Вирок
від 14.03.2013 по справі 1-689/11
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Рівненський міський суд Рівненської області

м. Рівне, вул. Шкільна, 1, 33028, (0362) 26-59-17

Справа №1-824

2011р.

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2013 року Рівненський міський суд Рівненської області

в складі головуючого судді: Рудики Л.Д.

при секретарі: Хлуд І.П.

за участю прокурора: Цвіркуна А.С.

захисників: ОСОБА_1, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне справу по обвинуваченню

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки м.Рівне, українки, громадянство України, освіта середньо-спеціальна, працюючої бухгалтером Приватного малого підприємства "Опал", не одруженої, жительки АДРЕСА_7, вважається такою, що не має судимості,

у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.205; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 200; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 358; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 366, ч.5 ст.27 ч.2 ст.366 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_3 фактично виконувала функції бухгалтера ТОВ "Київські вікна", у невстановлений слідством час, знаходячись у невстановленому слідством місці в місті Рівне, у період з серпня 2006 року по жовтень 2006 року, за попередньою змовою з невстановленими слідством особами вчинила пособництво директору ТОВ "Київські вікна" ОСОБА_4 в службовому підробленні, яке виразилось в складанні офіційних документів, які містять завідомо неправдиві відомості при наступних обставинах:

Так, ОСОБА_3, достовірно знаючи про суми отриманого доходу та понесених витрат від здійснення діяльності ТОВ "Київські вікна", переслідуючи злочинний намір, умисно, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість, за попередньою домовленістю з ОСОБА_4 та невстановленими особами, знаходячись за адресою: м. Рівне, вул. Степана Бендери, 56, у невстановлений слідством час склала "Податкові декларації з податку на додану вартість" ТОВ "Київські вікна" за липень, серпень, вересень 2006 року, в яких було внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарських операціях підприємства, які надала ОСОБА_4 для підпису.

Податкові декларації з податку на додану вартість ТОВ "Київські вікна" за липень, серпень, вересень 2006 року були підписані ОСОБА_4, які в подальшому були надані до ДПІ у Деснянському районі м. Києва (м. Київ, вул. Закревського, буд. 41).

Дії ОСОБА_3, які виразились у складанні нею Податкових декларацій з податку на додану вартість" ТОВ "Київські вікна" за липень, серпень, вересень 2006 року, в які було внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарських операціях підприємства, які в подальшому були надані до ДПІ у Деснянському м. Києва, призвели до тяжких наслідків у вигляді ненадходження до бюджету податків на суму - 119 012, 00 грн.

Крім того, ОСОБА_3 за попередньою змовою з ОСОБА_4 та невстановленими особами, діючи послідовно, достовірно знаючи, що її дії несуть злочинний характер, знаючи, про суми отриманого доходу та понесених витрат від здійснення діяльності ТОВ "Київські вікна", умисно, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість, у невстановлений слідством час в період квітень, травень, червень, жовтень, листопад, грудень 2006 року, знаходячись у невстановленому слідством місці в місті Рівне, склала та особисто підписала від імені директора ТОВ "Київські вікна" ОСОБА_4 "Податкові декларації з податку на додану вартість" ТОВ "Київські вікна" за період квітень, травень, червень, жовтень, листопад, грудень 2006 року, в яких було внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарських операціях підприємства, які в подальшому були надані до ДПІ у Деснянському районі м. Києва (м. Київ, вул. Закревського, буд. 41)

Згідно висновку експерта № 6 від 28.01.2009р. підписи від імені ОСОБА_4 в наданих на дослідження документах ТОВ "Київські вікна", а саме:

• Податкова декларація з податку на додану вартість за квітень 2006 року №

27291 на двох арк.;

• Податкова декларація з податку на додану вартість за травень 2006 року

№ 30038 на двох арк.;

• Податкова декларація з податку на додану вартість за червень 2006 року

№ 39704 на двох арк.;

• Податкова декларація з податку на додану вартість за жовтень

2006 року № 70671 на двох арк.;

• Податкова декларація з податку на додану вартість за листопад 2006 року

№ 75958 на двох арк.;

• Податкова декларація з податку на додану вартість за грудень 2006 року

№ 85763 на двох арк.;

- виконані ОСОБА_3.

Дії ОСОБА_3, які виразились у складанні нею Податкових декларацій з податку на додану вартість ТОВ "Київські вікна" за квітень, травень, червень, жовтень, листопад, грудень 2006 року, в які було внесено завідомо неправдиві відомості по фінансово-господарських операціях підприємства, які в подальшому були надані до ДПІ у Деснянському м. Києва, призвели до тяжких наслідків у вигляді ненадходження до бюджету податків на суму - 1 952 583,00 грн.

Вищезазначені злочинні дії ОСОБА_3 спричинило тяжкі наслідки у вигляді не надходження грошових коштів до бюджету держави в сумі 2 071595,00 грн.

В липні 2005 року, вона, з метою отримання незаконних доходів на постійній основі, погодився на пропозицію ОСОБА_5 та ОСОБА_6 прийняти участь в злочинній діяльності, а саме в створенні

та придбанні підприємств - суб'єктів господарювання (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України, та увійшла до складу організованої злочинної групи в якості виконавця, до складу якої ввійшли ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7.

Так, ОСОБА_6, в липні 2005 року, маючи на меті отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення та придбання в м. Рівне підприємств - суб'єктів господарювання (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України, попередньо змовився із ОСОБА_5 щодо спільних дій, спрямованих на підшукання, залучення у злочинну діяльність безпосередніх виконавців із чітким розподілом функцій кожного із учасників групи для досягнення спільної злочинної мети.

При цьому, ОСОБА_5, безпосередньо не реєструючи суб'єктів підприємницької діяльності, здійснював загальну координацію діяльності злочинної групи, приймав найбільш важливі рішення по значимих питаннях, зокрема прийняття нових членів до злочинної групи, визначення розміру їх грошової винагороди за участь в злочинній діяльності, визначення відсотку від суми коштів, що конвертувалися для контрагентів, а також особисто приймав участь по конвертації безготівкових коштів у готівку, розподілу доходів, одержаних злочинним шляхом.

ОСОБА_6, згідно розподілу ролей у злочинному угрупуванні, безпосередньо контролював та керував злочинною діяльністю членів групи. При цьому, узгоджуючи з ОСОБА_5, приймав рішення по залученню нових членів групи, створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб для прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, визначення розміру винагороди для кожного члена злочинної групи.

Відповідно до попередньої злочинної домовленості, діючи як організатори та в подальшому керівники стійкої злочинної групи, упродовж липня 2005 року - грудня 2008 року в м. Рівне, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, з числа попередньо знайомих їм осіб, які володіли навичками та знаннями в сфері господарської діяльності, залучили до створеної та очоленої ними злочинної групи в якості виконавців ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10 та ОСОБА_11, до яких довели попередньо ними розроблений план злочинних дій, розподілили між підібраними учасниками функції та ролі, спрямовані на досягнення спільної злочинної мети. Кожен із учасників, створеної та очоленої ОСОБА_6 та ОСОБА_5 злочинної групи, був готовий до виконання будь - яких завдань, спрямованих на досягнення злочинного результату.

Так, відповідно до попередньо розробленого та узгодженого плану злочинних дій та розподілу ролей, ОСОБА_6, спільно із ОСОБА_5 в липні 2005 року залучили як виконавця ОСОБА_3, якій доручили вести податковий та бухгалтерський облік підконтрольних ним підприємств, створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій, шляхом складання необхідних фіктивних бланків, договорів, бухгалтерських і податкових документів, завірених печаткою та підписами від імені керівників створених або придбаних підприємств, а в подальшому передачі таких документів замовникам конвертації коштів.

Крім того, ОСОБА_3, діючи як виконавець в складі створеної та очоленої ОСОБА_5 та ОСОБА_6 організованої групи, відповідно до попередньо розробленого плану злочинних дій та розподілу ролей, підшуковувала замовників конвертації коштів та формування податкового кредиту, здійснювала перерахування коштів для проведення їх конвертації на спеціально відкриті для цього рахунки, створених або придбаних членами злочинної групи суб'єктів підприємницької діяльності, в тому числі при допомозі системи "Клієнт-Банк", приймала участь спільно з іншими учасниками злочинної групи у знятті готівки з рахунків, передачі конвертованих коштів замовникам конвертації, видачі визначених організаторами сум - грошових винагород учасникам злочинного угрупування, безпосередньо складала бухгалтерські документи щодо фіктивних господарських операцій, особисто вносила завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до документів податкової звітності підконтрольних злочинній групі суб'єктів підприємницької діяльності та подавала їх в органи ДПА.

Для реалізації злочинних планів у вказаний період, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як організатори та керівники злочинної групи, в той же час залучили як виконавця ОСОБА_7, який відповідно до відведеної йому ролі та розподілу ролей, залучав осіб із числа своїх знайомих до конвертації безготівкових коштів в готівку, одноособово, або з участю інших членів злочинної групи, здійснював зняття вищевказаних грошових коштів, передавав їх замовникам конвертації. В подальшому, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, переслідуючи мету збільшення обсягу конвертації коштів та отримання незаконних прибутків на постійній основі, доручили ОСОБА_7 здійснювати контроль за виконанням функцій іншими учасниками злочинної групи: ОСОБА_9 та ОСОБА_12

В листопаді 2007 року, ОСОБА_6, за попередньою змовою з ОСОБА_5, діючи як організатори та керівники створеного та очоленого ними злочинного угрупування, залучили в якості виконавця ОСОБА_8, якому відповідно до відведеної ролі доручили зайняти посаду директора Приватного підприємства "Юнісеф", створювати імітацію легальної фінансово - господарської діяльності вказаного підприємства, шляхом надання фіктивних витратних документів замовникам конвертації коштів, перекладаючи на себе податкові зобов'язання по сплаті необхідних платежів. При цьому, ОСОБА_8 підписував документи податкової звітності ПП "Юнісеф" з внесеними завідомо неправдивими відомостями стосовно податкових зобов'язань та подавав їх в органи ДПА.

На початку 2008 року, ОСОБА_6, діючи як керівник створеної та очоленої злочинної групи, спільно із ОСОБА_5, з відома та за згодою усіх учасників групи, для забезпечення переведення значних безготівкових грошових коштів в готівку, залучив в якості виконавця ОСОБА_9, який, будучи зареєстрованим приватним підприємцем, використав свої рахунки у банках для надходження та конвертації коштів. В подальшому, з метою збільшення мережі підприємств, задіяних у злочинній схемі конвертації безготівкових коштів в готівку, підконтрольних організованій та очоленій ОСОБА_6 та ОСОБА_5 злочинній групі, доручили ОСОБА_9 безпосередньо контролювати проведення державної реєстрації юридичних осіб, постановку на облік, відкриття банківських рахунків та встановлення системи "Клієнт- Банк".

В червні 2008 року, ОСОБА_6, діючи спільно із ОСОБА_5, як керівники злочинної групи, залучили в якості виконавця ОСОБА_10, який, будучи зареєстрований як приватний підприємець, переслідуючи спільну злочинну мету, для забезпечення переведення значних безготівкових коштів в готівку, відповідно до відведеної йому ролі, відкрив розрахункові рахунки в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" та Рівненському відділенні Волинської філії ВАТ "Кредитпромбанк", які в подальшому використовувалися для зняття грошових коштів готівкою, які перераховувалися з розрахункових рахунків фіктивних підприємств. Крім того, діючи як виконавець в складі організованої злочинної групи за вказівкою організаторів, ОСОБА_10 виконував функції директора юридичної особи - Приватного підприємства "Парітет", яке придбане з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів в готівку. В подальшому, упродовж вересня-листопада 2008 року, ОСОБА_10, діючи відповідно до попередньо розробленого плану злочинних дій та розподілу ролей, здійснив зняття грошових коштів в значних сумах, які перераховувались з рахунків підконтрольних злочинній групі підприємств. Зазначені грошові кошти, які були конвертовані в готівку, по вказівці ОСОБА_6 та ОСОБА_5, повернуті замовникам конвертації та частина розподілена керівниками між учасниками злочинної групи.

У вересні 2008 року, ОСОБА_6, діючи спільно із ОСОБА_5, як керівники створеної та очоленої злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету, залучив до злочинної групи в якості виконавця ОСОБА_11, який, відповідно до попередньої злочинної змови, виконував функцію засновника та директора кількох суб'єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб, які в подальшому використовувалися для прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку.

Упродовж 2005-2008 років, члени злочинної групи, організованої та очоленої ОСОБА_5 та ОСОБА_6, до складу якої увійшли ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, маючи на меті отримання незаконних доходів на постійній основі, створили та придбали для прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України наступні суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні особи):

- Підприємство об'єднання громадян "Інвабуд", код ЄДРПОУ 33723876, юридична адреса: м. Рівне, вул. Орлова,40, директором якого призначили ОСОБА_13, якому не повідомлялося, що створюється та діє підприємство з метою прикриття незаконної діяльності;

- Приватне підприємство "Юнісеф", код ЄДРПОУ 33214155, юридична адреса: м. Рівне, вул. Кн. Романа,3 кв.61, директором якого призначено учасника злочинної групи ОСОБА_8;

- Приватне підприємство "Агроімпекс-Ресурс", код ЄДРПОУ 35899158, юридична адреса: м. Рівне, вул. В'ячеслава Чорновола,40 кв.9, засновником та директором якого за грошову винагороду залучили ОСОБА_14, а в подальшому директором призначили ОСОБА_13, яким не повідомлялося, що створюється та діє підприємство з метою прикриття незаконної діяльності;

- Приватне підприємство "ТЕК" Транс Експо Регіон", код ЄДРПОУ 35953541, юридична адреса: м. Рівне, вул. В'ячеслава Чорновола, буд.40, кв.9, засновником та директором якого за грошову винагороду залучили ОСОБА_14, а в подальшому директором призначили ОСОБА_13, яким не повідомлялося, що створюється та діє підприємство з метою прикриття незаконної діяльності;

- Приватне підприємство "Західлісбуд", код ЄДРПОУ 3617968, юридична адреса: м. Костопіль, вул. О. Лятуринської, буд.22, засновником та директором якого залучили учасника злочинної групи - ОСОБА_11;

- Приватне підприємство "Форестер Гроуп", код ЄДРПОУ 36171057, юридична адреса: м. Рівне, вул. Гагаріна,буд.61, засновником та директором якого залучили ОСОБА_11;

- Приватне підприємство "Парітет", код ЄДРПОУ 32114985, юридична адреса: м. Костянтинівка, вул. 6-го вересня, буд.6 Донецької області, директором якого призначений ОСОБА_10;

- Приватне підприємство "Техпрогрес", код ЄДРПОУ 36256051, юридична адреса: м. Луганськ, квартал Молодіжний, буд.1-б, кв.5, засновником та директором якого залучили ОСОБА_11

Так, в липні 2005 року, ОСОБА_6, діючи як керівник створеної та очоленої спільно із ОСОБА_5 злочинної групи, до складу якої увійшли ОСОБА_3, ОСОБА_7, з відома решти учасників, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, переконав та залучив інваліда 2 групи ОСОБА_13 до створення Підприємства об'єднання громадян "Інвабуд". При цьому, вказав ОСОБА_13 залучити в якості засновників даного підприємства Рівненське міське товариство інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату, код ЄДРПОУ 22561029. ОСОБА_13, виконуючи вказівку ОСОБА_6 звернувся до голови вказаного товариства ОСОБА_16 з пропозицією створити Підприємство об'єднання громадян "Інвабуд", на що останній 26.07.2005 року провів засідання ради Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату, на якому члени ради товариства прийняли рішення про створення ПОГ "Інвабуд", затвердили його статут та призначили директором ОСОБА_13

17 серпня 2005 року ОСОБА_17, діючи по довіреності Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату, подав установчі та інші необхідні документи ПОГ "Інвабуд" державному реєстратору виконавчого комітету Рівненської міської ради, який за номером запису 16081020000001911 провів державну реєстрацію юридичної особи - Підприємства об'єднання громадян "Інвабуд", код ЄДРПОУ 33723876, за адресою : м. Рівне, вул. Орлова,40, директором якого був призначений ОСОБА_13

В серпні 2005 року, ОСОБА_17, діючи по дорученню товариства інвалідів, подав в ДПІ у м. Рівне заяву та інші необхідні документи для взяття на податковий облік та отримання свідоцтва платника податку ПОГ "Інвабуд". На підставі наданих документів ДПІ у м. Рівне було взято на облік ПОГ "Інвабуд" та були видані для ОСОБА_17 довідка про взяття на облік платника податків форми № 4-ОПП за №28-113/1931 та свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість № 24939410 від 27.09.2005 року. Вказані документи ОСОБА_17 передав ОСОБА_13

Протягом лютого-травня 2007 року, з метою досягнення злочинного результату, ОСОБА_6 вмовив ОСОБА_13 відкрити розрахункові рахунки ПОГ "Інвабуд" в різних установах банків, при цьому не повідомляв ОСОБА_13 про злочинні наміри злочинної групи вчинити фіктивне підприємництво.

12 січня 2007 року ОСОБА_13, виконуючи доручення ОСОБА_6, в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса Діанової О.Л. картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з іншими підготовленими необхідними документами для відкриття рахунку у банку, 16 січня 2007 року подав їх до Рівненської філії ВАТ АБ "Укргазбанк" за адресою: м. Рівне, вул. П.Могили,31, де був відкритий для ПОГ "Інвабуд" розрахунковий рахунок № 260041215, який в подальшому використовувався членами злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

16 лютого 2007 року ОСОБА_13 в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса Діанової О.Л. картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з іншими підготовленими необхідними документами для відкриття рахунку у банку, подав їх до Рівненської філії ТОВ "Укрпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, де був відкритий для ПОГ "Інвабуд" розрахунковий рахунок № 2600401300255, який в подальшому використовувався члена злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Крім того, 03.03.2008 року з метою отримання доступу до даного рахунку та оперативного керування коштами на ньому, ОСОБА_9, разом із ОСОБА_3 підготували від імені ОСОБА_13 необхідні документи для встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" та подали адміністрації банку, після чого вказаний програмно-технічний комплекс був встановлений на комп'ютер, який використовувала у незаконній діяльності злочинна група, а безпосередньо ОСОБА_3

Також, 23 лютого 2007 року ОСОБА_13 в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса Діанової О.Л. картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з іншими підготовленими необхідними документами для відкриття рахунку у банку, 26 лютого 2007 року подав їх до Рівненського відділення Волинської філії ВАТ "Кредитпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна,39, де був відкритий для ПОГ "Інвабуд" розрахунковий рахунок № 26002060570, який в подальшому використовувався членами злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

17 травня 2007 року ОСОБА_13 в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса Діанової О.Л. картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з іншими підготовленими необхідними документами для відкриття рахунку у банку, подав їх до Рівненської обласної дирекції ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" за адресою: м. Рівне, вул. С.Петлюри,35, де був відкритий для ПОГ "Інвабуд" розрахунковий рахунок № 260068099, який в подальшому використовувався членами злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

При цьому членами злочинної групи не повідомлялося ОСОБА_13 та членам товариства інвалідів про створення ПОГ "Інвабуд" з метою прикриття своєї злочинної діяльності.

За період часу з 22.02.2007 року по 14.11.2008 року на розрахункові рахунки ПОГ "Інвабуд" з метою конвертації у готівку незаконно надійшли, начебто як оплата за товарно-матеріальні цінності, надані послуги від різних суб'єктів підприємницької діяльності, грошові кошти в сумі 43 478 155,99 грн., а саме:

- за період з 22.02.2007 року до 14.11.2009 року на розрахунковий рахунок ПОГ "Інвабуд" в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" № 2600401300255 в сумі 22592618 грн. 68 коп.;

- за період з 25.05.2007 року до 14.11.2008 року на розрахунковий рахунок ПОГ "Інвабуд" в Рівненській обласній дирекції ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" № 260068099 в сумі 20885537 грн. 31 коп.

В подальшому, учасник злочинної групи ОСОБА_3, здійснювала безпосереднє складання бухгалтерських документів щодо фіктивних господарських операцій, проводила податковий облік ПОГ "Інвабуд" та, використовуючи встановлений програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк", вказані кошти в сумі 16575375 грн., під виглядом проведення легальних господарських операцій, перераховувала на розрахункові рахунки інших учасників організованої злочинної групи, а саме: приватних підприємців ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10

При цьому, на розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_7 № НОМЕР_1 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 22.02.2007 року по 14.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 13 928 975 грн., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв ОСОБА_7 та по його дорученню ОСОБА_3, ОСОБА_9

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_10 № НОМЕР_2 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 11.08.2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 21500 грн., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку зняв особисто ОСОБА_10

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_9 № НОМЕР_3 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 18.04.2008 року по 14.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 2624900 грн., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_9

Таким чином, учасниками організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, за період з 06.05.2007 року по 31.10.2008 року ПОГ "Інвабуд" задекларовано податкового кредиту по податку на додану вартість у сумі 9 224 953 грн., чим завищено податковий кредит за період з 06.05.2007 року по 31.10.2008 року всього у сумі 9 224 953 грн., тобто спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим завдали державним інтересам шкоди у великому розмірі.

В листопаді 2007 року ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як організатори та керівники організованої злочинної групи, до складу якої увійшли ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_8, з відома всіх учасників, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, дізнались, що засновник та директор Приватного підприємства "Юнісеф", код ЄДРПОУ 33214155, яке зареєстроване 26.10.2004 року, ОСОБА_20 має наміри зняти з себе обов'язки директора вказаного підприємства. Після цього ОСОБА_8, виконуючи вказівки ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи в складі злочинної групи, домовився з ОСОБА_20 про отримання корпоративних прав ПП "Юнісеф" та призначення його на посаду директора вказаного підприємства.

09 листопада 2007 року ОСОБА_21, діючи по довіреності ОСОБА_20, подав державному реєстратору Рівненського міськвиконкому документи на внесення змін до відомостей про Приватне підприємство "Юнісеф", код ЄДРПОУ 33214155, згідно яких директором підприємства призначений ОСОБА_8

При цьому членами злочинної групи не повідомляли ОСОБА_20 та ОСОБА_21 про придбання ПП "Юнісеф" з метою прикриття своєї злочинної діяльності.

Протягом 2007-2008 років, з метою досягнення злочинного результату, по вказівці ОСОБА_6, ОСОБА_8 відкрив розрахункові рахунки ПП "Юнісеф" в різних установах банків, які в подальшому використовувався учасниками злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

З цією метою, ОСОБА_8, 17 грудня 2007 року в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса ОСОБА_22 картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з уточнюючою анкетою подав до Рівненської філії ВАТ АБ "Укргазбанк" за адресою: м. Рівне, вул. П.Могили,31, та забезпечив в подальшому використання членами злочинної групи для конвертації безготівкових коштів у готівку розрахунковий рахунок № 260011038 ПП "Юнісеф", який був відкритий 08.11.2004 року у вказаному банку ОСОБА_20

16 січня 2008 року, ОСОБА_8, виконуючи вказівки ОСОБА_6, в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса Діанової О.Л. картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з іншими підготовленими необхідними документами для відкриття рахунку у банку, 21 січня 2008 року подав їх до Рівненської філії АБ "Брокбізнесбанк" за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна,39, де був відкритий для ПП "Юнісеф" розрахунковий рахунок № 260023015900, який в подальшому використовувався членами злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

05 серпня 2008 року ОСОБА_8, виконуючи вказівки ОСОБА_6, в м. Рівне посвідчив у приватного нотаріуса Діанової О.Л. картку із зразками підписів і відбитка печатки та разом з іншими підготовленими необхідними документами для відкриття рахунку у банку, 08 серпня 2008 року подав їх до Рівненської філії ТОВ "Укрпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, де був відкритий для ПП "Юнісеф" розрахунковий рахунок № 2600301300472, який в подальшому використовувався членами злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

За період часу з 01.01. 2008 року по 20.11.2008 року на розрахункові рахунки ПП "Юнісеф" з метою конвертації у готівку незаконно надійшли, начебто як оплата за товарно-матеріальні цінності, виконані роботи та надані послуги від різних суб'єктів підприємницької діяльності, грошові кошти в сумі 34 786 827 грн. 00 коп., а саме:

- за період з 01.01.2008 року до 03.10.2008 року на розрахунковий рахунок ПП "Юнісеф" в Рівненській філії ВАТ АБ "Укргазбанк" № 260011038 в сумі 2 710 127 грн. 00 коп.;

- за період з 13.08.2008 року до 20.11.2008 року на розрахунковий рахунок ПП "Юнісеф" в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" № 2600301300472 в сумі 12 462 846 грн. 00 коп.;

- за період з 01.01.2008 року до 17.11.2008 року на розрахунковий рахунок ПП "Юнісеф" в Рівненській філії АБ "Брокбізнесбанк" № 260023015900 в сумі 19 613 854 грн. 00 коп.

В подальшому, учасник організованої злочинної групи ОСОБА_3, здійснювала безпосереднє складання бухгалтерських документів щодо фіктивних господарських операцій, проводили податковий облік ПП "Юнісеф" та, використовуючи встановлений програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк", вказані кошти в сумі 28806464 грн., під виглядом проведення легальних господарських операцій, перераховували на розрахункові рахунки інших учасників злочинної групи, а саме: приватних підприємців ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10

При цьому, на розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_7 НОМЕР_4 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 01.01.2008 року по 20.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 18 941 914 грн., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв ОСОБА_7 та по його дорученню ОСОБА_3, ОСОБА_9

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_10 № НОМЕР_2 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 11.08.2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 2 323 950 грн., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку зняв особисто ОСОБА_10

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_9 № НОМЕР_3 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 18.04. 2008 року по 20.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 7 540 600 грн., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_9

Таким чином, учасниками організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, за період з 01.01.2008 року по 20.11. 2008 року ПП "Юнісеф" задекларовано податкового кредиту по податку на додану вартість у сумі 6 957 365 грн. 40 коп., чим завищено податковий кредит за період з 01.01.2008 року по 20.10.2008 року всього у сумі 6 957 365 грн. 40 коп., тобто спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим завдали державним інтересам шкоди у великому розмірі.

Крім того, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи як керівники створеної та очоленої злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, в середині квітня 2008 року запропонували своєму знайомому ОСОБА_14, виступити за грошову винагороду засновником та директором суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "Агроімпекс-Ресурс". При цьому, не повідомили про свій намір створити підприємство для прикриття злочинної діяльності.

Отримавши згоду останнього, в м. Рівне, ОСОБА_6, згідно злочинного плану, з відома учасників злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_8 дав вказівку учаснику злочинної групи ОСОБА_9 ініціювати та проконтролювати державну реєстрацію ПП "Агроімпекс-Ресурс". Виконуючи дану вказівку, ОСОБА_9, не повідомляючи про незаконність дій, залучив до підготовки, необхідних для державної реєстрації юридичної особи документів, свою знайому ОСОБА_23 та познайомив її із ОСОБА_14, який 21.04.2008 року надав ОСОБА_23 нотаріально посвідчену довіреність на ведення від його імені справи, що стосується державної реєстрації підприємства. Далі ОСОБА_23 в м.Рівне, під контролем ОСОБА_9 підготовила від імені ОСОБА_14 рішення №1 від 25.04.2008 року про створення ПП "Агроімпекс-Ресурс", затвердження його на посаду директора та статут підприємства. В подальшому, 6 травня 2008 року в приміщенні нотаріальної контори за адресою м.Рівне, вул. Відінська, 10 ОСОБА_14, під контролем ОСОБА_9, підписав вищевказані документи в присутності ОСОБА_23 та приватного нотаріуса Діанової О.Л., а також, посвідчив у вказаного нотаріуса справжність свого підпису на статуті.

Того ж дня, ОСОБА_23, діючи по дорученню ОСОБА_14, подала вказані документи державному реєстратору виконавчого комітету Рівненської міської ради, який за номером запису 16081020000005969 провів державну реєстрацію юридичної особи - Приватного підприємства "Агроімпекс-Ресурс", код ЄДРПОУ 35899158, за адресою проживання ОСОБА_14 в АДРЕСА_5, директором якого призначений ОСОБА_14

В подальшому, 8 травня 2008 року ОСОБА_23, діючи на підставі довіреності ОСОБА_14, під контролем учасника злочинної групи ОСОБА_9, подала заяву до Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області для отримання дозволу на виготовлення печатки ПП "Агроімпекс-Ресурс".

Отримавши дозвіл, 13.05.2008 року ОСОБА_23 замовила печатку ПП "Агроімпекс-Ресурс", яку, після виготовлення, передала ОСОБА_9.

15.05.2008 року за вказівкою ОСОБА_9 ОСОБА_23 подала в ДПІ у м. Рівне заяву та інші необхідні документи для взяття на податковий облік та отримання свідоцтва платника податку ПП "Агроімпекс-Ресурс". На підставі наданих документів ДПІ у м. Рівне було взято на облік ПП "Агроімпекс-Ресурс" та видані для ОСОБА_23 довідка про взяття на облік платника податків форми №4-ОПП за №29-16/2887 та свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість №100116290 від 16.05.2008 року. Вказані документи ОСОБА_23 передала ОСОБА_9

В подальшому, з метою досягнення злочинного результату, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи, як організатори та керівники злочинної групи, вказали ОСОБА_9 відкрити від імені директора ПП "Агроімпекс-Ресурс" ОСОБА_14 розрахунковий рахунок у банку.

01 вересня 2008 року ОСОБА_9 підготовив необхідні документи для відкриття розрахункового рахунку у банку та разом із ОСОБА_14 подав їх у Рівненській філію ТОВ "Укрпромбанк", що за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, де був відкритий для ПП "Агроімпекс-Ресурс" розрахунковий рахунок № 2600101300483, який в подальшому використовувався членами злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Крім того, 2.09.2008 року з метою отримання доступу до даного рахунку та оперативного керування коштами на ньому, ОСОБА_9, разом із ОСОБА_3 підготували від імені ОСОБА_14 необхідні документи для встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" та подали адміністрації банку, після чого вказаний програмно-технічний комплекс був встановлений на комп'ютер, який використовувала у незаконній діяльності злочинна група, а безпосередньо ОСОБА_3

В кінці серпня 2008 року ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як керівники створеної та очоленої злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, дізнавшись про небажання ОСОБА_14 займати посаду директора ПП "Агроімпекс-Ресурс", запропонували своєму знайомому ОСОБА_13, зайняти посаду директора ПП "Агроімпекс-Ресурс". При цьому, не повідомили про свій намір використовувати вказане підприємство для прикриття злочинної діяльності.

Отримавши згоду останнього, в м.Рівне, ОСОБА_6, згідно злочинного плану, з відома учасників злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_8 дав вказівку учаснику злочинної групи ОСОБА_9 внести відомості у відповідні державні установи стосовно зміни директора ПП "Агроімпекс-Ресурс". Виконуючи дану вказівку, ОСОБА_9, не повідомляючи про незаконність діяльності ПП "Агроімпекс-Ресурс", залучив до цього свою знайому ОСОБА_23, яка підготувала всі необхідні документи для внесення змін до відомостей про вказане підприємство щодо зміни директора та подала їх державному реєстратору, в ДПІ у м. Рівне та інші установи. Таким чином, з 29 серпня 2008 року ОСОБА_13 обійняв посаду директора ПП "Агроімпекс-Ресурс".

Крім того, у вересні 2008 року, з метою досягнення злочинного результату, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи, як організатори та керівники злочинної групи, вказали ОСОБА_9 відкрити від імені директора ПП "Агроімпекс-Ресурс" ОСОБА_13 розрахунковий рахунок у банку.

1 жовтня 2008 року ОСОБА_9 підготовив необхідні документи для відкриття розрахункового рахунку у банку та разом із ОСОБА_13 подав їх у Рівненської обласної дирекції ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", що за адресою: м. Рівне, вул. С.Петлюри,35, де був відкритий для ПП "Агроімпекс-Ресурс" розрахунковий рахунок № 260078801, який в подальшому використовувався учасниками злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

А також, у листопаді 2008 року, з метою досягнення злочинного результату, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи, як організатори та керівники злочинної групи, вказали ОСОБА_3 відкрити від імені директора ПП "Агроімпекс-Ресурс" ОСОБА_13 розрахунковий рахунок у банку.

26 листопада 2008 року ОСОБА_3 підготовила необхідні документи для відкриття розрахункового рахунку у банку. Після цього, невстановлена слідством особа разом із ОСОБА_13 подали їх у Рівненське відділення ВАТ "Сведбанк" за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, 6-а, де був відкритий для ПП "Агроімпекс-Ресурс" розрахунковий рахунок № 26007078397401, який в подальшому використовувався учасниками злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

ОСОБА_13, при цьому, ніяких господарських операцій, як директор ПП "Агроімпекс-Ресурс" не здійснював і про фіктивні операції через ПП "Агроімпекс-Ресурс", що проводилися учасниками злочинної групи, не знав.

За період часу з вересня 2008 року по 31 березня 2009 року на розрахункові рахунки ПП "Агроімпекс-Ресурс" з метою конвертації надійшли, начебто як оплата за товарно-матеріальні цінності, надані послуги від різних суб'єктів підприємницької діяльності, наступні грошові кошти в сумі 14 040 804 грн. 27 коп., а саме:

- за період з 2 вересня 2008 року до 18 листопада 2008 року на розрахунковий рахунок ПП "Агроімпекс-Ресурс" в РФ ТОВ "Укрпромбанк" № 2600101300483 в сумі 9 796 739 грн. 96 коп.

- за період з 23 жовтня 2008 року до 18 листопада 2008 року на розрахунковий рахунок ПП "Агроімпекс-Ресурс" в РОД ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" № 260078801 в сумі 3 001 249 грн. 81 коп.

- за період з 26 листопада 2008 року до 31 березня 2009 року на розрахунковий рахунок ПП "Агроімпекс-Ресурс" в Рівненському відділенні ВАТ "Сведбанк" № 26007078397401 в сумі 1 242 814 грн. 50 коп.

В той же час, за період часу з 02.09.2008 року до 19.02.2009 року, учасник злочинної групи ОСОБА_3, здійснювала безпосереднє складання бухгалтерських документів щодо фіктивних господарських операцій, проводила податковий облік ПП "Агроімпекс-Ресурс" та, використовуючи встановлений програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк", кошти в сумі 9 815 956 грн. 27 коп., які знаходилися на вказаних розрахункових рахунках ПП "Агроімпекс-Ресурс", під виглядом проведення легальних господарських операцій, перераховували на розрахункові рахунки інших учасників організованої злочинної групи, а саме: приватних підприємців ОСОБА_7, ОСОБА_10

При цьому, на розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_7 № НОМЕР_1 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 02.09. 2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 4 889 030 грн.00 коп., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв ОСОБА_7 та по його дорученню ОСОБА_3, ОСОБА_9

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_10, № НОМЕР_2 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 17.10.2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 3 703 860 грн. 00 коп., які протягом вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_10

Крім того, кошти в сумі 1 242 814 грн. 50 коп. з розрахункового рахунку ПП "Агроімпекс-Ресурс" в Рівненському відділенні ВАТ "Сведбанк" були перераховані на розрахунковий рахунок приватного підприємства "Парітет", директором якого являється ОСОБА_10, № 26007061734 в Рівненському відділенні Волинської філії "Кредитпромбанк", з подальшим перерахуванням за період 25.11.2008 року до 19.02.2009 року вказаної суми коштів на розрахунковий рахунок ПП ОСОБА_10 № НОМЕР_5, в Рівненському відділенні Волинської філії "Кредитпромбанк", які протягом вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв ОСОБА_10 та по його дорученню ОСОБА_7

Таким чином, учасниками організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5 в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, за період з 06.05.2008 року по 31.03.2009 року ПП "Агроімпекс-ресурс" задекларовано податкового кредиту по податку на додану вартість у сумі 3 141 431,75 грн., чим завищено податковий кредит за період з 06.05.2008 року по 31.03.2009 року всього у сумі 3 141 431,75 грн., тобто спричинено ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим завдано державним інтересам шкоди у великому розмірі.

Разом з тим, члени злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, продовжуючи свою злочинну діяльність, згідно розробленого плану, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, в кінці травня 2008 року запропонували за грошову винагороду своєму знайомому ОСОБА_14 виступити засновником та директором суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "ТЕК" Транс Експо Регіон". При цьому, не повідомили про свій намір створити підприємство для прикриття злочинної діяльності.

Отримавши згоду останнього, в м. Рівне, ОСОБА_6, згідно злочинного плану, з відома учасників злочинної групи ОСОБА_5, ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_8, дав вказівку учаснику злочинної групи ОСОБА_9 ініціювати та проконтролювати державну реєстрацію ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон". Виконуючи дану вказівку, ОСОБА_9, не повідомляючи про незаконність дій, залучив до підготовки необхідних для державної реєстрації юридичної особи свою знайому ОСОБА_23 та організував зустріч із ОСОБА_14, який 26.05.2008 року надав ОСОБА_23 нотаріально посвідчену довіреність на ведення від його імені справи, що стосується державної реєстрації підприємства. В подальшому ОСОБА_23 в м. Рівне, під контролем ОСОБА_9 підготовила від імені ОСОБА_14 рішення №1 від 26.05.2008 року про створення ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон", затвердження його на посаду директора та статут підприємства. В подальшому, 27 травня 2008 року в приміщенні нотаріальної контори за адресою м. Рівне, АДРЕСА_8, ОСОБА_14, під контролем ОСОБА_9, підписав вищевказані документи в присутності ОСОБА_23 та приватного нотаріуса Діанової О.Л., а також, посвідчив у вказаного нотаріуса справжність свого підпису на статуті.

30 травня 2009 року, ОСОБА_23, діючи по дорученню ОСОБА_14, подала вказані документи державному реєстратору виконавчого комітету Рівненської міської ради, який за номером запису 16081020000006014 провів державну реєстрацію юридичної особи - Приватного підприємства "ТЕК" Транс Експо Регіон", код ЄДРПОУ 35953541, за адресою проживання ОСОБА_14 в АДРЕСА_5, директором якого призначений ОСОБА_14

В подальшому, 30 травня 2008 року ОСОБА_23, діючи на підставі довіреності ОСОБА_14, під контролем учасника злочинної групи ОСОБА_9, подала заяву до Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області для отримання дозволу на виготовлення печатки ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон".

Отримавши дозвіл, 05.06.2008 року ОСОБА_23 замовила печатку ПП "Агроімпекс-Ресурс", яку, після виготовлення, передала ОСОБА_9.

09.06.2008 року на вказівку ОСОБА_9, ОСОБА_23 подала в ДПІ у м. Рівне заяву та інші необхідні документи для взяття на податковий облік та отримання свідоцтва платника податку ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон". На підставі наданих документів ДПІ у м. Рівне було взято на облік ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" та були видані ОСОБА_23 довідка про взяття на облік платника податків форми №4-ОПП за №29-16/2964 та свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість №100120905 від 10.06.2008 року. Вказані документи ОСОБА_23 передала ОСОБА_9.

В подальшому, з метою досягнення злочинного результату, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як організатори та керівники злочинної групи, вказали ОСОБА_9 відкрити від імені директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" ОСОБА_14 розрахунковий рахунок у банку.

12 серпня 2008 року ОСОБА_9 підготовив необхідні документи для відкриття розрахункового рахунку у банку та разом із ОСОБА_14 подав їх у Рівненській філію ТОВ "Укрпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, де був відкритий для ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" розрахунковий рахунок №2600501300474, який в подальшому використовувався учасниками злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Крім того, 13.08.2008 року з метою отримання доступу до даного рахунку та оперативного керування коштами на ньому, ОСОБА_9, разом із ОСОБА_3 підготували від імені ОСОБА_14 необхідні документи для встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" та подали адміністрації банку, після чого вказаний програмно-технічний комплекс був встановлений на комп'ютер, який використовувала у незаконній діяльності злочинна група, а безпосередньо ОСОБА_3

В кінці серпня 2008 року ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як керівники створеної та очоленої злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, дізнавшись про небажання ОСОБА_14 займати посаду директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон", запропонували своєму знайомому ОСОБА_13 зайняти посаду директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон". При цьому не повідомили про свій намір використовувати вказане підприємство для прикриття злочинної діяльності.

Отримавши згоду останнього, в м. Рівне, ОСОБА_6, згідно злочинного плану, з відома учасників організованої групи ОСОБА_5, ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_8, дав вказівку учаснику злочинної групи ОСОБА_9 внести до відповідних державних установ відомості стосовно зміни директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон". Виконуючи дану вказівку, ОСОБА_9, не повідомляючи про незаконність діяльності ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон", залучив до цього свою знайому ОСОБА_23, яка підготувала всі необхідні документи для внесення змін до відомостей про вказане підприємство щодо зміни директора та подала їх державному реєстратору, в ДПІ у м. Рівне та інші установи. Таким чином, з 05 вересня 2008 року ОСОБА_13 обійняв посаду директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон".

Крім того, у грудні 2008 року, з метою досягнення злочинного результату, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як організатори та керівники організованої злочинної групи , вказали ОСОБА_3 відкрити від імені директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" ОСОБА_13 розрахунковий рахунок у банку.

5 грудня 2008 року ОСОБА_3 підготовила необхідні документи для відкриття розрахункового рахунку у банку. Після цього, невстановлена досудовим слідством особа разом із ОСОБА_13 подали їх у Рівненське відділення ВАТ "Сведбанк" за адресою: м. Рівне, вул.16 Липня,6-а, де був відкритий для ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" розрахунковий рахунок № 26009078398301, який в подальшому використовувався учасниками злочинної групи для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

ОСОБА_13, при цьому, ніяких господарських операцій як директор ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" не здійснював і про фіктивні операції через ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон", що проводилися учасниками злочинної групи, не знав.

Таким чином, учасниками організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, на розрахунковий рахунок ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" з метою конвертації отримані від різних суб'єктів підприємницької діяльності наступні кошти:

- за період з 14 серпня 2008 року до 18 листопада 2009 року на розрахунковий рахунок ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" № 2600101300474 в сумі 6 09 832 грн. 07 коп.

В той же час, за період часу з 14.08.2008 року до 18.11.2009 року, учасник злочинної групи ОСОБА_3, здійснювала безпосереднє складання бухгалтерських документів щодо фіктивних господарських операцій, проводили податковий облік ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" та, використовуючи встановлений програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк", кошти в сумі 5 735 840 грн. 00 коп., які знаходилися на вказаному розрахунковому рахунку ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон", під виглядом проведення легальних господарських операцій, перераховували на розрахункові рахунки інших учасників злочинної групи, а саме: приватних підприємців ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10

При цьому, на розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_7 № НОМЕР_1 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 14.08. 2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 4 018 100 грн. 00 коп., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв ОСОБА_7 та по його дорученню ОСОБА_3, ОСОБА_9

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_10, № НОМЕР_2 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 14.08.2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 1 507 940 грн. 00 коп., які протягом вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_10

На розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_9 № НОМЕР_3 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" за період з 14.08.2008 року по 18.11.2008 року були перераховані кошти в сумі 209 800 грн. 00 коп., які протягом вищевказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_9

Таким чином, учасниками організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5 в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, за період з 01.06.2008 року по 31.10.2008 року ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" задекларовано податкового кредиту по податку на додану вартість у сумі 1 609 841 грн. 00 коп., чим завищено податковий кредит за період з 01.06.2008 року по 31.10.2008 року всього у сумі 1 609 841 грн. 00 коп., тобто спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим завдали державним інтересам шкоди у великому розмірі.

Крім того, у вересні 2008 року, ОСОБА_6, діючи як керівник створеної та очоленої спільно із ОСОБА_5 злочинної групи, до складу якої увійшли ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_9, ОСОБА_10, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі, шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, залучив до злочинної групи як виконавця ОСОБА_11, якому доручив зареєструвати та виконувати функції директора суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "Західлісбуд".

При цьому, переслідуючи спільну злочинну мету, ОСОБА_9, не повідомляючи про незаконність дій, залучив до підготовки необхідних документів для державної реєстрації юридичної особи свою знайому ОСОБА_23. Після цього, ОСОБА_23, в м. Рівне, під контролем ОСОБА_9, підготувала від імені ОСОБА_11 рішення № 1 від 22.09.2008 року про створення ПП "Західлісбуд", затвердження його на посаду директора та статут підприємства. Того ж дня, ОСОБА_11, переслідуючи спільну злочинну мету, підписав вищевказані документи та посвідчив справжність підпису в статуті у приватного нотаріуса Костопільського районного нотаріального округу Рівненської області ОСОБА_24 ОСОБА_11 разом із ОСОБА_23 надав вказані документи та реєстраційну картку форми № 1 державному реєстратору Костопільської районної державної адміністрації Рівненської області, де 22.09.2008 року за номером запису 15981020000000672 проведено державну реєстрацію юридичної особи - Приватного підприємства "Західлісбуд" код ЄДРПОУ 36179868, за адресою реєстрації ОСОБА_11 в АДРЕСА_9, директором якого призначений ОСОБА_11

В подальшому, 26.09.2008 року, ОСОБА_11, разом із ОСОБА_23, під контролем ОСОБА_9, подали заяву до УГБ УМВС України в Рівненській області для отримання дозволу на виготовлення печатки ПП "Західлісбуд".

Отримавши дозвіл, 30.09.2008 року, ОСОБА_23, замовила печатку ПП "Західлісбуд", яку, після виготовлення, передала ОСОБА_9

26.09.2008 року, ОСОБА_11, разом із ОСОБА_23, подали до Коспопільської міжрайонної державної податкової інспекції заяву та інші необхідні документи для взяття на податковий облік та отримання свідоцтва платника податку на додану вартість ПП "Західлісбуд". На підставі наданих документів Коспопільською МДПІ взято на облік ПП "Західлісбуд" та видані ОСОБА_11 довідка про взяття на облік платника податків форми № 4-ОПП за № 195/29-02 від 23.09.2008 року, свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість № 100141782 від 29.09.2008 року.

02.10.2008 року, ОСОБА_11, разом із ОСОБА_9, подали до Рівненської філії ТОВ "Укрпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, заяву та інші підготовлені необхідні документи для відкриття рахунку, де був відкритий для ПП "Західлісбуд" розрахунковий рахунок № 2600401300503, який в подальшому використовувався для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Крім того, 06.10.2008 року, з метою отримання доступу до даного рахунку та оперативного керування коштами на ньому, ОСОБА_11, ОСОБА_9 та ОСОБА_3, підготували та подали адміністрації вказаного банку необхідні документи для встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк". Після чого, вказаний програмно-технічний комплекс був встановлений на ноутбук, який використовувала у незаконній діяльності безпосередньо ОСОБА_3

Також, 29.12.2008 року, ОСОБА_11, з відома та за вказівкою ОСОБА_25, подав до Рівненського відділення ВАТ "Сведбанк", за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, буд.6-а, заяву та інші підготовлені необхідні документи для відкриття рахунку, де був відкритий для ПП "Західлісбуд" розрахунковий рахунок № 26000078399901, який використовувався для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

В подальшому, ПП "Західлісбуд" будь-якою господарською діяльністю не займалося, за юридичною адресою не знаходилося, а відповідно печатка та документи використовувалися для проведення безтоварних операцій.

За період часу з 02.10.2008 року по 30.03.2009 року на розрахункові рахунки ПП "Західлісбуд", з метою конвертації у готівку незаконно надійшли від різних суб'єктів підприємницької діяльності, грошові кошти в сумі 9648 165,11 грн., яким надавався легальний вигляд як оплата наче б то за товарно-матеріальні цінності, надані послуги, виконані роботи, а саме:

- за період з 02.10. 2008 року по 20.01.2009 року на розрахунковий рахунок ПП "Західлісбуд" в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" № 2600401300503 в сумі 5 862 779 грн. 98 коп.;

- за період з 29.12.2008 року по 30.03.2008 року на розрахунковий рахунок ПП "Західлісбуд" в Рівненському відділенні ВАТ "Сведбанк" № 26000078399901 в сумі 3 785 385 грн. 13 коп.

В той же час, ОСОБА_3, здійснювала безпосереднє складання бухгалтерських документів щодо фіктивних господарських операцій, проводила податковий облік ПП "Західлісбуд" та використовуючи встановлений програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк", кошти в сумі 9 648165 грн. 11 коп., які знаходилися на вказаних розрахункових рахунках ПП "Західлісбуд", під виглядом проведення легальних господарських операцій, перераховувала на розрахункові рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності та для проведення їх конвертації в готівку на розрахункові рахунки приватних підприємців ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_26

При цьому, на розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_10, № НОМЕР_2 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк", за період з 02.10.2008 року по 18.11.2008 року, перераховані кошти в сумі 1 309 070 грн. 00 коп., які упродовж вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках із зазначенням платежу "на закупку товару" особисто зняв ОСОБА_10

Крім того, кошти в сумі 3 606 734 грн. з розрахункових рахунків ПП "Західлісбуд" перераховані на розрахунковий рахунок № 26007061734 в Рівненському відділенні Волинської філії "Кредитпромбанк" Приватного підприємства "Парітет", директором якого призначений ОСОБА_10, з подальшим перерахуванням за період з 02.10.2008 року до 19.02.2009 року, вказаної суми коштів на розрахунковий рахунок ПП ОСОБА_10 № НОМЕР_5 в Рівненському відділенні Волинської філії "Кредитпромбанк", які упродовж вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках із зазначенням платежу "на закупку товару" зняв ОСОБА_10 та по його дорученню ОСОБА_7

Також, на розрахунковий рахунок приватного підприємця ОСОБА_5 № НОМЕР_6 в Рівненському регіональному управлінні ВАТ "Родовід Банк", за період часу з листопада по грудень 2008 року перераховані кошти в сумі 1 391 800 грн., які упродовж вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках із зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_5

Крім того, ОСОБА_7, з цією ж метою, для конвертації коштів та зняття їх готівкою, залучив свого знайомого ОСОБА_26, якому не повідомляв про злочинні наміри. 03.09.2008 року, ОСОБА_26, як приватний підприємець, на прохання ОСОБА_7, відкрив розрахунковий рахунок № НОМЕР_7 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк". В подальшому, упродовж листопада 2008 року з розрахункових рахунків ПП "Західлісбуд" на розрахунковий рахунок ПП ОСОБА_26 № НОМЕР_7 в Рівненській філії ТОВ "Укрпромбанк" перераховані грошові кошти в сумі 482400 грн., які протягом вказаного періоду з розрахункового рахунку по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" зняв особисто ОСОБА_26 та передав ОСОБА_7

Таким чином, членами злочинної групи в складі ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, за період часу з 02.10.2008 року по 30.03.2009 року ПП "Західлісбуд" створено податковий кредит з податку на додану вартість в сумі 1 605 370 грн. 52 коп., тобто спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим завдали державним інтересам шкоди у великому розмірі, яка у тисячу і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Крім того, ОСОБА_6, продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи як керівник створеної та очоленої спільно із ОСОБА_5 злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, в кінці вересня 2008 року доручив ОСОБА_11 зареєструвати та виконувати функції директора суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "Форестер Гроуп".

При цьому, переслідуючи спільну злочинну мету, ОСОБА_9, не повідомляючи про незаконність дій, залучив до підготовки необхідних документів для державної реєстрації юридичної особи свою знайому ОСОБА_23 та познайомив її із ОСОБА_11 Після цього, ОСОБА_23, в м. Рівне, під контролем ОСОБА_9, підготувала від імені ОСОБА_11 рішення № 1 від 29.09.2008 року про створення ПП "Форестер Гроуп", затвердження його на посаду директора, статут підприємства та залучила для проведення державної реєстрації підприємства свою знайому ОСОБА_27.

30.09.2008 року, ОСОБА_11, переслідуючи спільну злочинну мету, підписав вищевказані документи, посвідчив справжність підпису в статуті та довіреність на ім'я ОСОБА_27 вести справи від його імені щодо державної реєстрації ПП "Форестер Гроуп" у приватного нотаріуса Рівненського міського нотаріального округу Рівненської області Діанової О.Л.

02.10.2008 року, ОСОБА_27, діючи по дорученню ОСОБА_11, надала вказані документи та реєстраційну картку форми № 1 державному реєстратору Виконавчого комітету Рівненської міської ради, де за номером запису 16081020000006236 проведено державну реєстрацію юридичної особи - приватного підприємства "Форестер Гроуп", код ЄДРПОУ 36171057, за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна, буд.61, директором якого призначений ОСОБА_11

В подальшому, 06.10.2008 року, ОСОБА_27, під контролем ОСОБА_9, подали заяву до Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області для отримання дозволу на виготовлення печатки ПП "Форестер Гроуп".

Отримавши дозвіл, 09.10.2008 року, ОСОБА_27 замовила печатку ПП "Форестер Гроуп", яку, після виготовлення, передала ОСОБА_9

06.10.2008 року, ОСОБА_27, діючи по дорученню ОСОБА_11, подала до Рівненської державної податкової інспекції заяву та інші необхідні документи для взяття на податковий облік та отримання свідоцтва платника податку на додану вартість ПП "Форестер Гроуп". На підставі наданих документів Рівненською ДПІ взято на облік ПП "Форестер Гроуп" та видана для ОСОБА_11 довідка про взяття на облік платника податків форми № 4-ОПП за № 29-16/4257 від 03.10.2008 року. Однак, отримати свідоцтво про реєстрацію вказаного підприємства як платника податку на додану вартість не вдалося в зв'язку з неналежним оформленням наданих документів.

В подальшому ПП "Форестер Гроуп" будь-якою господарською діяльністю не займалося, за юридичною адресою не знаходилося та було створене злочинним угрупуванням в складі ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, для подальшого використання по прикриттю незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України.

Крім того, в жовтні 2008 року, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи як організатори та керівники злочинної групи, до складу якої увійшли ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, з відома всіх учасників, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом придбання суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, підшукали суб'єкт підприємницької діяльності - Приватне підприємство "Парітет", код ЄДРПОУ 33214155, зареєстроване 16.07.2002 року, за адресою: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. 6 Вересня, буд.6, засновник якого ОСОБА_28 мав намір продати корпоративні права на дане підприємство. Після цього, ОСОБА_10, виконуючи вказівки ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діючи в складі злочинної групи, приступив до виконання функцій директора вказаного підприємства.

При цьому, переслідуючи спільну злочинну мету, ОСОБА_9, під контролем ОСОБА_6 та виконуючи його вказівки, доручив ОСОБА_29, не повідомляючи про злочинні наміри групи, підготувати необхідні документи на придбання Приватного підприємства "Парітет", яке було зареєстроване 16.07. 2002 року за адресою: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. 6 Вересня, буд.6.

13.11.2008 року, ОСОБА_30, якому не було відомо про злочинні наміри злочинної групи, діючи по дорученню від імені директора ПП "Парітет" ОСОБА_10, подав необхідні документи та реєстраційну картку форми № 4 про проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу - ПП "Парітет" державному реєстратору Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради Донецької області, де за номером запису 12691070002002388 проведено державну реєстрацію змін до відомостей про Приватне підприємство "Парітет", код ЄДРПОУ 32114985, юридична адреса: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. 6 Вересня, буд.6, згідно яких директором був призначений ОСОБА_10

24.11.2008 року, ОСОБА_10 разом із ОСОБА_9, переслідуючи спільну злочинну мету, подали до Волинської філії Рівненського відділення ВАТ "Кредитпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна, буд.39, заяву та інші підготовлені необхідні документи для відкриття рахунку, де був відкритий для ПП "Парітет" розрахунковий рахунок № 26007061734, який в подальшому використовувався для конвертації безготівкових грошових коштів у готівку. Крім того, з метою отримання доступу до даного рахунку та оперативного керування коштами на ньому, ОСОБА_10, спільно із ОСОБА_9 та ОСОБА_3, підготували та подали адміністрації вказаного банку необхідні документи для встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк". Після чого, вказаний програмно-технічний комплекс був встановлений на ноутбук, який використовувала у незаконній діяльності безпосередньо ОСОБА_3

В подальшому, ПП "Парітет" будь-якою господарською діяльністю не займалося, за юридичною адресою не знаходилося, а відповідно печатка та документи використовувалися для проведення безтоварних операцій.

За період часу з 05.12.2008 року по 23.02.2009 року на вказаний розрахунковий рахунок ПП "Парітет", з метою конвертації у готівку незаконно надійшли, начеб то як оплата за товарно-матеріальні цінності, надані послуги, виконані роботи від різних суб'єктів підприємницької діяльності, грошові кошти в сумі 5 963 394 грн., з яких 3 434 394 грн. було перераховано Приватним підприємством "Західлісбуд".

В той же час, ОСОБА_3, здійснювала безпосереднє складання бухгалтерських документів щодо фіктивних господарських операцій, проводила податковий облік ПП "Парітет" та використовуючи встановлений програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк", наявні на рахунку кошти в сумі 5 130 620 грн., під виглядом проведення легальних господарських операцій, перераховувала на розрахункові рахунки приватного підприємця ОСОБА_10 В подальшому, упродовж вказаного періоду часу з розрахункових рахунків по грошових чеках із зазначенням платежу "на закупку товару" вказані грошові кошти зняв ОСОБА_10 та по його дорученню ОСОБА_7

Також, ОСОБА_10, виконуючи функції директора ПП "Парітет", в грудні 2008 року, з розрахункового рахунку даного підприємства зняв по грошових чеках з зазначенням платежу "на закупку товару" грошові кошти в сумі 782700 грн.

Таким чином, членами злочинної групи в складі ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, за період часу з 05.12.2008 року по 23.02.2009 року ПП "Парітет" створено податковий кредит з податку на додану вартість в сумі 421 500 грн., тобто спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим завдали державним інтересам шкоди в сумі 421 500 грн.

Також, ОСОБА_6, продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи як керівник створеної та очоленої спільно із ОСОБА_5 злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, в листопаді 2008 року доручив ОСОБА_11 зареєструвати та виконувати функції директора суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "Техпрогрес".

17.11.2008 року, ОСОБА_11, переслідуючи спільну злочинну мету, під контролем ОСОБА_9, посвідчив у приватного нотаріуса Рівненського міського нотаріального округу Сохацької О.В. довіреність на ім'я мешканки м. Луганська ОСОБА_32 представляти його інтереси в будь-яких органах, установах, організаціях з питань пов'язаних з реєстрацією Приватного підприємства "Техпрогрес", якій не було повідомлено про злочинні наміри групи.

26.11.2008 року, ОСОБА_32, діючи по дорученню ОСОБА_11, підготувала статут ПП "Техпрогрес", посвідчила справжність підпису в статуті у приватного нотаріуса Луганського міського нотаріального округу Роєнко І.В. та з реєстраційною карткою форми № 1 подала державному реєстратору Виконавчого комітету Луганської міської ради, де 01.12.2008 року за номером запису 13821020000015785 проведено державну реєстрацію юридичної особи - Приватного підприємства "Техпрогрес", код ЄДРПОУ 36256051, за адресою: м. Луганськ, квартал Молодіжний, буд. 1б, кв.5, директором якого призначений ОСОБА_11

В подальшому, 05.12.2008 року, ОСОБА_32, діючи по дорученню ОСОБА_11, подала заяву до УГБ УМВС України в Луганській області для отримання дозволу на виготовлення печатки ПП "Техпрогрес".

Отримавши дозвіл, 10.12.2008 року, ОСОБА_32 замовила печатку ПП "Техпрогрес", яку, після виготовлення, передала кур'єрською поштою в м. Рівне.

22.12.2008 року, ОСОБА_32, діючи по дорученню ОСОБА_11, подала до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська заяву та інші необхідні документи для взяття на податковий облік та отримання свідоцтва платника податку на додану вартість ПП "Техпрогрес". На підставі наданих документів ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська взято на облік ПП "Техпрогрес" та видані для ОСОБА_11 довідка про взяття на облік платника податків форми № 4-ОПП за № 2551 від 02.12.2008 року та свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість № 100157531 від 26.12.2008 року, які кур'єрською поштою були відправлені в м. Рівне.

12.01.2009 року, ОСОБА_11, переслідуючи спільну злочинну мету, разом з ОСОБА_34, якому не було відомо про злочинні наміри групи, подали до ВАТ "Сведбанк" за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, буд. 6а, заяву та інші підготовлені необхідні документи для відкриття рахунку, де був відкритий для ПП "Техпрогрес" розрахунковий рахунок № 26005078400301 та до Волинської філії Рівненського відділення ВАТ "Кредитпромбанк" за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна, буд.39, де був для ПП "Техпрогрес" відкритий розрахунковий рахунок № 26009061787, які були відкриті для подальшої конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

В подальшому, ПП "Техпрогрес" будь-якою господарською діяльністю не займалося, за юридичною адресою не знаходилося, а було створене злочинним угрупуванням в складі ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, для подальшого використання щодо прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, їх легалізації та мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України.

Таким чином, упродовж часу з травня 2007 по березень 2009 року, ОСОБА_6, діючи в складі створеного та очоленого ним і ОСОБА_5 злочинного угруповання, спільної із підлеглими їм учасниками злочинної групи: ОСОБА_7, ОСОБА_3, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_12, ОСОБА_11, в результаті злочинної діяльності, пов'язаної з конвертацією коштів та мінімізації податкових зобов'язань для інших суб'єктів підприємницької діяльності, спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів на загальну суму 22 960 461,67 коп., чим завдали державним інтересам шкоди у великому розмірі, яка у тисячу і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Крім того, учасниками організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5 згідно розробленого злочинного плану, для швидкого доступу до коштів, які знаходилися на підконтрольних їм поточних рахунках суб'єктів підприємницької діяльності, встановлено програмно-технічний комплекс "Клієнт-Банк" на комп'ютер, який використовувала у незаконній діяльності організована злочинна група, а безпосередньо ОСОБА_3

Так, 03 березня 2008 року, під контролем керівників організованої злочинної групи ОСОБА_6 та ОСОБА_5, ОСОБА_9, з метою отримання доступу до розрахункового рахунку № 2600401300255 Підприємства об'єднання громадян "Інвабуд" і можливості здійснювати операції з грошима, які знаходилися на рахунку вказаного підприємства, звернувся як представник підприємства "Інвабуд" до Рівненської філії ТОВ "Укрпромбанк", що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, про встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" на комп'ютер, який використовувався в злочинній діяльності безпосередньо ОСОБА_3 та знаходився в офісному приміщенні № 39 за адресою: м. Рівне, вул. Кн. Ольги,8. При цьому, того ж дня, у вказаному офісному приміщенні, без відома директора підприємства ОСОБА_13, ОСОБА_9 разом з ОСОБА_3, підробили від імені директора ПОГ "Інвабуд" акт про встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" та акт про генерацію ключової пари директора та бухгалтера системи "Клієнт-Банк" від 03.03.2008 року, внісши неправдиві відомості про прийняття директором ПОГ "Інвабуд" ОСОБА_13 робіт по встановленню системи "Клієнт-Банк", які завірили печаткою ПОГ "Інвабуд" і надали працівнику вказаного банку та отримали доступ до банківського рахунку даного підприємства.

13 серпня 2008 року, під контролем керівників організовано злочинної групи ОСОБА_6 та ОСОБА_5, ОСОБА_9, діючи повторно, з метою отримання доступу до розрахункового рахунку № 2600501300474 Приватного підприємства "ТЕК" Транс Експо Регіон" і можливості здійснювати операції з грошима, які знаходилися на рахунку вказаного підприємства, звернувся як представник ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" до Рівненської філії ТОВ "Укрпромбанк", що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, про встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" на комп'ютер, який використовувався в злочинній діяльності безпосередньо ОСОБА_3 та знаходився в офісному приміщенні № 39 за адресою: м. Рівне, вул. Кн. Ольги,8. При цьому, того ж дня, у вказаному офісному приміщенні, без відома директора підприємства ОСОБА_14, ОСОБА_9 разом з ОСОБА_3, підробили від імені директора ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" акт про встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" від 13.08. 2008 року, внісши неправдиві відомості про прийняття директором ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" ОСОБА_14 робіт по встановленню системи "Клієнт-Банк", який завірили печаткою ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" і надали працівнику вказаного банку та отримали доступ до банківського рахунку даного підприємства.

Також, 02 вересня 2008 року, під контролем керівників організованої злочинної групи ОСОБА_6 та ОСОБА_5, ОСОБА_9, діючи повторно, з метою отримання доступу до розрахункового рахунку № 2600101300483 Приватного підприємства "Агроімпекс-Ресурс" і можливості здійснювати операції з грошима, які знаходилися на рахунку вказаного підприємства, звернувся як представник ПП "Агроімпекс-Ресурс" до Рівненської філії ТОВ "Укрпромбанк", що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери,49, про встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" на комп'ютер, який використовувався в злочинній діяльності безпосередньо ОСОБА_3 та знаходився в офісному приміщенні № 39 за адресою: м. Рівне, вул. Кн. Ольги,8. При цьому, того ж дня, у вказаному офісному приміщенні, без відома директора підприємства ОСОБА_13, ОСОБА_9 разом з ОСОБА_3, підробили від імені директора ПП "Агроімпекс-Ресурс" акт про встановлення програмно-технічного комплексу "Клієнт-Банк" від 02.09.2008 року, внісши неправдиві відомості про прийняття директором ПП "Агроімпекс-Ресурс" ОСОБА_13 робіт по встановленню системи "Клієнт-Банк", який завірили печаткою ПП "Агроімпекс-Ресурс" і надали працівнику вказаного банку та отримали доступ до банківського рахунку даного підприємства.

Крім того, члени організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_8 під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5 впродовж 2007-2008 років, в ході здійснення злочинної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України, проводили податковий та бухгалтерський облік діяльності підконтрольних їм суб'єктів підприємницької діяльності, створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій. При цьому, згідно розробленого злочинного плану, учасник злочинного угрупування ОСОБА_3 та ОСОБА_35, який не входив в склад організованої злочинної групи, безпосередньо вносили неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість, підробляли підписи від імені посадових осіб підконтрольних їм суб'єктів підприємницької діяльності та подавали такі декларації в органи Державної податкової інспекції.

Так, 17.05.2005 року членами злочинної організації для прикриття незаконної діяльності зареєстроване Підприємство об'єднання громадян "Інвабуд", код ЄДРПОУ 33723876, юридична адреса: м. Рівне, вул. Орлова,40, керівником якого призначили ОСОБА_13, не повідомляючи про дійсні причини створення підприємства.

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, будучи учасником злочинної групи, діючи спільно з ОСОБА_35, під керівництвом ОСОБА_5 та ОСОБА_6, з відома інших учасників злочинної групи, маючи досвід бухгалтерської робити, на підставі фіктивних договорів, товарних та податкових накладних, які оформлялися для різних суб'єктів підприємницької діяльності, упродовж 2007-2008 років проводили податковий та бухгалтерський облік для підприємства "Інвабуд", створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, впродовж вказаного періоду ОСОБА_3 та ОСОБА_35 внесли завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість ПОГ "Інвабуд" за квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень 2008 року, підробили підписи від імені ОСОБА_13, завірили печаткою ПОГ "Інвабуд". В подальшому учасниками злочинної групи вказані декларації з податку на додану вартість із внесеними неправдивими відомостями були подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

06.05.2008 року учасниками організованої злочинної групи для прикриття незаконної діяльності зареєстроване Приватне підприємство "Агроімпекс-Ресурс", код ЄДРПОУ 35899158, юридична адреса: АДРЕСА_2, керівником якого призначили ОСОБА_13, не повідомляючи про дійсні причини створення підприємства.

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, будучи учасником злочинного угрупування, спільно з ОСОБА_35, який не входив до складу організованої злочинної групи, під керівництвом ОСОБА_5 та ОСОБА_6, з відома інших учасників злочинної групи, маючи досвід бухгалтерської робити, на підставі фіктивних договорів, товарних та податкових накладних, які оформлялися для різних суб'єктів підприємницької діяльності, упродовж 2008 року проводили податковий та бухгалтерський облік для підприємства ПП "Агроімпекс-Ресурс", створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, впродовж вказаного періоду ОСОБА_3 та ОСОБА_35 внесли завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість ПП "Агроімпекс-Ресурс" за червень, липень, серпень, вересень 2008 року, підробили підписи від імені ОСОБА_13, завірили печаткою ПП "Агроімпекс-Ресурс". В подальшому учасниками організованої злочинної групи вказані декларації з податку на додану вартість із внесеними неправдивими відомостями були подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

30.05.2008 року учасниками організованої злочинної групи для прикриття незаконної діяльності зареєстровано Приватне підприємство "ТЕК" Транс Експо Регіон" код ЄДРПОУ 35953541, юридична адреса: м. Рівне, вул. В.Чорновола, буд.40, кв.9, керівником якого призначили ОСОБА_13, не повідомляючи про дійсні причини створення підприємства.

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, будучи учасником злочинного угрупування, та ОСОБА_35, який не входив до складу організованої злочинної групи, під керівництвом ОСОБА_5 та ОСОБА_6, з відома інших учасників злочинної групи, маючи досвід бухгалтерської робити, на підставі фіктивних договорів, товарних та податкових накладних, які оформлялися для різних суб'єктів підприємницької діяльності, упродовж 2008 року проводили податковий та бухгалтерський облік для підприємства ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон", створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, впродовж вказаного періоду ОСОБА_3 та ОСОБА_35 внесли завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон" за серпень, вересень 2008 року, підробили підписи від імені ОСОБА_13, завірили печаткою ПП "ТЕК" Транс Експо Регіон". В подальшому учасниками злочинної групи вказані декларації з податку на додану вартість із внесеними неправдивими відомостями були подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

Крім того, ОСОБА_7, діючи в складі організованої злочинної групи, будучи приватним підприємцем, згідно свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця від 06.09.2002 року, відкрив поточні рахунки в установах банків та відповідно до відведеної йому ролі упродовж 2007-2008 років здійснював зняття грошових коштів, які були перераховані з розрахункових рахунків підконтрольних злочинній організації підприємств та в подальшому конвертовані у готівку.

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, діючи в складі злочинного угрупування, та ОСОБА_35, який не входив до складу організованої злочинної групи, упродовж 2007-2008 років проводили податковий та бухгалтерський облік для ПП ОСОБА_7, створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, протягом 2007-2008 років ОСОБА_3 та ОСОБА_35, внесли завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість ПП ОСОБА_7, які були завірені підписом ОСОБА_7 та подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

Також, ОСОБА_9, діючи в складі організованої злочинної групи, будучи приватним підприємцем, згідно свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця від 08.02.2005 року, відкрив поточні рахунки в установах банків та відповідно до відведеної йому ОСОБА_6 ролі, упродовж 2008 року здійснював зняття грошових коштів, які були перераховані з розрахункових рахунків підконтрольних злочинній організації підприємств та в подальшому конвертовані у готівку.

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, діючи в складі злочинного угрупування, та ОСОБА_35, який не входив до складу організованої злочинної групи, упродовж 2007-2008 років проводили податковий та бухгалтерський облік для ПП ОСОБА_9, створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, ОСОБА_3 та ОСОБА_35, внесли завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість за травень 2007 року, серпень 2007 року, червень 2008 року, липень 2008 року, серпень 2008 року ПП ОСОБА_9, які були завірені підписом ОСОБА_9 та подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

ОСОБА_10, діючи в складі організованої злочинної групи, будучи приватним підприємцем згідно свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця від 20.06.2008 року, упродовж 2008 року відкрив поточні рахунки в установах банків. В подальшому упродовж жовтня по листопад 2008 року ОСОБА_10 здійснював зняття грошових коштів, які були перераховані з рахунків підконтрольних злочинній організації підприємств та в подальшому конвертовані у готівку.

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, діючи в складі злочинного угрупування, та ОСОБА_35, який не входив до складу організованої злочинної групи, упродовж 2008 року проводили податковий та бухгалтерський облік для створених підприємств та ПП ОСОБА_10, створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, ОСОБА_3 та ОСОБА_35, внесли завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість за вересень 2008 року та жовтень 2008 року ПП ОСОБА_10, які були завірені підписом ОСОБА_10 та подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

В листопаді 2007 року учасники організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10 та ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, згідно розробленого плану, придбали для прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, їх легалізації та мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України Приватне підприємство "Юнісеф", код ЄДРПОУ 33214155, юридична адреса: м. Рівне, вул. Кн. Романа,3 кв.61, керівництво яким доручили учаснику злочинної групи ОСОБА_8

В ході здійснення злочинної діяльності, ОСОБА_3, діючи в складі злочинної групи, з відома всіх учасників угрупування, упродовж 2007-2008 років проводила податковий та бухгалтерський облік для Приватного підприємства "Юнісеф", створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

ОСОБА_3, діючи в складі організованої злочинної групи, внесла завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість із уточнюючими розрахунками та з податку на прибуток підприємства ПП "Юнісеф" за листопад 2007 року, за грудень 2007 року, за січень-вересень 2008 року, які були завірені підписом директора вказаного підприємства ОСОБА_8 та подані в Державну податкову інспекцію у м. Рівне.

Крім того, члени злочинної групи ОСОБА_3, ОСОБА_10 та ОСОБА_11, з відома ОСОБА_7, ОСОБА_9, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, впродовж жовтня 2008 року - березня 2009 року, в ході здійснення злочинної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань для ряду підприємств і організацій на території Рівненської та інших областей України, проводили податковий та бухгалтерський облік діяльності підконтрольних їм суб'єктів підприємницької діяльності, створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій. При цьому, згідно розробленого злочинного плану, ОСОБА_3, безпосередньо вносила неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до декларацій з податку на додану вартість. ОСОБА_10 та ОСОБА_11 посвідчували декларації з податку на додану вартість підписами від імені керівників підконтрольних їм суб'єктів підприємницької діяльності та подавали такі декларації в органи Державної податкової інспекції.

Так, ОСОБА_6, діючи як керівник створеної та очоленої спільно із ОСОБА_5 злочинної групи, переслідуючи спільну злочинну мету щодо отримання незаконних доходів на постійній основі шляхом створення фіктивних підприємств, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов'язань для різних суб'єктів підприємницької діяльності, у вересні 2008 року, доручив ОСОБА_11 зареєструвати та виконувати функції директора суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "Західлісбуд".

22.09.2008 року, ОСОБА_11, переслідуючи спільну злочинну мету, підписав рішення № 1 від 22.09.2008 року про створення ПП "Західлісбуд", затвердження його на посаду директора, статут підприємства та надав їх державному реєстратору Костопільської районної державної адміністрації Рівненської області, де за номером запису 15981020000000672 проведено державну реєстрацію юридичної особи - Приватного підприємства "Західлісбуд" код ЄДРПОУ 36179868, за адресою реєстрації ОСОБА_11 в АДРЕСА_9.

ОСОБА_3, під контролем ОСОБА_6, маючи досвід бухгалтерської робити, на підставі фіктивних договорів, товарних та податкових накладних, які оформлялися для різних суб'єктів підприємницької діяльності, проводила податковий та бухгалтерський облік в період діяльності з жовтня 2008 року по березень 2009 року для ПП "Західлісбуд", створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, за вказаний період, ОСОБА_3, внесла завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до податкових декларацій з податку на додану вартість та додатків 5 до вказаних декларацій ПП "Західлісбуд" за жовтень 2008 року від 17.11.2008 року, за листопад 2008 року від 18.12.2008 року, за грудень 2008 року від 19.01.2009 року, за січень 2009 року від 17.02.2009 року, до уточнюючих розрахунків податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок за жовтень та листопад 2008 року від 15.01.2009 року, до декларацій з податку на прибуток підприємства за 11 місяців 2008 року від 15.01.2009 року, за 2008 рік від 19.01.2009 року, податкового розрахунку комунального податку за 2008 рік від 16.01.2009 року, які завірила печаткою ПП "Західлісбуд". ОСОБА_11, як директор ПП "Західлісбуд", будучи службовою особою, завірив своїм підписом та упродовж вказаного періоду подав зазначені документи податкової звітності до Костопільської міжрайонної державної податкової інспекції за адресою: м. Костопіль, вул. С.Руданського,5. Також, у вказаний період, ОСОБА_3, з метою маскування безтоварних операцій, склала неправдиві бухгалтерські документи про проведення господарських операцій ПП "Західлісбуд" по поставці товарно-матеріальних цінностей, виконанню робіт, наданню послуг, які завірила печаткою ПП "Західлісбуд". ОСОБА_11, являючись директором ПП "Західлісбуд", будучи посадовою особою, завірив своїм підписом податкові накладні № 50.48 від 17.10.2008 року, № 50.50 від 24.10.2008 року, № 50.52 від 31.10.2008 року, № 60.27 від 07.11.2008 року, № 60.42 від 13.11.2008 року, № 60.72. від 21.11.2008 року, № 60.91 від 29.11.2008 року, № 60.92 від 05.12.2008 року, № 60.93 від 15.12.2008 року, № 60.94 від 23.12.2008 року, № 60.95 від 31.12.2008 року, № 18.9 від 21.01.2009 року, акти виконаних робіт (послуг) від 17.10.2008 року, від 24.10.2008 року, від 31.10.2008 року, від 07.11.2008 року, від 13.11.2008 року, від 21.11.2008 року, від 29.11.2008 року, від 05.12.2008 року, від 15.12.2008 року, від 23.12.2008 року, від 31.12.2008 року, від 21.01.2009 року про надання послуг ПП "Експедиційна компанія - Азимут", податкові та видаткові накладні № 15 від 27.10.2008 року, № 16 від 28.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ПП "Захід Промбудсервіс", видаткових та податкових накладних № 9 від 06.10. 2008 року, № 11 від 10.10.2008 року, № 13 від 16.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ПП ОСОБА_36, податкову та видаткову накладні № 6 від 01.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ТОВ "Бі Пал", податкові та видаткові накладні № 70.1 від 03.12.2008 року, № 70.2 від 05.12.2008 року, № 25 від 22.01.2009 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ПП "Рівне-Транс-Запчастина", податкові накладні, накладні № 604 від 08.12.2008 року, № 28 від 30.01.2009 року, видаткову накладну № ВП-0000001 від 02.02.2009 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ПП "Уфос Про", податкову та видаткову накладні № 14 від 27.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ПП ОСОБА_37, податкові та видаткові накладні № 60.1 від 21.11.2008 року, № 60.4 від 25.11.2008 року, про поставку товарно-матеріальних цінностей ПВКП "Електросвіт", податкову та видаткову накладні № 19 від 31.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ПП ОСОБА_38, податкову та видаткову накладні № 158 від 31.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ТОВ "Брати К", податкові та видаткові накладні № 5.1, 5.2, 5.3 від 01.10.2008 року, № 8, № 8.1 від 02.10.2008 року, № 8.2, № 8.3, № 8.4 від 03.10. 2008 року, № 9.1 від 06.10.2008 року, № 10 від 07.10.2008 року, № 11.1 від 08.10.2008 року, № 12, № 12.1 від 09.10.2008 року, видаткові накладні № 5, № 5.4 від 01.10.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ТОВ "Торговий дім "Професіонал", податкові накладні та рахунки-фактури № 1 від 17.10.2008 року, № 2 від 20.10.2008 року, № 3 від 31.10.2008 року, № 4 від 13.11.2008 року, № 5 від 25.11.2008 року про поставку товарно-матеріальних цінностей ТОВ "Свиспан Лімітед". Складені фіктивні бухгалтерські документи були надані зазначеним та іншим суб'єктам підприємницької діяльності.

Вказані злочинні дії призвели до тяжких наслідків, що виразилися в приховуванні діяльності злочинної групи, завищенні податкового кредиту за період з 02.10. 2008 року по 30.03.2009 року, всього у сумі 3 219 796 грн., які спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим заподіяли державним інтересам шкоди, яка у двісті п'ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Також, в жовтні 2008 року, ОСОБА_6 з ОСОБА_5, діючи як керівники створеної та очоленої злочинної групи, залучили ОСОБА_10 виступити директором суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи Приватного підприємства "Парітет".

15.10. 2008 року згідно наказу № 15/11-1 ПП "Парітет" ОСОБА_10 приступив до виконання обов'язків директора з 15.10.2008 року.

13.11.2008 року державним реєстратором Виконавчого комітету Костянтинівської міської ради Донецької області, на підставі наданих документів, за номером запису 12691070002002388 проведено державну реєстрацію змін до відомостей про Приватне підприємство "Парітет" код ЄДРПОУ 32114985, юридична адреса: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. 6 Вересня, буд.6, згідно яких директором був призначений ОСОБА_10

ОСОБА_3, діючи як виконавець, з відома та за вказівкою ОСОБА_6, маючи досвід бухгалтерської робити, на підставі фіктивних договорів, товарних та податкових накладних, які оформлялися для різних суб'єктів підприємницької діяльності, проводила податковий та бухгалтерський облік в період діяльності з жовтня 2008 року по березень 2009 року для Приватного підприємства "Парітет", створюючи вигляд легальної фінансово-господарської діяльності та маскування безтоварних операцій.

При цьому, за вказаний період ОСОБА_3, внесла завідомо неправдиві відомості стосовно податкових зобов'язань до податкових декларацій з податку на додану вартість та додатків 5 до вказаних декларацій ПП "Парітет" за жовтень 2008 року від 18.11.2008 року, за листопад 2008 року від 18.12.2008 року, за грудень 2008 року від 19.01.2009 року, які завірила печаткою ПП "Парітет". ОСОБА_10, діючи як директор ПП "Парітет", будучи службовою особою, завірив своїм підписом податкову декларацію з податку на додану вартість та додатком 5 до вказаної декларації ПП "Парітет" за листопад 2008 року від 18.12.2008 року. Упродовж вказаного періоду, зазначені документи були подані до Костянтинівської об'єднаної державної податкової інспекції Донецької області за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова,125. Також, у вказаний період ОСОБА_3, з метою маскування безтоварних операцій, склала неправдиві бухгалтерські документи про проведення господарських операцій ПП "Парітет" по поставці товарно-матеріальних цінностей, виконанню робіт, наданню послуг, які завірила печаткою ПП "Парітет". ОСОБА_10, виконуючи функції директора ПП "Парітет", будучи посадовою особою, завірив своїм підписом податкову накладну № 011 від 28.11.2008 року, акт здачі-прийняття робіт (надання послуг) на суму 100 тис. грн., перелік спецтехніки, яка використана згідно договору № 258 від 30.09.2008 року про виконання робіт для ТОВ "Брати К". Складені фіктивні бухгалтерські документи були надані зазначеному та іншим суб'єктам підприємницької діяльності.

Вказані злочинні дії призвели до тяжких наслідків, що виразилися в приховуванні діяльності злочинної групи, завищенні податкового кредиту за період з 05.12.2008 року по 30.03.2009 року, всього у сумі 1801900 грн., які спричинили ненадходження до бюджету обов'язкових податкових платежів, чим заподіяли державним інтересам, яка у двісті п'ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Таким чином, ОСОБА_11, ОСОБА_10, ОСОБА_3, діючи в складі злочинної групи, з відома ОСОБА_7 та ОСОБА_9, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5, вчинили підроблення документів, які посвідчуються підприємством.

Крім того, ОСОБА_9, діючи, як учасник організованої злочинної групи в складі ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_10 та ОСОБА_8, під керівництвом ОСОБА_6 та ОСОБА_5 в липні 2005 року, як директор Приватного підприємства "Лайкост", код за ЄДРПОУ 35006996, разом з ОСОБА_3, з відома всіх учасників злочинної групи та з дозволу ОСОБА_6, підробили довідку про доходи № 18/081 від 18.08.2008 року на ім'я ОСОБА_10, до якої ОСОБА_3 внесла неправдиві відомості про заробітну плату ОСОБА_10, отриману ним нібито в ПП "Лайкост", а ОСОБА_9, як директор вказаного підприємства, завірив її своїм підписом та печаткою ПП "Лайкост" та надав ОСОБА_10 для отримання кредиту в установі банку.

Під час судового слідства підсудна ОСОБА_3 вину у вчиненні злочинів за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 200; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 358; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 366, ч.5 ст.27 ч.2 ст.366 КК України визнала повністю та дала детальні показання про час, місце, спосіб та інші обставини вчиненого злочину.

У вчиненому злочині щиро розкаялася.

Визнавши недоцільним дослідження інших доказів по справі стосовно вищевказаних фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, з"ясувавши правильне розуміння підсудною змісту цих обставин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинності її позиції, роз"яснивши для неї, що у такому випадку, вона буде позбавлена права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку, суд вважає вину підсудної ОСОБА_3 доведеною і кваліфікує її дії за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 200; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 358; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 366, ч.5 ст.27 ч.2 ст.366 КК України.

При призначенні покарання підсудній суд враховує ступінь суспільної небезпечності вчинених нею злочинів, особу підсудної, яка за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні батьків похилого віку, як пом'якшуючі покарання обставини приймає щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, визнання вини та приходить до висновку, що виправлення та перевиховання підсудної можливе лише в ізоляції від суспільства шляхом призначення виду покарання позбавлення волі.

Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

Призначити міру покарання підсудній необхідно ближче до нижньої межі санкції статті, що передбачає відповідальність за кожен вчинений нею злочин та у відповідності до ст.70 КК України - остаточне покарання визначити за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд,-

З А С У Д И В :

ОСОБА_3 визнати винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.205; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 200; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 358; ч.3 ст.28, ч. 2 ст. 366, ч.5 ст.27 ч.2 ст.366 КК України та призначити для неї покарання:

- за ч.3 ст.28 ч.2 ст.205 КК України - штраф у розмірі 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- за ч.3 ст.28 ч. 2 ст. 200 КК України - штраф у розмірі 5 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- за ч.3 ст.28 ч. 2 ст. 358 КК України - один рік позбавлення волі;

- за ч.3 ст.28 ч. 2 ст. 366 КК України - два роки два місяці позбавлення волі з позбавленням права займатись операціями, пов"язаними з бухгалтерським обліком, на строк три роки;

- за ч.5 ст.27 ч.2 ст.366 КК України - два роки позбавлення волі з позбавленням права займатись операціями, пов"язаними з бухгалтерським обліком, на строк один рік.

У відповідності до вимог ст.70 КК України визначити остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - два роки два місяці позбавлення волі з позбавленням права займатись операціями, пов"язаними з бухгалтерським обліком, на строк три роки.

Строк покарання засудженій ОСОБА_3 рахувати з 11.01.2011 року.

Зарахувати в строк відбуття покарання перебування під вартою з 11.01.2011 року та звільнити засуджену з-під варти в залі суду у зв"язку з відбуттям основного покарання.

Речові докази:

- документи - зберігати при матеріалах справи.

Скасувати накладений арешт на будинок АДРЕСА_10 у м. Рівне, який належить ОСОБА_3

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Рівнен ської області через Рівненський міський суд протягом п'ятнадцяти діб з моменту його проголошення, а засудженою - з моменту вручення копії вироку

Суддя :

Дата ухвалення рішення14.03.2013
Оприлюднено21.08.2015

Судовий реєстр по справі —1-689/11

Постанова від 12.10.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Голубицький Станіслав Савелійович

Постанова від 04.05.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Ширіна С. А.

Постанова від 11.10.2013

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Постанова від 14.10.2013

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Вирок від 16.10.2012

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Агєєва Л. І.

Вирок від 12.05.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Мозолевська О. М.

Вирок від 12.06.2013

Кримінальне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Комплєктова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні