Ухвала
від 08.09.2009 по справі 8/241-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/241-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.09.09р.

Справа № 8/241-09

За позовом  Міського комунального підприємства "Дніпропетровський електротранспорт" (м.Дніпропетровськ)  

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІС" (м. Дніпропетровськ)

Третя особа-1: Дніпропетровська міська рада (м. Дніпропетровськ)

Третя особа-2: Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків у м. Дніпропетровську (м. Дніпропетровськ)

Третя особа-3: Державне підприємство "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України" в особі Дніпропетровської регіональної філії Державного підприємства "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України" (м.Дніпропетровськ)   

про стягнення 156 935,18 грн.,  розірвання договору оренди та зобов'язання повернути орендовану площадку

            

Суддя  Дубінін І.Ю.

Представники:

  Від позивача:             Меркулова О.О. - представник (дов. № 857 від 22.10.08р.)

від відповідача:            Келеберда В.Л. - директор (протокол № 1 від 21.04.09р., паспорт)

                                      Мигдал Є.В. - представник (дов. б/№ від 22.08.09р.)

від третьої особи:         Лазуренко К.О. - юрисконсульт (дов. № 4/11-541 від 26.12.08р.) 

СУТЬ СПОРУ:

Міське комунальне підприємство "Дніпропетровський електротранспорт" (далі-позивач) звернулося до господарського суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІС" (далі-відповідач); за участю Дніпропетровської міської ради (далі-третя особа)  про стягнення 156 935,18 грн.,  розірвання договору оренди та зобов'язання повернути орендовану площадку.

Від відповідача надійшов відзив на позов, в якому він заперечує проти позову та просить суд відмовити позивачу у задоволенні позовних вимог.

Також від відповідача надійшло клопотання про залучення до участі у справі Спеціалізовану державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у м.Дніпропетровську, а також Дніпропетровську регіональну філію Державного підприємства "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України"  у якості третіх осіб, які заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору,  можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне задовольнити подане клопотання відповідача та залучити до участі у справі Спеціалізовану державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у м.Дніпропетровську, а також Дніпропетровську регіональну філію Державного підприємства "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України"  у якості третіх осіб, які заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Також у вказаному клопотанні відповідач просить витребувати докази, необхідні для вирішення спору, а саме відповідач просить суд:

- зобов'язати Спеціалізовану державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у м. Дніпропетровську надати зведений розрахунок  суми земельного податку міського комунального підприємства "Дніпропетровський електротранспорт" за 2007, 2008, 2009 роки по депо № 2, яке знаходиться за адресою вул. Героїв Сталінграду, 31; довідки до уточненого розрахунку про суми земельного податку та додатки до них за 2007, 2008, 2009 роки, а також дані щодо фактичного розміру сплати земельного податку за 2007, 2008, 2009 роки;

- зобов'язати Дніпропетровську регіональну філію Державного підприємства "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України" надати дані Державного земельного кадастру про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, які розташовані за адресою: вул. Героїв Сталінграду, 31 (депо № 2) для розрахунку плати за землю міського комунального підприємства "Дніпропетровський електротранспорт" за 2007, 208, 2009 роки.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, якщо подані сторонами докази є недостатніми, господарський суд зобов'язаний витребувати від підприємств та організацій незалежно від їх участі у справі документи і матеріали, необхідні для вирішення спору.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне витребувати вищевказані документи, які необхідні для правильного вирішення спору.

Строк вирішення спору закінчується 03.10.09р.

Від сторін надійшло сумісне клопотання про продовження строку вирішення спору на один місяць.

Суд вважає за можливе задовольнити клопотання сторін та продовжити строк вирішення спору.

Господарський суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти у зв'язку з необхідністю повторного виклику сторін, витребування документів по справі.

Керуючись ст.ст. 27, 38, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Спеціалізовану державну податкову інспекцію по роботі з великими платниками податків у м. Дніпропетровську (49600, м.Дніпропетровськ, пр. Кірова, 57).

2. Залучити до участі у справі у якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державне підприємство "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України" в особі Дніпропетровської регіональної філії Державного підприємства "Центр Державного земельного кадастру при Держкомземі України" (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Леніна, 29).

3. Продовжити строк вирішення спору по справі 8/241-09 за клопотанням сторін з 04.10.09р. по 04.11.09р. включно.

4. Розгляд справи відкласти на 13.10.09р. на 10 год. 00 хв., що відбудеться за адресою: м.Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1-а, кімн. 44.

5.  До засідання подати:

Позивачу – направити копію позову з додатками третім особам-2,3; надати докази такого  направлення; текст позовної заяви на електронному носії українською мовою (електронний носій буде повернутий); акт звірки взаєморозрахунків сторін (позивачу з'явитись до відповідача); документи, що посвідчують правовий статус виробничої або структурної одиниці; засвідчену копію довіреності представника у справу; явка в засідання представника обов'язкова.

Відповідачу - письмовий відзив на позовну заяву з підтверджуючими документами;  акт звірки взаєморозрахунків сторін (позивачу з'явитись до відповідача); документи, що посвідчують правовий статус виробничої або структурної одиниці; засвідчену копію довіреності представника у справу; явка в засідання представника обов'язкова.

Третій особі -1 - письмовий відзив на позовну заяву з підтверджуючими документами;  документи, що посвідчують правовий статус виробничої або структурної одиниці; засвідчену копію довіреності представника у справу; явка в засідання представника обов'язкова.

Третій особі -2 - зведений розрахунок  суми земельного податку міського комунального підприємства "Дніпропетровський електротранспорт" за 2007, 2008, 2009 роки по депо № 2, яке знаходиться за адресою вул. Героїв Сталінграду, 31; довідки до уточненого розрахунку про суми земельного податку та додатки до них за 2007, 2008, 2009 роки, а також дані щодо фактичного розміру сплати земельного податку за 2007, 2008, 2009 роки; письмовий відзив на позовну заяву з підтверджуючими документами;  документи, що посвідчують правовий статус виробничої або структурної одиниці; засвідчену копію довіреності представника у справу; явка в засідання представника обов'язкова.

Третій особі -3 - дані Державного земельного кадастру про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, які розташовані за адресою: вул. Героїв Сталінграду, 31 (депо № 2) для розрахунку плати за землю міського комунального підприємства "Дніпропетровський електротранспорт" за 2007, 208, 2009 роки; письмовий відзив на позовну заяву з підтверджуючими документами;  документи, що посвідчують правовий статус виробничої або структурної одиниці; засвідчену копію довіреності представника у справу; явка в засідання представника обов'язкова.

6. Попередити сторін, що за ухилення від вчинення дій, зазначених у цій ухвалі, до них буде застосовано штраф 1 700,00 грн., керівника буде притягнуто до відповідальності у встановленому чинним законодавством України порядку.

Суддя

                         І.Ю. Дубінін

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення08.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4860574
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/241-09

Ухвала від 29.03.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Христенко О. О.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Христенко О. О.

Ухвала від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Христенко О. О.

Ухвала від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Христенко О. О.

Ухвала від 08.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Ухвала від 08.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні