комісії (ліквідатор) підпадає під ознаки заінтересованої особи стосовно боржника і відповідно до частини шостої статті 95 Закону несе солідарну відповідальність за незадоволення вимог кредиторів.

Заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Залежно від кількості кредиторів та/або значних майнових активів боржника, що ліквідується власником, у справі про банкрутство можуть бути створені представницькі органи кредиторів за рішення господарського суду.

Підпункт 36.7 пункту 36 в редакції Листа Вищого господарського суду № 01-06/1149/2013 від 07.08.2013

При цьому оскільки визначений автоматизованою системою арбітражний керуючий Болховітін В.М. належним чином (розписка) повідомлений про час та місце проведення судового засідання не прибув та доказів укладення із страховиком договору страхування професійних ризиків арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) за шкоду, заподіяну внаслідок неумисних дій або помилки під час здійснення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку ст. 110 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суду не надав, з метою мінімізації судових у справі, господарський суд вважає за належне задовольнити заяву (вх. № 05-06/510/15 від 03.07.2015р.) голови ліквідаційної комісії Товариство з обмеженою відповідальністю «Аскарі» Чернецької Алли Анатоліївни, як таку що має відповідні знання, вміння, навички та технічні можливості, про призначення її ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331).

Відповідно до п.3, 4 ст.38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити:

найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Порядок та наслідки визнання боржника банкрутом визначені розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Дослідивши матеріали справи, господарський суд дійшов висновку, що майновий та фінансовий стан боржника підтверджує той факт, що останній не в змозі самостійно ліквідувати борг перед кредиторами, а тому погашення заборгованості має відбуватися не інакше, як через процедуру ліквідації відповідно до норм Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За таких обставин, господарський суд находить достатні підстави для визнання боржника банкрутом, відповідно з положеннями ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатора.

Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331) слід призначити арбітражного керуючого Чернецьку Аллу Анатоліївну (м. Хмельницький, вул. Соборна, 57, оф.111, Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 123 від 06.02.2013 року).

Керуючись ст.ст. 37-41, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П о с т а н о в и в :

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331)

2. Відкрити ліквідаційну процедуру у справі № 924/985/15 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331) строком на шість місяців, тобто до 29 січня 2016 року.

3. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Аскарі» код ЄДРПОУ 38778249 (юридична адреса: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Гагаріна, 5 оф. 331) призначити голову ліквідаційної комісії - арбітражного керуючого Чернецьку Аллу Анатоліївну (м. Хмельницький, вул. Соборна, 57, оф.111, Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 123 від 06.02.2013 року).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

5. Вважати таким, що настав строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута з 27 липня 2015 року, жодні додаткові зобов'язання (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури, не виникають; нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута припиняються.

6. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління розпорядження його майном та припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

7. Скасувати арешт, накладений на майно боржника, інші обмеження щодо розпорядження майном боржника.

8. Зобов'язати ліквідатора:

- провести ліквідаційну процедуру банкрута у строк до 29.01.2016 р.;

- щомісячно письмово надавати кредиторам та до суду звіти про хід ліквідаційної процедури з відповідним документальним підтвердженням.

Копії даної постанови надіслати: боржнику, кредиторам (ДПІ у Подільському районі м. Києва та ФОП Давиденко І.В.), Хмельницькій міській раді, ДПІ у м. Хмельницькому - рекомендованим з повідомленням, ліквідатору Чернецькій А.А., м. Хмельницький, вул. Соборна, 57, оф.111, реєстраційній службі Хмельницького міськрайонного управління юстиції, відділу державної виконавчої служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції, Головному управлінню статистики у Хмельницькій області, державному органу з питань банкрутства Головного управлінню юстиції у Хмельницькій області, Хмельницькому міськрайонному суду.

Суддя І.В. Грамчук

Віддруковано 8 примірн.: 1- в справу, 2- боржнику (29000, м.Хмельницький вул. Гагаріна, буд.5 оф.331); 3-4 кредиторам (ДПІ у Подільському районі м. Києва (04080 м.Київ, вул.Турівська,12) та ФОП Давиденко І.В. (01054, м.Київ, вул.Дмитріївська,19Б)), 5-Хмельницькій міській раді, 6-ДПІ у м. Хмельницькому - рекомендованим з повідомленням, 7-ліквідатору Чернецькій А.А., м. Хмельницький, вул. Соборна, 57, оф.111, 8-реєстраційній службі Хмельницького міськрайонного управління юстиції, 9-відділу державної виконавчої служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції, 10-Головному управлінню статистики у Хмельницькій області, 11-державному органу з питань банкрутства Головного управлінню юстиції у Хмельницькій області, 12-Хмельницькому міськрайонному суду.

Дата ухвалення рішення27.07.2015
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47450463
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/985/15

Постанова від 24.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк B.Я.

Ухвала від 09.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк B.Я.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 02.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Постанова від 16.09.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Постанова від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Ухвала від 22.07.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні