Ухвала
від 17.08.2015 по справі 914/1542/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.08.2015 р. Справа№ 914/1542/15

Господарський суд Львівської області у складі судді Чорній Л.З.

розглянувши матеріали заяви: Дрогобицького районного територіального медичного об»єднання, с.Лішня Дрогобицького р-ну Л/о

про грошові вимоги до боржника: Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області

у справі за заявою: ТзОВ «Укравтокомплект ЛТД», м. Київ

про банкрутство Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області

Представники сторін:

від заявника: не з'явився

від боржника: Дацко А.О.

Львівський МЦЗ - не з'явився

УПФ в м.Дрогобичі та Дрогобицькому р-ні Л/о -не з'явився.

Дрогобицька ОДПІ ГУ ДФС у Л/о - Пастернак У.І.

ПП «Компанія «Експерт»- Фаріон С.В.

АТ «ЮНІКОН» - не з'явився

ПАТ «Всеукраїнський Банк розвитку» - не з'явився

ПАТ «АвтоКрАЗ» - не з'явився

ТзОВ «Торговий будинок «СПЕЦТЕХНІКА» - Когут І.І.

ПРАТ «НГК «Промислові системи» - не з'явився

ПАТ «Львівобленерго» - не з'явився

КП «Дрогобичтеплоенерго» - не з'явився

ТзОВ «Українська теплоізоляційна компанія» -Сендега Т.Р.

Дрогобицьке ТМО - не з'явився

Гр.Гармаш С.В. - Дубівка А.М.

ПАТ «Укрнафта» - не з'явився

ВВД ФСС НВВ та ПЗ у Старосамбірському р-ні - Дац Н.І.

ВВД ФСС НВВ та ПЗ у м.Трускавці - не з'явився

ВВД ФСС НВВ та ПЗ у Дрогобицькому р-ні - не з'явився.

ПАТ «Укргазпромбанк» - не з'явився

ПАТ «ВТБ Банк» - Червінський І.М.

Гр.Ободенко В.В.- Сендега Т.Р.

ВДВС Дрогобицького МУЮ - не з'явився

ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» - Якимів М.В.

ТзОВ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» - Сендега Т.Р.

ПАТ «Українська гірничо-металіргійна к-нія» - не з'явився

Первинна профспілкова організація ПАТ «Дрогобицький завод

автомобільних кранів» - Дорожовець Б.Й.

розпорядник майна: Кмита Р.І.

Суть спору: В провадженні господарського суду Л/о знаходиться справа №914/1721/15 за заявою ТзОВ «Укравтокомплект ЛТД», м. Київ про порушення справи про банкрутство Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області в порядку ст.11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ухвалою суду від 15.05.15 р. заяву ТзОВ «Укравтокомплект ЛТД», м. Київ про банкрутство Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 27.05.15 р. Ухвалою суду від 27.05.15 р. підготовче засідання суду призначено на 17.06.15 р.

Ухвалою суду від 17.06.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області, введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Кмиту Романа Ігоровича.

Оголошення про порушення провадження справи про банкрутство оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 18.06.2015 р.

Відповідно до ч.1 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 5 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», розпорядник майна боржника не пізніше ніж на десятий день з дня, наступного після закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обгрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами.

Відповідно до п.8 ст. 23 Закону вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 13.07.2015 р. у справі №914/1542/15 прийнято до розгляду заяву кредитора Дрогобицького районного територіального медичного об'єднання, с. Лішня Дрогобицького р-ну Л/о про грошові вимоги до боржника Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області.

Відповідно до заяви від 20.07.2015 р. за вх.№3222/15 Дрогобицького районного територіального медичного об'єднання, с. Лішня Дрогобицького р-ну Л/о заявлено кредиторські вимоги на загальну суму 195 470,98грн.

Арбітражним керуючим-розпорядником майна Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області разом з боржником розглянуто заяву Дрогобицького районного територіального медичного об'єднання, с. Лішня Дрогобицького р-ну Л/о про визнання грошових вимог на загальну суму 195 470,98 грн. та повідомлено суд та заявника, що у включенні до реєстру вимог кредиторів Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів» заявнику відмовлено повністю. Мотивує розпорядник майна відмову тим, що як вбачається з правової природи заявлені грошові вимоги є конкурсними. Як вбачається з поштового штемпеля, заява про визнання кредиторських вимог до боржника б/н датовано 20.07.2015р. та направлена до суду також 20.07.2015р., тобто є заявленою з пропуском строку, встановленого для її подання, а тому заявник не конкурсним кредитором та його вимоги будуть погашатися в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідно до ч.1 ст. 23 Закону конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Оголошення про порушення провадження справи про банкрутство оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 18.06.2015 р.

Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку (20.07.2015р.), встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про обгрунтованість відмови про включення до реєстру вимог кредиторів вимог Дрогобицького районного територіального медичного об'єднання, с. Лішня Дрогобицького р-ну Л/о в сумі 195 470,98грн.

Розглянувши заяву кредитора, заслухавши пояснення арбітражного керуючого-розпорядника майна, дослідивши матеріали справи, керуючись ст. 23,25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд-

У Х В А Л И В:

1. В задоволенні заяви Дрогобицького районного територіального медичного об'єднання, с.Лішня Дрогобицького р-ну Л/о (82127, с.Лішня, Дрогобицького р-ну, Л/о, вул. Ів.Франка, 32, ЄДРПОУ 20828379) про включення грошових вимог в сумі 195 470,98грн. до реєстру вимог кредиторів Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів» відмовити, оскільки такі не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Суддя Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення17.08.2015
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48890212
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів», м. Дрогобич Львівської області

Судовий реєстр по справі —914/1542/15

Ухвала від 05.09.2017

Господарське

Верховний Суд України

Ємець А.А.

Ухвала від 18.08.2017

Господарське

Верховний Суд України

Ємець А.А.

Постанова від 05.07.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Коробенко Г.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Коробенко Г.П.

Ухвала від 15.03.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Верховний Суд України

Берднік І.С.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Верховний Суд України

Берднік І.С.

Ухвала від 21.12.2016

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Верховний Суд України

Ємець А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні