Ухвала
від 24.07.2013 по справі 2а-1916/10/0370
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про поновлення провадження у справі та

заміну сторін їхніми правонаступниками

24 липня 2013 року Справа № 2а-1916/10/0370

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Каленюк Ж.В.,

вивчивши адміністративну справу за позовом Державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області до ОСОБА_1 виробничого управління житлово-комунального господарства про стягнення необґрунтовано одержаної виручки та штрафу,

ВСТАНОВИВ:

01 липня 2010 року ОСОБА_2 інспекція з контролю за цінами у Волинській області звернулася з адміністративним позовом до ОСОБА_1 виробничого управління житлово-комунального господарства про стягнення необґрунтовано одержаної виручки та штрафу.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 20 липня 2010 року провадження у справі було зупинено до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 2а-2057/10/0370 за позовом ОСОБА_1 виробничого управління житлово-комунального господарства до Державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області про скасування рішення №34-А від 01 червня 2010 року про застосування економічних санкцій за порушення державної дисципліни цін. У зв'язку із набранням постановою суду у справі № 2а-2057/10/0370 законної сили ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2012 року провадження у справі поновлено.

Разом з тим, ухвалою суду від 27 листопада 2012 року провадження у справі було зупинено на підставі пункту 1 частини першої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) - до встановлення правонаступника позивача.

Відповідно до частини п'ятої статті 156 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій воно було зупинено.

Провадження у цій справі підлягає поновленню з таких підстав.

Згідно з частиною першою статті 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2011 року № 346 В«Про ліквідацію урядових органівВ» та наказу Міністерства економіки України від 08 червня 2011 року № 484 В«Деякі питання ліквідації Державної інспекції з контролю за цінами та її територіальних органівВ» ОСОБА_2 інспекція з контролю за цінами та її територіальні органи припинені шляхом ліквідації. Згідно із відомостями, наявними у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, 06 лютого 2012 року проведена державна реєстрація припинення Державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області в результаті ліквідації.

Указом Президента України від 19 січня 2012 року № 19/2012 В«Про ОСОБА_2 інспекцію України з контролю за цінамиВ» утворено ОСОБА_2 інспекцію України з контролю за цінами з покладенням на неї функцій з реалізації державної політики з контролю за цінами.

Згідно із підпунктами 9-1, 9-3 пункту 4 Положення про ОСОБА_2 інспекцію України з контролю за цінами, затвердженого Указом Президента України 30 березня 2012 року № 236/2012 (з наступними змінами та доповненнями), Держцінінспекція України відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний контроль (нагляд) за дотриманням центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб'єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, приймає рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, а підпунктом 8 пункту 6 цього ж Положення передбачено, що Держцінінспекція України для виконання покладених на неї завдань має право в установленому порядку звертатися до суду з позовами про стягнення до бюджету коштів у разі прийняття рішення про порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку, що повноваження щодо застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та звернення до суду з позовами про стягнення коштів у разі прийняття рішення про порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін передані від Державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області, яка ліквідована, до Державної інспекції України з контролю за цінами, тому слід допустити заміну позивача ОСОБА_2 інспекцію з контролю за цінами у Волинській області її правонаступником ОСОБА_2 інспекцією України з контролю за цінами.

Крім того, із довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців слідує, що до нього 10 квітня 2012 року внесено запис 1 195 112 0018 000007 про державну реєстрацію припинення юридичної особи ОСОБА_1 виробничого управління житлово-комунального господарства (а.с.93-98). Разом з тим, з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вбачається, що правонаступником ОСОБА_1 виробничого управління житлово-комунального господарства є Госпрозрахункова організація будинкоуправління зони відпочинку урочища «Гряда» (а.с.103-104).

Таким чином, наявні підстави і для заміни відповідача ОСОБА_1 виробничого управління житлово-комунального господарства його правонаступником - Госпрозрахунковою організацією будинкоуправління зони відпочинку урочища «Гряда».

Керуючись статтями 55, 156, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Поновити провадження у справі.

Замінити позивача ОСОБА_2 інспекцію з контролю за цінами у Волинській області її правонаступником ОСОБА_2 інспекцією України з контролю за цінами (вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, ідентифікаційний код 38005487).

Замінити відповідача ОСОБА_3 виробниче управління житлово-комунального господарства його правонаступником Госпрозрахунковою організацією будинкоуправління зони відпочинку урочища «Гряда» (вул. Центральна (ур. Гряда), 47, смт Шацьк, Волинська область, 44000, ідентифікаційний код 30046568).

Призначити справу за адміністративним позовом Державної інспекції України з контролю за цінами до Госпрозрахункова організація будинкоуправління зони відпочинку урочища «Гряда» про стягнення необґрунтовано одержаної виручки та штрафу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 14:30 30 липня 2013 року в залі судових засідань Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: м. Луцьк, вул. Словацького, 3.

В судове засідання викликати представників сторін, яким необхідно мати при собі документ, який посвідчує їх особу, та довіреність на здійснення представництва в суді.

Зобов'язати Госпрозрахункову організацію будинкоуправління зони відпочинку урочища «Гряда» надати до судового засідання належним чином засвідчену копію статуту.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі, до 29 липня 2013 року надати суду додаткові докази.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і не може бути оскаржена.

Суддя Ж.В.Каленюк

Дата ухвалення рішення24.07.2013
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49882043
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1916/10/0370

Ухвала від 24.07.2013

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Постанова від 02.08.2013

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 27.11.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 20.07.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 02.07.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 01.07.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні