Ухвала
від 03.09.2015 по справі 921/903/15-г/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"03" вересня 2015 р. Справа № 921/903/15-г/17

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

Суддя Андрусик Н.О. розглянувши позовні матеріали

за позовом: виконувача обов'язки прокурора Бережанського району в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, м.Тернопіль

до відповідача: приватного підприємства "Галицькі аграрні інвестиції", м.Галич Івано-Франківської області

про зобов'язання: виготовити правовстановлюючі документи для оформлення права користування земельною ділянкою, площею 8,6га; відшкодувати 16932,76грн шкоди, завданої використанням земельної ділянки без правовстановлюючих докумнтів,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви.

Одночасно, в позовній заяві прокурором зазначено Шибалинську сільську раду, с.Шибалин Бережанського району Тернопільської оласті, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. Проте, зазначення третьої особи у позовній заяві, без вирішення судом питання щодо залучення до участі у справі, не надає їй відповідного процесуального статусу.

Підставою, що послугувала для звернення з даним позовом є використання відповідачем земельної ділянки, площею 8,6га, розташованої на території Шибалинської сільської ради за межами населеного пункту.

Беручи до уваги, що плата за землю (земельний податок, орендна плата) та шкода, спричинена використанням землі без оформлення правовстановлюючих документів, зараховується до бюджетів органів місцевого самоврядування, суд дійшов висновку, що прийняте у даній справі рішення суду може вплинути на права та обов'язки сільської ради, на території якої знаходиться спірна земельна ділянка, тому, Шибалинську сільську раду Бережанського району Тернопільської області слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Водночас, на Державну інспекцію сільського господарська в Тернопільській області як територіальний орган Держсільгоспінспекції України, державою покладено обов'язок здійснення державної політики у сфері нагляду (контролю) за використанням та охороною земель всіх категорій та форм власності (ст.5 Закону України "Про державний контроль за використанням та охороною земель", Указ Президента України від 13.04.2011р. №459/2011 "Про державну інспекцію сільського господарства України").

Зважаючи, що позовні вимоги ґрунтуються на використанні відповідачем земельної ділянки без правовстановлюючих документів, тобто з порушенням вимог земельного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на Державну інспекцію сільського господарства в Тернопільській області, тому суд вважає за необхідне, керуючись приписами статті 27 ГПК України, з власної ініціативи залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Державну інспекцію сільського господарства в Тернопільській області.

Беручи до уваги наведене, керуючись ст.124 Конституції України, ст.16 Цивільного кодексу України, керуючись ст.ст.27, 29, 61, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовні матеріали до розгляду.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Шибалинську сільську раду (с.Шибалин Бережанського району Тернопільської області, вул.Короля Данила Галицького, 1, ідентифікаційний код 04395194) та Державну інспекцію сільського господарства в Тернопільській області (м.Тернопіль, вул.Липова, 25, ідентифікаційний код 38027013).

3. Розгляд справи призначити на "22" вересня 2015 р. о 11:00год.

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 3, 5 поверх.

5. Зобов'язати сторони подати до 18.09.2015р.:

прокурора/позивача: власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет, з тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору; докази направлення позовних матеріалів цінною поштовою кореспонденцією на адресу третіх осіб, визначених в п.3 даної ухвали; Положення про Головне Управління Держгеокадастру у Тернопільській області, затверджене наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 03.02.2015р. №14, та його територіального органу у Бережанському районі; належну копію (повний текст) листа-відповіді Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області; документальне підтвердження обставин щодо бездіяльності Управління Дергеокадастру в Тернопільській обласні щодо вжиття заходів, необхідних для спонукання відповідача оформити належним чином право землекористування; підтвердити документально віднесення земельної ділянки до земель запасу; докази затвердження акту комісії від 25.06.2015р. органом, що її створив; тимчасову угоду з додатком (лист №188 від 22.06.2015р.); додаткове обґрунтування розміру збитків;

третю особу - Шибалинську сільську раду: проект договору оренди землі, котрий надіслано відповідачу; докази на підтвердження вчинення дій щодо оформлення права землекористування (технічну документацію із землеустрою, документи щодо проведення та затвердження нормативної грошової оцінки землі тощо);

третю особу - Державну інспекцію сільського господарства в Тернопільській області: матеріали проведених перевірок відповідача на предмет дотримання вимог земельного законодавства;

відповідача: мотивований письмовий документально підтверджений відзив на позовну заяву; докази на підтвердження здійснення заходів щодо оформлення права землекористування; докази розгляду листів-пропозицій щодо укладення договору оренди землі; докази виконання приписів Державної інспекції сільського господарська в Тернопільській області №000363 від 25.10.2013р. та №000429 від 23.12.2013р. (за наявності, у разі відсутності - письмові пояснення).

6. Копію ухвали направити: прокуратурі Тернопільської області, м.Тернопіль, вул.Листопадова, 4; прокуратурі Бережанського району, м.Бережани Тернопільської області, вул.Пирогова, 5-А; Головному управлінню Держгеокадастру, м.Тернопіль, вул.Грушевського, 8; Шибалинській сільській раді, с.Шибалин Бережанського району Тернопільської області, вул.Короля Данила Галицького, 1; Державній інспекції сільського господарства в Тернопільській області, м.Тернопіль, вул.Липова, 25; приватному підприємству "Галицькі аграрні інвестиції", м.Галич Івано-Франківської області, вул.Я.Осмомисла, 15.

Суддя                                                   Н.О. Андрусик

У відповідності до ч.2 ст.36 ГПК України, письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії.

Витребувані судом документи подавати в канцелярію з супровідним листом до дня слухання справи.

Представникам сторін мати при собі належним чином оформлені повноваження (довіреність тощо), та документ, що підтверджує особу (паспорт).

Довідки про рух справи надаються Державним підприємством "Інформаційні судові системи" за тел. 0-352-52-05-73.

Дата ухвалення рішення03.09.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49612290
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/903/15-г/17

Судовий наказ від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Судовий наказ від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Рішення від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 03.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні