Постанова
від 22.02.2007 по справі 20-2/028
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

20-2/028

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа № 20-2/028

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

"22" лютого 2007 р.  10:12                                                                                          м. Севастополь

Господарський суд міста Севастополя в складі:

судді Шевчук Н.Г.,

при секретарі: Соколові Д.В.,

представників Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя –Мацигайло О.В.

малого приватного підприємства „Сивилла”   –не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя до приватного малого приватного підприємства „Сивилла”  про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Севастополя  звернулась у господарський суд з позовом до малого приватного підприємства „Сивилла” про припинення юридичної особи. Позов мотивовано порушенням відповідачем вимог Закону України „Про систему оподаткування” та Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами” щодо представлення звітності про свою фінансово-господарську діяльність до органів державної податкової служби.

Ухвалою від 29.01.2007 відкрито провадження в адміністративній справі та справа призначена до судового розгляду на 22.02.2007.

Відповідач в судове засідання 22.02.2007 не з'явився, відзив на позовну заяву не надав, про час та місце судового засідання повідомлявся належним чином у встановленому порядку за адресою, вказаною у позовній заяві, довідці статистики та Статуті, але кореспонденція була повернута поштовим відділенням у зв'язку з мінуванням строку зберігання.

Оскільки відповідач був повідомлений про час і місце розгляду справи своєчасно, то в порядку статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає можливим розглянути справу у відсутності відповідача за наявними в справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши інші докази в межах позовних вимог, суд дійшов висновку, що позовні вимоги слід задовольнити з таких підстав.

Мале приватне підприємство „Сивилла” зареєстроване Ленінською районною державною адміністрацією 29.03.1993 за  № 158-1, знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Ленінському районі міста Севастополя з 08.04.1993 за № 0000134, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України № 19454293.

Відповідно з довідкою ДПІ в Ленінському районі міста Севастополя мале приватне підприємство „Сивилла”    станом на 19.12.2006 заборгованості перед бюджетом не має.

На підставі пункту 4.1.4 статті 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань  платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000 № 2181 податкові декларації надаються за базовий (звітний) період, який рівняється календарному кварталу –протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.                                                                                                                                                                                                                                                              

Вказаний обов'язок відповідачем не виконується, податкова звітність в ДПІ Ленінського району м. Севастополя не надається з 11.07.2005, що підтверджується актом від 05.05.2006 № 156/15-1.

Відповідно до  пункту 4 Прикінцевих положень Господарського кодексу України  від 16.01.2003 до господарських відносин, що виникли до набрання чинності  відповідними положеннями Господарського кодексу України, зазначені положення застосовуються щодо тих прав і обов'язків, які продовжують існувати або виникли після набрання чинності цими положеннями.

Згідно із пунктом 8 статті 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) і бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Відповідно до пункту 6 статті 128 Господарського кодексу України громадянин - підприємець зобов'язаний своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для  нарахування податків і інших обов'язкових платежів в порядку та у розмірах, встановлених законом.

Відповідно до пункту 2 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідно до статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” неподання юридичною особою протягом року до органів державної податкової служби декларацій, документів фінансової звітності є підставою для її припинення.

У порушення законодавства про оподаткування мале приватне підприємство „Сивилла”  з 11.07.2005 не надає до Державної податкової  інспекції  в Ленінському районі м. Севастополя декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов`язані з обчисленням та сплатою  податків, зборів (обов`язкових платежів), що підтверджується актом від 05.05.2006 № 156/15-1.

Відповідно до статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” та пункту 17 статті 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” від 04.12.1990 № 509 (з подальшими змінами і доповненнями), припинення юридичної особи здійснюється на підставі рішення суду у разі неподання  протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності згідно законодавства. Державній податковій інспекції надано право на звернення до суду із позовними заявами в даному випадку.

За  таких  обставин  позовні  вимоги   ДПІ  у Ленінському районі міста Севастополя підлягають задоволенню, мале приватне підприємство „Сивилла”  підлягає припиненню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України №2747-ІV від 06.07.2005, суд

п о с т а н о в и в:

1.          Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.          Припинити мале приватне підприємство „Сивилла” (м. Севастополь, вул. Бакинська, 18, код у ЕДРПОУ 19454293).

3.          Проведення ліквідаційних заходів для державної реєстрації припинення юридичної особи покласти на мале приватне підприємство „Сивилла”.

4.          Надіслати копію постанови державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації м. Севастополя, після набрання постановою законної сили, для внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня складання постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини п'ятої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

                            

Суддя                                                                                        Н.Г.Шевчук

27.02.2007

Дата ухвалення рішення22.02.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу474984
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20-2/028

Постанова від 22.02.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Н.Г.

Постанова від 21.12.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Першиков Є.В.

Ухвала від 01.12.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Першиков Є.В.

Постанова від 27.10.2006

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Котлярова О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні