Ухвала
від 03.09.2015 по справі 913/614/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ61022, м. Харків, проспект Леніна, б.5, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

                    

03 вересня 2015 року                                                   Справа № 913/614/15

                                                                                Провадження №33/913/614/15

Господарський суд Луганської області у складі судді Драгнєвіч О.В.,

при секретарі судового засідання Антоновій І.В.

розглянувши матеріали за позовом Приватного акціонерного товариства “Індустріальні та дистрибуційні системи”, м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю “Спар Луганськ”, м.Луганськ

про стягнення 199933 грн 21 коп.

У засіданні брали участь:

від позивача – представник не прибув;

від відповідача – представник не прибув.

В С Т А Н О В И В:

Суть спору: Приватне акціонерне товариство “Індустріальні та дистрибуційні системи” звернулося до господарського суду Луганської області з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю “Спар Луганськ” заборгованості за договором поставки №0386 від 01.05.2014 в сумі 199933 грн 21 коп.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 13.08.15 було порушено провадження у справі та її розгляд призначений на 03.09.2015.

В судове засідання 03.09.2015 представники сторін не з'явились, про час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Враховуючи те, що відповідач знаходиться на території проведення АТО, відповідно до приписів пп.4 п.6 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 №01-06/1290/14 "Про Закон України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції" оголошення про час і місце судового засідання була розміщена на сторінці господарського суду Луганської області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/), про що свідчить роздрукована сторінка з мережі Інтернет, на якій розміщено інформацію про час та місце засідання господарського суду. Крім того, телефонним зв'язком відповідача було повідомлено про час та місце судового засідання, про що складено телефонограму.

Таким чином, судом вжито відповідні заходи щодо повідомлення учасника судового процесу, який знаходиться на тимчасово окупованій території (аналогічна позиція викладена в Інформаційному листі Вищого господарського суду України від 12.09.2014 №01-06/1290/14).

Позивач про причини неможливості забезпечити явку повноважного представника в судове засідання суд не повідомив.

Натомість від позивача, через відділ забезпечення документообігу суду, надійшли письмові пояснення з виконання вимог ухвали суду, надані акти розбіжностей по поставкам товарів.

Від представника відповідача через відділ забезпечення документообігу суду надійшла письмова заява з проханням направляти поштову кореспонденцію за адресою: м.Харків, вул.Греківська, 19.

Крім того, надано клопотання про відкладення розгляду справи, в зв'язку з необхідністю прийняття заходів щодо врегулювання даного господарського спору між сторонами.

Вимоги ухвали господарського суду Луганської області від 13.08.2015 у даній справі сторонами виконані неповністю, необхідних для розгляду справи документів не надано.

З урахуванням викладеного, вирішити спір по суті в даному судовому засіданні не вбачається можливим.

Крім того, суд розглянувши клопотання представника відповідача, вважає за можливе його задовольнити.

Відповідно до п. п. 1, 2 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи у разі нез'явлення в засідання представників сторін та неподання витребуваних доказів.

В зв'язку з неявкою представників сторін, враховуючи задоволене судом клопотання представника відповідача та необхідністю подання додаткових документів необхідних для вирішення спору, у відповідності до ст.77 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. клопотання представника відповідача задовольнити.

2. Розгляд справи відкласти на 23 вересня 2015 року о 14 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м.Харків, проспект Леніна, 5, в залі судових засідань №109.

4. Зобов'язати сторін:

- подати власне письмове підтвердження того, що в провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими сторонами, про той же предмет і з тих же підстав, немає рішення цих органів з такого спору;

- направити в судове засідання своїх повноважних представників (ст. 28 Господарського процесуального кодексу України), повноваження яких мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа – за підписом її керівника, скріпленим печаткою цього підприємства). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником – подати копію наказу, рішення, розпорядження, протоколу, тощо або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

5. Зобов'язати позивача:

- подати письмові пояснення на відзив відповідача, документальне підтвердження пояснень, оригінали документів доданих до позовної заяви (для огляду);

- подати оригінали документів доданих до позовної заяви (для огляду);

- подати у разі укладення всі додаткові угоди до договору поставки №0386 від 01.05.2014, специфікації чи протоколи узгодження розбіжностей – оригінали (для огляду), належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи);

- надати належним чином засвідчені копії письмових замовлень відповідача на поставку зазначеного в накладних товару, наявність яких передбачена п.1.2 Договору;

-акти прийому-передачі товарів (у разі їх підписання), інші документи на підтвердження врегулювання питання різниці в кількості поставлених товарів;

- провести звірку розрахунків станом на час розгляду справи, в акті звірки відобразити проведені відповідачем за договором платежі, наявну суму боргу. Вжити необхідні заходи надіслання/вручення акту звірки відповідачу за його адресою реєстрації м.Луганськ чи за іншою відомою поштовою адресою, чи відомою електронною поштою (надати докази реєстрації вихідної кореспонденції);

- подати акти раніше проведених між сторонами звірок на виконання п.7.1.4 Договору;

- на підтвердження здійсненних відповідачем проплат або відсутності таких надати банківську виписку з рахунку позивача за період з 17.06.2014 по 05.06.2015 або довідку з обслуговуючого банку про надходження відповідних проплат від відповідача за договором поставки №0386 від 01.05.2014 за вказаний період або про відсутність надходження коштів (із зазначенням дат та призначень платежів, якщо такі були вчинені).

7. Зобов'язати відповідача:

- подати відзив (письмові пояснення) по суті позовної заяви з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини;

- подати докази надсилання копії відзиву позивачу в порядку, передбаченому ст.59 Господарського процесуального кодексу України;

- подати оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії документів (для залучення до матеріалів справи) на підтвердження правового статусу;

- у разі часткової/повної оплати, суми боргу, що заявлені у позові, надати оригінали відповідних платіжних документів для огляду, копії до справи;

- подати контррозрахунок суми боргу у випадку незгоди з їх розміром.

7. Розмістити оголошення про дату та час судового засідання на сторінці господарського суду Луганської області (у розділі “Новини та події суду”) офіційного веб-порталу “Судова влада в Україні” в мережі Інтернет: http://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/.

Також здійснити повідомлення відповідача телефонним зв'язком за вказаними номерами телефонів в інформації, що міститься в Державному реєстрі юридичних та фізичних осіб Міністерства юстиції України .

Зобов'язати сторін надати витребувані судом матеріали до канцелярії суду за три дні до дати судового засідання.

У разі ненадання витребуваних судом документів, зобов'язати сторін надати обґрунтовані письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх ненадання.

Явка повноважних представників сторін у судове засідання на їх розсуд.

Суд доводить до відома учасників судового процесу, що вони мають право отримувати процесуальні документи в електронному вигляді відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 31.05.2013 № 72 “Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу”.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя                                                                                                              О.В. Драгнєвіч

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення03.09.2015
Оприлюднено11.09.2015
Номер документу49790291
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —913/614/15

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 09.11.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Рішення від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 03.09.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 13.08.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні