Постанова
від 26.09.2011 по справі 4-1504/11
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 4-1504/11

ПОСТАНОВА

Іменем України

26.09.2011

Суддя Сихівського районного суду м.Львова Борейко С.В. з участю прокурора Буфана Н.М. розглянувши подання старшого слідчого СВ ПМ ДПА у Львівській області Любачівської Б.А. про проведення обшуку,-

в с т а н о в и в:

Слідчим відділом податкової міліції розслідується кримінальна справа № 154-0019, порушена прокурором Городоцького району Львівської області, за фактом створення ТзОВ Присфа з метою прикриття незаконної діяльності та відносно ОСОБА_1 за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.5 ст.27, ст.205 КК України.

В поданні старший слідчий СВ ПМ ДПА у Львівській області Любачівська Б.А., погодженому з першим заступником прокурора Львівської області, просить винести постанову про проведення обшуку офісного приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, яке належить на праві приватної власності гр. ОСОБА_2.

Мотивуючи подання, слідчий покликається на необхідність проведення обшуку, оскільки Досудовим слідством встановлено, що невстановлені особи, з метою вчинення фіктивного підприємництва створили суб'єкт господарської діяльності -юридичну особу ТзОВ Присфа (ЄДРПОУ 22412468).

У ході досудового слідства встановлено, що директор ТзОВ Присфа ОСОБА_1, який діяв від імені вищевказаного підприємства, сприяв невстановленим особам у здійсненні фіктивного підприємництва, шляхом проведення безтоварних операцій з отримання та поставки товарно-матеріальних цінностей по бухгалтерському та податковому обліках, які мінімізували податкові зобов'язання та безпідставно формували податковий кредит з податку на додану вартість протягом квітня 2009 року -березня 2011 року реально діючим суб'єктам господарювання, внаслідок чого до державного бюджету не надійшли кошти на загальну суму 491,2 тис. грн., чим заподіяно велику матеріальну шкоду державі.

Зокрема, директор ТзОВ Присфа ОСОБА_1, в зазначений вище період передав підприємствам -вигодонабувачам ТзОВ Ферозіт-Альфа , ФОП ОСОБА_3, ТзОВ Центр ділової співпраці Бізнес-центр , ТзОВ Фірма Т.С.Б. , ТзОВ Глобус , ПП Рембудінвест Експрес , ПП Європейська освітлювальна компанія , ТзОВ Магнат ПЕТ , ТзОВ НВП Гарас і Л , МПП Берізка , ТзОВ ТД Світло Престиж , ПП Зернопромтрейд , ПП Оптіма-інформ , ТзОВ СП ПП "Укр.-Аз-Ойл , ПП Екоенергобуд , ПП Галторгцентр , ПП Компанія Галторгсервіс , ПП Юкос , ТзОВ Гал нафта , ПП Бізнес- груп , ПП Сервіс доріг , первинні фінансово-господарські документи, податкові накладні про удавані господарські операції, які є нікчемними, відповідно до вимог ч.2 ст.215, ч.1, 2 ст. 228 ЦК України. В подальшому службові особи вказаних вище СПД, використавши зазначені у них відомості, шляхом проведення безтоварних операцій по бухгалтерському та податковому обліках мінімізували податкові зобов'язання та безпідставно формували податковий кредит з податку на додану вартість протягом квітня 2009- березня 2011 року всього на загальну суму ПДВ - 491,2 тис. грн.

Таким чином, невстановлені особи створили ТзОВ Присфа з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала в проведенні удаваних право чинів, видачі завідомо підроблених податкових накладних з метою безпідставного формування податкового кредиту та витрат суб'єктам господарювання. Вказана незаконна діяльність здійснювалась за сприяння ОСОБА_1

Діями невстановлених осіб та ОСОБА_1 щодо фіктивного підприємництва заподіяно велику матеріальну шкоду державі.

Під час проведення дослідчої перевірки ОСОБА_1 в своєму поясненні повідомив, що в офісному приміщенні у м.Львові, по вул. Рутковича, особа на прізвище ОСОБА_4, надавав незаповнені чекові книжки, які він, по вказівці ОСОБА_4, підписував.

Згідно з рапортом старшого о/у ОРВ ВПМ ДПІ у Городоцькому районі майора податкової міліції ОСОБА_5 від 19.09.11 проведеними по справі оперативно-розшуковими заходами встановлено, що гр. ОСОБА_1, який за пропозицією невідомих осіб погодився бути призначеним директором ТзОВ Присфа , підписував документи ТзОВ Присфа в офісі за адресою: АДРЕСА_2. Тому, за даною адресою можуть знаходитись комп'ютерна техніка із засобами зв'язку (інтернет), факс, чорнові записи, печатки, бухгалтерські документи (накладні, податкові накладні, акти виконаних робіт (наданих послуг), договори, угоди, документи суб'єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, необліковані готівкові кошти, інші документи чи предмети, які можуть свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_1 та невстановлених слідством осіб.

Офісне приміщення за адресою: АДРЕСА_3 є приватною власністю гр. ОСОБА_2, згідно довідки ОКП Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки № 8521 від 16.09.11 року. Є достатні підстави вважати, що за вказаною адресою можуть знаходитись знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі.

Розглянувши матеріали подання, оглянувши матеріали кримінальної справи, заслухавши думку прокурора та слідчого в підтримку подання, вважаю, що таке підлягає до задоволення.

Керуючись ст.177 КПК України,-

п о с т а н о в и в:

Подання старшого слідчого слідчого відділу податкової міліції ДПА у Львівській області ОСОБА_6 про проведення обшуку -задовольнити.

Дати дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, яке належить на праві приватної власності гр. ОСОБА_2.

Постанова остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя Борейко С.В.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення26.09.2011
Оприлюднено11.01.2016
Номер документу50139292
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1504/11

Постанова від 26.09.2011

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борейко С. В.

Постанова від 02.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 06.07.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Дернова В. В.

Постанова від 27.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Кротінов В. О.

Постанова від 27.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Кротінов В. О.

Постанова від 19.09.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 17.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

Постанова від 26.07.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волокітіна Н. Б.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні