Ухвала
від 01.09.2015 по справі 336/5054/15-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

01.09.15

Справа № 336/5054/15-ц

пр.2/336/2480/2015

У Х В А Л А

про відкриття провадження

01 вересня 2015 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Артемова Л.Г., розглянувши позовну заяву Державної фітосанітарної інспекції Запорізької області до ОСОБА_1, треті особи: Державна фінансова інспекція України в Запорізькій області, Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, про стягнення матеріальної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

16.07.2015 року (згідно штампу на конверті) представник позивача ОСОБА_2 звернувся до суду із зазначеним позовом, за змістом якого просить поновити строк на звернення до суду, стягнути з відповідача матеріальну шкоду у розмірі 5853,12 грн.

Ухвалою судді від 23.07.2015 року позовну заяву залишено без руху внаслідок недотримання вимог п.п.5, 6 ч.2 ст. 119 ЦПК України, надано строк для усунення недоліків. На виконання ухвали 07.08.2015 року позивачем усунені недоліки, вимоги ухвали виконано вчасно, а саме надано платіжне доручення про сплату судового збору та виписку на підтвердження зарахування судового збору.

Згідно до ч.2 ст. 121 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 119 і 120 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Судом виконано вимоги ч.3 ст. 122 ЦПК України, згідно відповіді на запит суду підтверджено адресу реєстрації відповідача на території Шевченківського району Запорізької області.

Розглянувши позовну заяву із доданими позивачем документами, встановлено, що позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Шевченківському районному суду м.Запоріжжя згідно ч. 1 ст. 109 ЦПК України, відповідає вимогам, передбаченим ст. ст. 119, 120 ЦПК України, підстави для відмови у відкритті провадження по справі та для повернення заяви відсутні.

Суддя вважає за необхідне на підставі ч. ч. 4,5 ст. 122, ч.7 ст. 130 ЦПК України призначити справу в судове засідання, визначивши його час та місце проведення.

Керуючись ст. ст. 109, 121, 122, 208-210 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження по цивільній справі за позовом Державної фітосанітарної інспекції Запорізької області до ОСОБА_1, треті особи: Державна фінансова інспекція України в Запорізькій області, Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, про стягнення матеріальної шкоди.

Призначити судове засідання по справі, яке відбудеться в приміщенні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя, на 09.09.2015 року на 10 годину 30 хвилин.

Роз'яснити сторонам обов'язок подати свої докази до або під час судового засідання у справі, а також роз'яснити, що докази, які подано з порушенням вказаних строків без поважних причин, не будуть прийняті судом, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин.

Надіслати копії ухвали сторонам по справі, а відповідачу, крім цього, копію позовної заяви із доданими документами, третім особам - копію позовної заяви.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області з питань недотримання правил підсудності в строки, встановлені ст. 294 ЦПК України.

Особам, які беруть участь у справі, при собі мати документи, що посвідчують особу.

Суддя Л.Г. Артемова

Роз'яснення прав учасникам процесу, передбачених цивільно-процесуальним законодавством:

Стаття 27 . 1. Особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії з документів, долучених до справи, одержувати копії рішень, ухвал, брати участь у судових засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, а також свідкам, експертам, спеціалістам, заявляти клопотання та відводи, давати усні та письмові пояснення судові, подавати свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб, користуватися правовою допомогою, знайомитися з журналом судового засідання, знімати з нього копії та подавати письмові зауваження з приводу його неправильності чи неповноти, прослуховувати запис фіксування судового засідання технічними засобами, робити з нього копії, подавати письмові зауваження з приводу його неправильності чи неповноти, оскаржувати рішення і ухвали суду, користуватися іншими процесуальними правами, встановленими законом. 2. Особи, які беруть участь у справі позовного провадження, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов'язані подати усі наявні у них докази до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться - до початку розгляду справи по суті. 3. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов'язки.

Стаття 30. 1. Сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. 2. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Стаття 31. 1. Сторони мають рівні процесуальні права і обов'язки. 2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 27 цього Кодексу, позивач має право протягом усього часу розгляду справи збільшити або зменшити розмір позовних вимог, відмовитися від позову, а відповідач має право визнати позов повністю або частково. До початку розгляду судом справи по суті позивач має право шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу позову, а відповідач - пред'явити зустрічний позов. 3. Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу. 4. Кожна із сторін має право вимагати виконання судового рішення в частині, що стосується цієї сторони. 5. Заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права і обов'язки сторін, за винятками, встановленими у розділі IV цього Кодексу.

Стаття 162. 1. Особи, присутні в залі судового засідання, повинні встати, коли входить і виходить суд. Рішення суду особи, присутні в залі, заслуховують стоячи. Особи, які беруть участь у справі, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі дають пояснення, показання, висновки, консультації тощо стоячи. 2. Відступ від вимог, встановлених частиною першою цієї статті, допускається з дозволу головуючого. 3. Учасники цивільного процесу, а також інші особи, присутні в залі судового засідання, зобов'язані беззаперечно виконувати розпорядження головуючого, додержуватися в судовому засіданні встановленого порядку та утримуватися від будь-яких дій, що свідчать про явну зневагу до суду або встановлених в суді правил. За неповагу до суду винні особи притягуються до відповідальності, встановленої законом. Питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після вчинення порушення, для чого у судовому засіданні із розгляду цивільної справи оголошується перерва. 4. Особи, які беруть участь у справі, передають документи та інші матеріали головуючому через судового розпорядника.

Дата ухвалення рішення01.09.2015
Оприлюднено08.09.2015
Номер документу49518858
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —336/5054/15-ц

Ухвала від 24.12.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Кляшторний В. С.

Ухвала від 02.12.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Кляшторний В. С.

Ухвала від 12.11.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Кляшторний В. С.

Рішення від 15.10.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Артемова Л. Г.

Рішення від 15.10.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Артемова Л. Г.

Ухвала від 01.09.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Артемова Л. Г.

Ухвала від 23.07.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Артемова Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні