Ухвала
від 07.09.2015 по справі 910/17225/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

07.09.2015Справа № 910/17225/15

За позовомПублічного акціонерного товариства «Мультіплекс-Холдінг» доТовариства з обмеженою відповідальністю «Блокбастер-Київ» провизнання недійсним пункту договору за позовом третьої особи з самостійними вимогами Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Капітал Груп», що діє від свого імені в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду не диверсифікованого виду закритого типу «Капітал-рекорд» до 1. Публічного акціонерного товариства «Мультіплекс-Холдінг» 2. Товариства з обмеженою відповідальністю «Блокбастер-Київ» провизнання недійсним договору в частині Суддя Босий В.П. Представники сторін: позивача:Савельєва М.В., Земницький Д.П.; відповідача:Харченко О.В., Шекера С.В.; третьої особи:Клименко М.С.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляді господарського суду міста Києва знаходиться справа за позовом Публічного акціонерного товариства «Мультіплекс-Холдінг» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Блокбастер-Київ» про визнання недійсним пункту договору та за позовом третьої особи, з самостійними вимогами, Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Капітал Груп», що діє від свого імені в інтересах та за рахунок Пайового венчурного інвестиційного фонду не диверсифікованого виду закритого типу «Капітал-рекорд» до Публічного акціонерного товариства «Мультіплекс-Холдінг», Товариства з обмеженою відповідальністю «Блокбастер-Київ» про визнання недійсним договору в частині.

Учасників судового процесу у справі належним чином повідомлено про призначення судового засідання на 07.09.2015.

Присутні в судовому засіданні представники позивача за первісним позовом заявили клопотання про виклик посадових осіб для дачі пояснень.

Представники відповідача в судове засідання з'явились, проти клопотання Публічного акціонерного товариства «Мультіплекс-Холдінг» про виклик посадових осіб для дачі пояснень не заперечували, заявили клопотання про виклик в судове засідання для дачі пояснень приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрову Світлану Миколаївну.

Представник третьої особи з самостійними вимогами в судове засідання з'явився, підтримав клопотання позивача про виклик посадових осіб для дачі пояснень, проти виклику приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрової Світлани Миколаївни не заперечував.

В клопотанні про виклик посадових осіб для дачі пояснень позивач просить викликати в судове засідання: Пугача Антона Валерійовича - Голову загальних зборів позивача, Дуболазова Михайла Олександровича - секретаря загальних зборів позивача та Базильчука Анатолія Васильовича - колишнього директора позивача.

Клопотання мотивоване тим, що однією з обставин, що доводиться позивачем є відсутність згоди загальних зборів позивача на укладення Додаткового договору від 31.07.2012 до договору оренди.

В свою чергу усне, клопотання представника відповідача про виклик приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрової Світлани Миколаївни для дачі пояснень мотивоване тим, що зазначена особа посвідчувала договір від 31.07.2012 про внесення змін до договору оренди нежитлового приміщення, визнання недійсним пункту якого є предметом спору у даній справі.

Відповідно до ст. 30 Господарського процесуального кодексу України в судовому процесі можуть брати участь посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи. Ці особи мають право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, брати участь в огляді та дослідженні доказів. Зазначені особи зобов'язані з'явитись до господарського суду на його виклик, сповістити про знані їм відомості та обставини у справі, подати на вимогу господарського суду пояснення в письмовій формі.

Розглянувши клопотання позивача про виклик посадових осіб для дачі пояснень, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення такого клопотання.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що спірний договір від 31.07.2012 про внесення змін до договору оренди нежитлового приміщення посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Петровою Світланою Миколаївною.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки нотаріуса яка посвідчувала спірний правочин, то суд дійшов висновку про необхідність залучення приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрової Світлани Миколаївни до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача за первісним позовом, а також про задоволення клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Блокбастер-Київ» про виклик такої особи в судове засідання.

Враховуючи необхідність витребування нових доказів, суд відкладає розгляд справи відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 27, 30, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Публічного акціонерного товариства «Мультіплекс-Холдінг» про виклик посадових осіб для дачі пояснень задовольнити.

2. Залучити приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрову Світлану Миколаївну (03035, м. Київ, вул. Метрополіта Василя Липківського, 45, оф. 100) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

3. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Блокбастер-Київ» про виклик приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрової Світлани Миколаївни для дачі пояснень задовольнити.

4. Відкласти розгляд справи на 14.09.15 о 09:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду міста Києва в залі судових засідань № 6 .

5. Викликати в судове засідання Пугача Антона Валерійовича - Голову загальних зборів позивача (04114, м. Київ, вул. Сошенка, 32), Дуболазова Михайла Олександровича - секретаря загальних зборів позивача (02081, м. Київ, вул. Здолбунівська, 3-г, кв. 20), Базильчука Анатолія Васильовича - колишнього директора позивача (45074, Волинська обл., Ковельський район, с. Радошин, вул. Молодіжна, 10) та приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрову Світлану Миколаївну (03035, м. Київ, вул. Метрополіта Василя Липківського, 45, оф. 100) для дачі пояснень по суті спору.

6. Зобов'язати Пугача Антона Валерійовича, Дуболазова Михайла Олександровича, Базильчука Анатолія Васильовича та приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрову Світлану Миколаївну надати суду письмові пояснення по суті спору.

7. Зобов'язати позивача направити копію позовної заяви та доданих до неї документів на адресу приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрової Світлани Миколаївни , докази направлення надати до суду.

8. Зобов'язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Петрову Світлану Миколаївну надати до суду докази на підставі яких було посвідчено договір від 31.07.2012 про внесення змін до договору оренди нежитлового приміщення.

9. Зобов'язати учасників процесу направити у судове засідання своїх повноважних представників (ст. 28 Господарського процесуального кодексу України). Явку повноважних представників визнати обов'язковою.

10. Попередити сторони про передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.

Суддя В.П. Босий

Дата ухвалення рішення07.09.2015
Оприлюднено11.09.2015
Номер документу49965253
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/17225/15

Ухвала від 15.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Постанова від 24.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Грек Б.М.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Грек Б.М.

Постанова від 16.11.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зеленін В.О.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Грек Б.М.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зеленін В.О.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Рішення від 16.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 07.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

Ухвала від 17.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Босий В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні