Ухвала
від 20.07.2015 по справі 818/1232/15
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 липня 2015 р.Справа № 818/1232/15 Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Водолажської Н.С.

Суддів: Філатова Ю.М. , Бенедик А.П.

розглянувши в порядку письмового провадження питання про виправлення описки в ухвалах Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року про відкриття апеляційного провадження та призначення до апеляційного розгляду справи за апеляційною скаргою Заступника прокурора Сумської області в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області на ухвалу Сумського окружного адміністративного суду від 20.05.2015р. по справі №818/1232/15

за позовом Прокурора Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області

до Сумської районної державної адміністрації Сумської області , Управління Держземагенства у Сумському районі Сумської області треті особи Стецьківська сільська рада Сумського району Сумської області , Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин"

про визнання незаконним розпорядження та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду від 20.05.2015р. залишено без розгляду позовну заяву Прокурора Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області до Сумської районної державної адміністрації Сумської області , Управління Держземагенства у Сумському районі Сумської області треті особи Стецьківська сільська рада Сумського району Сумської області, Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин" про визнання незаконним розпорядження та зобов'язання вчинити дії.

На зазначену ухвалу заступник прокурора Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області подав апеляційну скаргу.

Ухвалами Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до апеляційного розгляду.

З матеріалів справи вбачається, що під час виготовлення вказаних ухвал судом було допущено описку.

Враховуючи положення ч. 2 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), а також приймаючи до уваги те, що для внесення виправлень у суду відсутня потреба в проведені судового засідання за присутності осіб, які беруть участь у справі, колегія суддів дійшла висновку про можливість розгляду питання про внесення виправлення в судове рішення в порядку письмового провадження.

Колегія суддів, дослідивши матеріали справи, дійшла висновку про необхідність виправлення описки, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, Прокурор Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області звернувся до суду із адміністративним позовом до Сумської районної державної адміністрації Сумської області, Управління Держземагентства у Сумському районі Сумської області третя особа Стецьківська сільська рада Сумського району Сумської області, в якому просить визнати незаконним розпорядження голови Сумської районної державної адміністрації Сумської області "Про надання земельної ділянки для сільськогосподарського використання" №340 від 18.10.1996 року; зобов'язати управління Держземагентсва у Сумському районі Сумської області внести зміни до статистичної звітності форма 6-зем та віднести земельну ділянку загальною площею 66,46га ріллі, яка розташована на території Стецківської сільської ради, до земель запасу на території Стекцівської сільської ради Сумського району Сумської області за межами населеного пункту.

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду від 05.05.2015 року, постановленої без виходу до нарадчої кімнати, залучено до участі у справі в якості третьої особи - Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин".

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду від 20.05.2015 року задоволено клопотання представника Сумської районної державної адміністрації Сумської області про залишення позовної заяви без розгляду.

Позовну заяву Прокурора Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області до Сумської районної державної адміністрації Сумської області; Управління Держземагентства у Сумському районі Сумської області; третя особа: Стецьківська сільська рада Сумського району Сумської області про визнання незаконним розпорядження та зобов'язання вчинити дії залишено без розгляду.

Не погодившись із судовим рішенням, заступник прокурора Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Сумського окружного адміністративного суду від 20.05.2015 року та направити справу до суду першої інстанції для продовження її розгляду по суті.

Ухвалами Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до апеляційного розгляду.

Разом з тим, що під час виготовлення ухвал Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року про відкриття апеляційного провадження та призначення до апеляційного розгляду судом було допущено описку, а саме, помилково вказано в якості заявника апеляційної скарги «Прокуратуру Полтавської області», замість вірного - «Заступник прокурора Сумського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області».

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України, суд може з власної ініціативи або за заявою особи, що брала участь у справі, чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає за необхідне виправити описку, допущену в ухвалах Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року.

Керуючись ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Виправити описку допущену в ухвалах Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року про відкриття апеляційного провадження та призначення до апеляційного розгляду справи №818/1232/15, вказавши в якості заявника апеляційної скарги "Заступника прокурора Сумської області в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Сумській області".

Вказану ухвалу вважати невід'ємною частиною ухвал Харківського апеляційного адміністративного суду від 08.07.2015 року про відкриття апеляційного провадження та призначення до апеляційного розгляду справи №818/1232/15.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі, та може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили.

Головуючий суддя (підпис)Водолажська Н.С. Судді (підпис) (підпис) Філатов Ю.М. Бенедик А.П.

СудХарківський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2015
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47627892
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/1232/15

Постанова від 22.09.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Постанова від 22.09.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 28.08.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 17.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 20.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 21.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 20.05.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 08.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 20.05.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні