Вирок
від 14.05.2012 по справі 1-180/11
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-180/2011

Провадження № 1/1420/8/2012

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2012 року Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді Медюка С.О.,

при секретарі Євтушенко М.М.,

за участю прокурора Носикова В.В.,

підсудного ОСОБА_1,

захисника ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Очакові кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_1, який народився 12 грудня 1976 року в с. Буштине Тячівського району Закарпатської області, громадянин України, має вищу освіту, одружений, на утриманні має двох неповнолітніх дітей, приватний підприємець, раніше не судимий, мешкає за адресою: м. Миколаїв, пр-т Миру, 62/21, у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1, будучи директором ПП «Агроток» , виконував на підприємстві організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, будучи особою, яка зобов'язана сплачувати податки (збори), інші обов'язкові платежі, відповідно до Закону України «Про податковий облік та фінансової звітності »№ 996-ХIV від 16.07.1999 року, Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 01.03.2000 року № 79, а також розділу 5 реєстраційної заяви платника податку на додану вартість № 140310332 від 21.08.2008 року, був відповідальним за ведення бухгалтерського обліку та складання звітності, забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах як особа, яка здійснює одноосібне управління підприємством.

Також, ОСОБА_1, будучи керівником підприємства, відповідно до Закону України «Про податковий облік та фінансову звітність»№ 996-ХIV від 16.07.1999 року, був зобов'язаний забезпечити необхідні умови для правильного ведення бухгалтерського обліку, забезпечити дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, був відповідальним за організацію бухгалтерського обліку, складання і подачу податкової звітності до органів податкової служби за місцем реєстрації, своєчасне і повне нарахування та перерахування податків до бюджету держави.

ОСОБА_1, будучи директором ПП «Агроток» , та відповідальним за організацію ведення бухгалтерського та податкового обліку та звітності підприємства, достовірно знаючи про реальні розміри об'єктів оподаткування, володіючи повною інформацією про результати фінансово-господарської діяльності ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, навмисно незаконно сформував податковий кредит ПП «Агроток»з податку на додану вартість за період січень 2008 року - грудень 2009 року із сум господарських операцій з придбання товарів від суб'єктів господарювання, з якими в дійсності ПП «Агроток»мало безтоварні фінансово-господарські операції, а також умисно незаконно занижував податкові зобов'язання з податку на додану вартість ПП «Агроток»в результаті чого умисно ухилився від сплати до бюджету держави ПДВ у сумі 2 216 611 грн. при наступних обставинах:

Так, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період січня 2008 року операції із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, склав 13.02.2008 р. податкову декларацію з ПДВ за січень 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 973 від 13.02.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за січень 2008 року податкові зобов'язання склали 6 734 грн., податковий кредит - 6 239грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 495 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»фактично здійснювало постачання товарів (робіт, послуг), а також обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період січня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання з податку на додану вартість на суму 50 408 грн і шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємства, відобразив у податковій декларації з ПДВ за січень 2008 завідомо неправдиві відомості про те, що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за січень 2008 року, було невстановлене слідством підприємство на суму 6 239 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, якихось фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за січень 2008 року незаконно було завищено на суму 6 239 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, до бюджету держави не надійшло ПДВ за січень 2008 року в сумі 56 647 грн. (50 408 +6 239).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період лютого 2008 року операції із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, склав 18.03.2008 р. податкову декларацію з ПДВ за лютий 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 1413 від 18.03.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток» за лютий 2008 року податкові зобов'язання склали 330 грн., податковий кредит - 2606 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 724 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»фактично здійснювало постачання товарів (робіт, послуг), а також обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період лютий 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання з податку на додану вартість на суму 89161 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємства, відобразив у податковій декларації з ПДВ за лютий 2008 року завідомо неправдиві відомості про те, що постачальником ПП «Агроток» , було невстановлене слідством підприємство, на суму 2479 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток» не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за лютий 2008 року незаконно було завищено на суму 2479 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за лютий 2008 року в сумі 91640 грн. (89161 + 2 479).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період травня 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 11.06.2008 р. податкову декларацію з ПДВ за травень 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис склавши таким чином завідомо підроблений документ і подав складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 3528 від 11.06.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за травень 2008 року податкові зобов'язання склали 40 743 грн., податковий кредит - 40421 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 322 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким фактично ПП «Агроток»здійснювало постачання товарів (робіт, послуг) за період травня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість незаконно занизив податкові зобов'язання з податку на додану вартість на суму 12933 грн. В результаті умисного незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 за травень 2008 року, до бюджету держави не надійшло ПДВ за травень 2008 року в сумі 12 933 грн.

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період липня 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 18.08.2008 р. податкову декларацію з ПДВ за липень 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 5505 від 18.08.08 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за липень 2008 року податкові зобов'язання склали 49 804 грн., податковий кредит - 46 764 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 3040 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким фактично ПП «Агроток»здійснювало постачання товарів (робіт, послуг) у період липня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість незаконно занизив податкові зобов'язання з податку на додану вартість на суму 32 970 грн. У результаті умисного незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 за липень 2008 року на суму 32970 грн і виявленого заниження податкового кредиту на суму 687 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за липень 2008 року в сумі 32283 грн. (32 970-687).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період вересня 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 20.10.08 р. податкову декларацію з ПДВ за вересень 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7219 від 20.10.08 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток» за вересень 2008 року податкові зобов'язання склали 10745 грн., податковий кредит - 9 755 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 990 грн. 04.11.2008 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період вересень 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 123 277 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь »з податкового кредиту з ПДВ за вересень 2008 року, і видав завідомо підроблений, складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7563 від 04.11.08 р.. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період вересня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємства, відобразив у податковій декларації з ПДВ за вересень 2008 року завідомо неправдиві відомості, про те, що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за вересень 2008 року, було ТОВ «Водограй-Південь» на суму 665160 грн., в т.ч. ПДВ у сумі 133032 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за вересень 2008 року незаконно було завищено на суму 133032 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 з урахуванням виявленого завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість у сумі 1239 грн. та заниження податкового кредиту в сумі 297 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за вересень 2008 року в сумі 131496 грн. (133 032-1239 -297).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період жовтня 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 17.11.08 р. податкову декларацію з ПДВ за жовтень 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7981 від 17.11.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за жовтень 2008 року податкові зобов'язання склали 3522 грн., податковий кредит - 650 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2872 грн. 21.11.08 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період жовтень 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 349 692 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь »за податковим кредитом у жовтні 2008 року, і видав завідомо підроблений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8135 від 24.11.08 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»фактично здійснювало постачання товарів (робіт, послуг), а також обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період жовтня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 21506 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за жовтень 2008 р. завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , сформував податковий кредит з ПДВ за жовтень 2008 р., було ТОВ «Водограй-Південь» на суму 1751750 грн. в т.ч. ПДВ у сумі 350342 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за жовтень 2008 року з урахуванням виявленого заниження податкового кредиту на 376 грн, був незаконно завищено на суму 349 966 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, до бюджету держави не надійшло ПДВ за жовтень 2008 року в сумі 371472 грн. (349966 +21 506).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період листопада 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 20.12.08 р. податкову декларацію з ПДВ за листопад 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8551 від 20.12.08 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за листопад 2008 року податкові зобов'язання склали 20000 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 20000 грн. 24.12.2008 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період листопад 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 132498 грн., за розрахунками з ТОВ «Провайд Ресурс»і 671 грн. за розрахунками з ТОВ «Березівський елеватор» за податковим кредитом за листопад 2008 року, і видав завідомо підроблений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8612 від 26.12.08 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період листопада 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за листопад 2008 р. завідомо неправдиві відомості про те що постачальниками ПП «Агроток» , що сформували податковий кредит з ПДВ за листопад 2008 року були ТОВ «Провайд Ресурс» на суму 662492 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 132 498 грн., і ТОВ «Березівський елеватор» на суму 3355 грн, в т.ч. ПДВ у сумі 671 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за листопад 2008 року був незаконно завищений на суму 133169 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 з урахуванням виявленого завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість у сумі 18354 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за листопад 2008 року в сумі 114815 грн. (133169-18 354)

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період грудня 2008 року операції із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 12.01.09 р. податкову декларацію з ПДВ за грудень 2008 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 9260 від 13.01.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за грудень 2008 року податкові зобов'язання склали 6967 грн., податковий кредит - 5 637 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1330 грн. 30.01.2009 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період грудень 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 153750 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь»за податковим кредитом у грудні 2008 року, і видав завідомо підроблений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 436 від 30.01.09 р. 12.04.09 р. ОСОБА_1 склав документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період грудня 2008 року, в який виправив суму ПДВ у розмірі 138490 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь» за податковим кредитом у грудні 2008 року, і видав складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 2222 від 12.04.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємства, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги), в період грудня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 14690 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за грудень 2008 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за грудень 2008 року, було ТОВ «Водограй-Південь» на суму 76 299 грн., в т.ч. ПДВ в сумі 15260 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за грудень 2008 року було незаконно завищено на суму 15260 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, до бюджету держави не надійшло ПДВ за грудень 2008 року в сумі 29950 грн. (15260 +14 690).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період березня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 07.04.09 р. податкову декларацію з ПДВ за березень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 2274 від 14.04.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за березень 2009 року податкові зобов'язання склали 1 875 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1875 грн. 29.04.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період березень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 215264 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» за податковим кредитом в березні 2009 року, і видав завідомо підроблений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 5076 від 08.05.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період березня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за березень 2009 р. завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за березень 2009 р. було ТОВ «Колана» на суму 1076320 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 215264 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за березень 2009 року було незаконно завищено на суму 215264 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням виявлених завищень податкових зобов'язань з податку на додану вартість в сумі 968 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за березень 2009 року в сумі 214296 грн. (215264 - 968).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період квітня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ, і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 12.05.09 р. податкову декларацію з ПДВ за квітень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 3452 від 18.05.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток» за квітень 2009 року податкові зобов'язання склали 2 010 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2010 грн. 04.06.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період квітень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 323791 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» та ПП «Україна-2004» за податковим кредитом за квітень 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8551. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період квітня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за квітень 2009 р. завідомо неправдиві відомості про те що постачальниками ПП «Агроток» , що сформували податковий кредит з ПДВ за квітень 2009 р. були ТОВ «Колана» на суму 1618545 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 323 709 грн., та ПП «Україна-2004»на суму 415 грн., в т.ч. ПДВ в сумі 83 грн., які ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляли, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводили. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за квітень 2009 року був незаконно завищено на суму 323791 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість у сумі 7 496 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за квітень 2009 року в сумі 316322 грн. (323791-7496).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період травня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ, і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 04.06.09 р. податкову декларацію з ПДВ за травень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 570 від 05.06.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за травень 2009 року податкові зобов'язання склали 5 291 грн., податковий кредит - 3 941 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1350 грн. 07.07.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період травень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 206131 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана»за податковим кредитом за травень 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 4304 від 07.07.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємства, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) за період травень 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом завищення податкового зобов'язання на суму 4646 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за травень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за травень 2009 року було ТОВ «Колана»на суму 1050358 грн., в т.ч. ПДВ у сумі 210072 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за травень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 71 грн, був незаконно завищено на суму 210001 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за травень 2009 року в сумі 205355 грн. (210 001-4 646).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період червень 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, склав 07.07.09 р. податкову декларацію з ПДВ за червень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 4476 від 08.07.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за червень 2009 року податкові зобов'язання склали 656 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 656 грн. 30.07.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період червень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 99 820 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» за податковим кредитом у червні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 5440 від 30.07.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємства, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період червень 2009 року, ОСОБА_1М ., з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 27 855 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за червень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформувало податковий кредит з ПДВ за червень 2009 року, було ТОВ «Колана» на суму 499100 грн. в т.ч. ПДВ в сумі 99820 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за червень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 17 грн, був незаконно завищено на суму 99803 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за червень 2009 року в сумі 127658 грн. (99803 +27855).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період липня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ, і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, склав 20.08.09 р. податкову декларацію з ПДВ за липень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 6146 від 20.08.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за липня 2009 року податкові зобов'язання склали 266417 грн., податковий кредит - 264298 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2119 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період липень 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за липень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за липень 2009 року було ТОВ «Колана» на суму 1290457 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 258091 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за липень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 17 грн, було незаконно завищено на суму 258074 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 з урахуванням виявленого завищення податкового зобов'язання на суму 12482 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за липень 2009 року в сумі 245592 грн. (258074-12482).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період серпня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 15.09.09 р. податкову декларацію з ПДВ за серпень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 6499 від 17.09.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за серпень 2009 року податкові зобов'язання склали 2513 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2513 грн. 24.09.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період серпень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 155 203 грн., за розрахунками з ПП «Квін» за податковим кредитом в серпні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 6673 від 24.09.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за серпень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за серпень 2009 року було ПП «Квін» на суму 776016 грн. в т.ч. ПДВ у сумі 155203 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за серпень 2009 року був незаконно завищено на суму 155203 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 з урахуванням виявленого завищення податкового зобов'язання на суму 27316 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за серпень 2009 року в сумі 127887 грн.

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період вересня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 19.10.09 р. податкову декларацію з ПДВ за вересень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7687 від 20.10.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за вересень 2009 року податкові зобов'язання склали 1509 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1509 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період вересень 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість занизив податкове зобов'язання на суму 35760 грн. В результаті умисного незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 за вересень 2009 року на суму 35760 грн і виявленого заниження податкового кредиту на суму 1847 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за вересень 2009 року в сумі 33913 грн. (35760-1847).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період жовтня 2009 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, склав 18.11.09 р. податкову декларацію з ПДВ за жовтень 2009 року, засвідчивши її печаткою підприємства, виконавши в графі «директор»підпис, склавши таким чином завідомо підроблений документ і подавши складений завідомо неправдивий документ в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8710 від 20.11.09 р, в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за жовтень 2009 року податкові зобов'язання склали 1011 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1011 грн. 28.11.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період жовтень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 190872 грн., за розрахунками з ПП «Квін» за податковим кредитом у жовтні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8766 від 23.11.09 р.. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а так само підприємствам, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період жовтня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 4039 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за жовтень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , який сформував податковий кредит з ПДВ за жовтень 2009 року було ПП «Квін» на суму 954360 грн. в т.ч. ПДВ у сумі 190872 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за жовтень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 171 грн, був незаконно завищено на суму 190701 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток» ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за жовтень 2009 року в сумі 194740 грн. (190701 +4 039).

Всього з урахуванням виявлених завищень податкових зобов'язань з податку на додану вартість в сумі 90388 грн., А саме березень 2008 року - 12190 грн., квітень 2008 року - 5493 грн., червень 2009 року - 46278 грн., серпень 2008 року - 3225 грн., лютий 2009 року - 23202 грн. ОСОБА_1, будучи директором ПП «Агроток»своїми умисними протиправними діями не нарахував і не сплатив до бюджету держави ПДВ у сумі 2216611 грн. (2306999 - 90388).

В результаті, своїми умисними протиправними діями, спрямованими на ухилення від сплати податків, ОСОБА_1, будучи директором ПП «Агроток» , виконуючи на підприємстві функції службової особи, володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, в порушення п.п. 7.4.5 п. 7.4 статті 7 Закону України від 03.04.1997 року № 168/97-ВР «Про податок на додану вартість»умисно, формуючи податковий кредит з податку на додану вартість за період січень 2008 року - грудень 2009 року з сум податку, нарахованого (сплаченого) у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) від юридичних осіб - ТОВ «Колана» , ПП «Квін» , ТОВ «Провайд Ресурс»і ТОВ «Водограй-Південь» , з якими в дійсності ПП «Агроток»фінансово -господарських операцій не мало, розрахунків не проводило, шляхом внесення до поданих в Очаківську ОДПІ Миколаївської області податкових декларацій з ПДВ та уточнених розрахунків податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за період січень 2008 року - грудень 2009 року завідомо неправдивих даних про витрати, незаконно не нарахував і не сплатив до бюджету держави ПДВ у сумі 2216611 грн. що в 7327 разів перевищує встановлений державою неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.

Дії ОСОБА_1 кваліфіковані за ч.3 ст. 212 КК України - тобто умисне ухилення від сплати податків, які входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене посадовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету грошових коштів в особливо великих розмірах.

Крім того, ОСОБА_1, будучи директором та головним бухгалтером ПП «Агроток»на підставі наказу № 1 від 11.03.2006 року виконував на підприємстві організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, відповідно до Закону України «Про податковий облік та фінансову звітність»№ 996-ХIV від 16.07.1999 року, Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 01.03.2000 року № 79, а також розділу 5 реєстраційної заяви платника податку на додану вартість № 140310332 від 21.08.2008 року, був відповідальним за ведення бухгалтерського обліку та складання звітності, забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах як особа, яка здійснює управління підприємством відповідно до законодавства.

У період січень 2008 року - грудень 2009 року ОСОБА_1, виконуючи на підприємстві організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, будучи директором ПП «Агроток» , та відповідальним за організацію ведення бухгалтерського і податкового обліку та звітності підприємства, достовірно знаючи про реальні розміри об'єктів оподаткування, володіючи повною інформацією про результати фінансово-господарської діяльності ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави підприємством ПП «Агроток» , в порушення Закону України від 03.04.1997 року № 168 / 97-ВР «Про податок на додану вартість» , навмисно незаконно сформував податковий кредит ПП «Агроток»з податку на додану вартість ПП «Агроток» за період січень 2008 року - грудень 2009 року із сум господарських операцій з придбання товарів від суб'єктів господарювання, з якими в дійсності ПП «Агроток»фінансово-господарські операції не проводило, а також умисно незаконно занижував податкові зобов'язання з податку на додану вартість ПП «Агроток» , вносив в подані в ОДПІ Очаківського р-ну Миколаївської податкові декларації з ПДВ та уточнені розрахунки податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітні періоди з січня 2008 року по грудень 2009 року завідомо неправдивих відомостей про витрати і доходи. Таким чином здійснюючи посадову підробку звітних податкових документів ПП «Агроток»ОСОБА_1, навмиснго не задекларував та не сплатив до бюджету держави ПДВ за звітні періоди січень 2008 року - грудень 2009 року в сумі 2216611 грн., чим заподіяв тяжкі наслідки інтересам держави.

Так, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період січня 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 13.02.2008р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за січень 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 973 від 13.02.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за січень 2008 року податкові зобов'язання склали 6 734 грн., податковий кредит - 6 239грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 495 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»фактично здійснювало постачання товарів (робіт, послуг), а також обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період січня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання з податку на додану вартість на суму 50408 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємства, відобразив у податковій декларації з ПДВ за січень 2008 року завідомо неправдиві відомості про те, що постачальником ПП «Агроток» , який сформував податковий кредит з ПДВ за січень 2008 року, було невстановлене слідством підприємство на суму 6239 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, якихось фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за січень 2008 року незаконно було завищено на суму 6239 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, до бюджету держави не надійшло ПДВ за січень 2008 року в сумі 56647 грн (50408 +6239).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період лютого 2008 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 18.03.2008 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за лютий 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства, видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 1413 від 18.03.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за лютий 2008 року податкові зобов'язання склали 3330 грн., податковий кредит - 2606 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 724 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток» фактично здійснювало постачання товарів (робіт, послуг), а також обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період лютого 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання з податку на додану вартість на суму 89161 грн і шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємства, відобразив у податковій декларації з ПДВ за лютий 2008 року завідомо неправдиві відомості про те, що постачальником ПП «Агроток» , було невстановлене слідством підприємство на суму 2 479 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за лютий 2008 року незаконно було завищено на суму 2 479 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, до бюджету держави не надійшло ПДВ за лютий 2008 року в сумі 91640 грн. (89161 + 2 479).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період травня 2008 року операцій із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 11.06.2008 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за травень 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства, видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 3528 від 11.06.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за травень 2008 року податкові зобов'язання склали 40743 грн., податковий кредит - 40421 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 322 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким фактично ПП «Агроток»здійснювало постачання товарів (робіт, послуг) за період травня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість незаконно занизив податкові зобов'язання з податку на додану вартість на суму 12933 грн. В результаті умисного незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 за травень 2008 р. до бюджету держави не надійшло ПДВ за травень 2008 року в сумі 12933 грн.

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період липня 2008 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 18.08.2008 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за липень 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 5505 від 18.08.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за липень 2008 року податкові зобов'язання склали 49804 грн., податковий кредит - 46764 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 3040 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким фактично ПП «Агроток»здійснювало постачання товарів (робіт, послуг) у період липня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість незаконно занизив податкові зобов'язання з податку на додану вартість на суму 32970 грн. У результаті умисного незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 за липень 2008 року на суму 32970 грн і виявленого заниження податкового кредиту на суму 687 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за липень 2008 року в сумі 32283 грн. (32970-687).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період вересня 2008 року операції із закупівлі продукції у невстановлених в ході досудового слідства осіб без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 20.10.2008р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за вересень 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7219 від 20.10.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за вересень 2008 року податкові зобов'язання склали 10745 грн., податковий кредит - 9755 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 990 грн. 04.11.2008 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період вересень 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 123 277 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь» з податкового кредиту з ПДВ за вересень 2008 року, і видав завідомо підроблений документ складений, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7563 від 04.11.08 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період вересня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємства, відобразив у податковій декларації з ПДВ за вересень 2008 року завідомо неправдиві відомості, про те, що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за вересень 2008 року, було ТОВ «Водограй-Південь» на суму 665160 грн., в т.ч. ПДВ у сумі 133032 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за вересень 2008 року незаконно було завищено на суму 133032 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням виявленого завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість у сумі 1239 грн. та заниження податкового кредиту в сумі 297 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за вересень 2008 року в сумі 131496 грн. (133 032-1239 -297).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період жовтня 2008 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ, і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 17.11.2008 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за жовтень 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7981 від 17.11.08 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за жовтень 2008 року податкові зобов'язання склали 3522 грн., податковий кредит - 650 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2872 грн. 21.11.08 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період жовтень 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 349692 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь»за податковим кредитом у жовтні 2008 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8135 від 24.11.08 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»фактично здійснювало постачання товарів (робіт, послуг), а також обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робот, послуг), на адресу ПП «Агроток»в період жовтень 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 21506 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за жовтня 2008 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , який сформував податковий кредит з ПДВ за жовтень 2008 р., було ТОВ «Водограй-Південь» на суму 1751750 грн. в т.ч. ПДВ у сумі 350342 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за жовтень 2008 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 376 грн, був незаконно завищено на суму 349966 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за жовтень 2008 року в сумі 371472 грн. (349966 +21 506).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період листопада 2008 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 20.12.2008 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за листопад 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8551 від 20.12.08 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за листопад 2008 року податкові зобов'язання склали 20000 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 20000 грн. 24.12.2008 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період листопад 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 132498 грн., за розрахунками з ТОВ «Провайд Ресурс» і 671 грн., за розрахунками з ТОВ «Березівський елеватор» за податковим кредитом у листопаді 2008 року, і видав завідомо підроблений документ складений, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8612 від 26.12.08 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період листопад 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за листопад 2008 року завідомо неправдиві відомості про те, що постачальниками ПП «Агроток» , що сформували податковий кредит з ПДВ за листопад 2008 року були ТОВ «Провайд Ресурс» на суму 662492 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 132498 грн., і ТОВ «Березівський елеватор» , на суму 3355 грн, в т.ч. ПДВ у сумі 671 грн., які ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляли, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводили. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за листопад 2008 року був незаконно завищено на суму 133169 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 з урахуванням виявленого завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість у сумі 18354 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за листопад 2008 року в сумі 114815 грн. (133 169-18 354).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період грудня 2008 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту, незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 12.01.2009 р., перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за грудень 2008 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства, видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 9260 від 13.01.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за грудень 2008 року податкові зобов'язання склали 6967 грн., податковий кредит - 5637 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 1330 грн. 30.01.2009 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період грудень 2008 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 153750 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь» за податковим кредитом у грудні 2008 року, і видав завідомо підроблений документ складений, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 436 від 30.01.09 року. 12.04.09 р. ОСОБА_1 склав документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період грудень 2008 року, в який виправив суму ПДВ у розмірі 138490 грн., за розрахунками з ТОВ «Водограй-Південь»за податковим кредитом у грудні 2008 року, і видав складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 2222 від 12.04.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємства, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період грудня 2008 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 14690 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за грудень 2008 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за грудень 2008 року було ТОВ «Водограй-Південь» на суму 76299 грн., в т.ч. ПДВ в сумі 15260 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за грудень 2008 року був незаконно завищено на суму 15260 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, до бюджету держави не надійшло ПДВ за грудень 2008 року в сумі 29950 грн. (15260 +14 690).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період березня 2009 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 07.04.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за березень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства, видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 2274 від 14.04.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за березень 2009 року податкові зобов'язання склали 1875 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 1875 грн. 29.04.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період березень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 215264 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» за податковим кредитом в березні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 5076 від 08.05.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період березня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за березень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за березень 2009 року було ТОВ «Колана» на суму 1076320 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 215264 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток» не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за березень 2009 року був незаконно завищено на суму 215264 грн. . У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням виявлених завищень податкових зобов'язань з податку на додану вартість в сумі 968 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за березень 2009 року в сумі 214296 грн. (215 264 - 968).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період квітня 2009 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльністьі ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 12.05.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за квітень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 3452 від 18.05.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за квітень 2009 року податкові зобов'язання склали 2010 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2010 грн. 04.06.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період квітень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 323791 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» та ПП «Україна-2004» за податковим кредитом у квітні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8551. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період квітня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за квітень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальниками ПП «Агроток» , що сформували податковий кредит з ПДВ за квітень 2009 року були ТОВ «Колана»на суму 1618545 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 323 709 грн., та ПП «Україна-2004»на суму 415 грн., в т.ч. ПДВ в сумі 83 грн., які ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляли, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводили. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за квітень 2009 року був незаконно завищено на суму 323791 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням завищення податкових зобов'язань з податку на додану вартість у сумі 7496 грн. до бюджету держави не надійшло ПДВ за квітень 2009 року в сумі 316322 грн. (323791-7496).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період травня 2009 року операції із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 04.06.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за травень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 570 від 05.06.09 р. до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за травень 2009 року податкові зобов'язання склали 5 291 грн., податковий кредит - 3 941 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 1350 грн. 07.07.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період травень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 206131 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» за податковим кредитом у травні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 4304 від 07.07.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємства, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період травня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, через завищення податкового зобов'язання на суму 4 646 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за травень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , сформувало податковий кредит з ПДВ за травень 2009 року було ТОВ «Колана»на суму 1050358 грн., т.ч. ПДВ у сумі 210072 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за травень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 71 грн, був незаконно завищено на суму 210001 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за травень 2009 року в сумі 205355 грн. (210001-4 646).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період червня 2009 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 07.07.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ-податкову декларацію з ПДВ за червень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 4476 від 08.07.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за червень 2009 року податкові зобов'язання склали 656 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 656 грн. 30.07.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період червень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 99820 грн., за розрахунками з ТОВ «Колана» за податковим кредитом у червні 2009 року, і видав завідомо підроблений складений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 5440 від 30.07.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємствам, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період червня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість, шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 27855 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за червень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за червень 2009 року було ТОВ «Колана» на суму 499100 грн. в т.ч. ПДВ в сумі 99820 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за червень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 17 грн, був незаконно завищено на суму 99803 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 до бюджету держави не надійшло ПДВ за червень 2009 року в сумі 127 658 грн. (99803 +27855).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період липня 2009 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово-господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 20.08.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за липень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 6146 від 20.08.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за липень 2009 року податкові зобов'язання склали 266417 грн., податковий кредит - 264298 грн., ПДВ до сплати до бюджету держави - 2119 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , в період липень 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за липень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформувало податковий кредит з ПДВ за липень 2009 року було ТОВ «Колана» на суму 1290457 грн., в т. ч. ПДВ у сумі 258 091 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за липень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 17 грн, було незаконно завищено на суму 258074 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням виявленого завищення податкового зобов'язання на суму 12482 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за липень 2009 року в сумі 245 592 грн. (258074-12482).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період серпня 2009 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, 15.09.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за серпень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства, видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 6499 від 17.09.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за серпень 2009 року податкові зобов'язання склали 2 513 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 2513 грн. 24.09.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період серпень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 155 203 грн., за розрахунками з ПП «Квін» за податковим кредитом в серпні 2009 року, і видав завідомо підроблений документ складений, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 6673 від 24.09.2009 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за серпень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , що сформував податковий кредит з ПДВ за серпень 2009 року було ПП «Квін»на суму 776016 грн. в т.ч. ПДВ у сумі 155203 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за серпень 2009 року було незаконно завищено на суму 155203 грн. У результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1, з урахуванням виявленого завищення податкового зобов'язання на суму 27 316 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за серпень 2009 року в сумі 127887 грн. (155 203-27 316).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період вересня 2009 року операції із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово -господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 19.10.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за вересень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 7687 від 20.10.09 р., до якої вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за вересень 2009 року податкові зобов'язання склали 1509 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1509 грн. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період вересень 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість занизив податкове зобов'язання на суму 35760 грн. В результаті умисного незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 за вересень 2009 р. на суму 35760 грн. і виявленого заниження податкового кредиту на суму 1847 грн., до бюджету держави не надійшло ПДВ за вересень 2009 року в сумі 33913 грн. (35760-1847).

Крім того, ОСОБА_1, будучи посадовою особою підприємства ПП «Агроток» , при здійсненні в період жовтня 2009 року операцій із закупівлі продукції, у невстановлених в ході досудового слідства осіб, без сплати ПДВ і продаючи її суб'єктам господарювання з урахуванням ПДВ, використовуючи кошти з поточних рахунків ПП «Агроток»для придбання товарів (робіт, послуг), володіючи повною інформацією про фінансово-господарську діяльність ПП «Агроток» , а також про суми податків, які підлягають нарахуванню та сплаті до бюджету держави, достовірно знаючи про обсяги фінансово - господарських операцій, з метою умисного ухилення від сплати до бюджету та незаконного формування податкового кредиту та незаконного заниження податкового зобов'язання з ПДВ, 18.11.2009 р. перебуваючи в квартирі № 21 за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру 62, вирішив скласти завідомо неправдивий документ - податкову декларацію з ПДВ за жовтень 2009 року, засвідчивши своїм підписом і печаткою підприємства видав складений завідомо неправдивий документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8710 від 20.11.09 р., в яку вніс завідомо неправдиві дані про те, що згідно з підсумками господарської діяльності ПП «Агроток»за жовтень 2009 року податкові зобов'язання склали 1011 грн., податковий кредит - 0 грн., ПДВ до сплати в бюджет держави - 1011 грн. 28.11.09 р. ОСОБА_1 склав завідомо підроблений документ - уточнений розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок ПП «Агроток»за звітний період жовтень 2009 року, в який незаконно включив суму ПДВ у розмірі 190872 грн., за розрахунками з ПП «Квін» за податковим кредитом у жовтні 2009 року, і видав складений завідомо підроблений документ, надавши його в Очаківську ОДПІ Миколаївської області за № 8766 від 23.11.09 р. Будучи обізнаним про суб'єктів господарювання, які фактично здійснювали поставку товарів (робіт, послуг) на адресу ПП «Агроток» , а також підприємства, яким ПП «Агроток»поставляло товари (роботи і послуги) в період жовтня 2009 року, ОСОБА_1, з метою умисного ухилення від сплати податку на додану вартість шляхом незаконного заниження податкового зобов'язання на суму 4039 грн. і шляхом незаконного формування податкового кредиту відобразив у податковій декларації з ПДВ за жовтень 2009 року завідомо неправдиві відомості про те що постачальником ПП «Агроток» , сформував податковий кредит з ПДВ за жовтень 2009 року було ПП «Квін» на суму 954360 грн., в т.ч. ПДВ в сумі 190872 грн., яке ніяких товарів (робіт, послуг) не поставляло, будь-яких фінансових і господарських операцій з ПП «Агроток»не проводило. В результаті чого податковий кредит з ПДВ за жовтень 2009 року з урахуванням виявленого заниженням податкового кредиту на 171 грн, був незаконно завищено на суму 190701 грн. В результаті умисного ухилення від сплати податків директором ПП «Агроток»ОСОБА_1 в бюджет держави не надійшов ПДВ за жовтень 2009 року в сумі 194740 грн. (190701 +4039).

Всього з урахуванням виявлених завищень податкових зобов'язань з податку на додану вартість в сумі 90388 грн., а саме березень 2008 р.- 12190 грн., квітень 2008 р.- 5493 грн., червень 2008 року - 46278 грн., серпень 2008 р - 3225 грн., лютий 2009 р. - 23 202 грн. ОСОБА_1, будучи директором ПП «Агроток» , своїми умисними протиправними діями не нарахував і не сплатив до бюджету держави ПДВ у сумі 2216611 грн.

19.04.2012 року прокурором в порядку ст. 277 КПК України було змінено обвинувачення в частині перекваліфікації його дій з ч.2 ст. 366 КК України на ч.1 ст. 366 КК України. Посилаючись на те, що ч.2 ст. 366 КК України сформовано матеріальний склад злочину, при здійсненні якого настають тяжкі наслідки, в даному випадку, в діях ОСОБА_1 тяжкі наслідки наступили не в результаті службового підроблення, а в результаті ненадходження коштів до бюджету.

Так, дії ОСОБА_1 органами досудового слідства кваліфіковані за ч. 3 ст. 212, ч.1 ст. 366 КК України.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів не визнав та пояснив, що підприємства, вказані в обвинуваченні, зокрема ТОВ «Колана» , ТОВ «Квін»та ТОВ «Водограй-Південь»дійсно здійснювали господарські операції з ПП «Агроток» , директором якого він являвся. Про те, чому керівники вказаних підприємств вказують, що не вели господарських операцій з ПП «Агроток»йому не відомо. Детально обставин співпраці з вказаними суб'єктами підприємницької діяльності він не пам'ятає. Але особисте знайомство з керівниками підприємств з якими мала місце співпраця не є обов'язковим.

Відповідно до вимог ст. 323 КПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Відповідно до вимог ст. 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Висновки органу досудового слідства та державного обвинувача про доведеність вини ОСОБА_1 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України, обґрунтовується наступними доказами, зібраними по справі та дослідженими в порядку ст. ст. 314, 306 КПК України, в судовому засіданні, а саме:

висновком судово-економічної експертизи від 14.09.2010 року №2/49, відповідно до яких встановлено, що посадові особи ПП «Агроток»в період з 01.01.2008 року по 31.12.2009 року незаконно завищили податкові зобов'язання з ПДВ на суму 3 450 433 грн., незаконно занизили податкові зобов'язання на суму 126 458 грн., а всього занизили податок на додану вартість в сумі 3 576 891 грн (т.14 а.с. 21-60);

висновком судово-технічної експертизи №394 від 10.02.2011 року, згідно яких встановлено, що відтиски печатки на податковій звітності підприємства ПП «Агроток»нанесені рельєфним кліше печатки, виготовленим фотополімерним способом. Дані відтиски нанесені печаткою ПП «Агроток» (т.14 а.с. 131-138);

висновком судово-почеркознавчої експертизи №395 від 12.02.2011 року, згідно яких встановлено, що підписи від імені ОСОБА_1 на податковій звітності підприємства ПП «Агроток»виконані самим ОСОБА_1 (т.14 а.с. 141-149);

протоколом допиту свідка ОСОБА_3, про те, що він знайомий з директором підприємства ПП «Агроток»ОСОБА_1, оскільки його підприємство мало поточний рахунок в тому ж банку, що і ПП «Агроток» . Там в банку він і познайомився з ОСОБА_1 Давати свідчення з приводу взаємовідносин між підприємствами ТОВ «Провайдер ресурс» і ПП «Агроток»відмовився, посилаючись на ст. 63 Конституції України (т.6 а.с. 317-318);

вироком Центрального районного суду м.Миколаєва від 29.11.2010 року відповідно до якого ОСОБА_3 визнано винним в скоєнні злочину передбаченого ч.3 ст.212, ч.2 ст.366, ч.2 ст.205, ч.2 ст.358, ч.3 ст.358 КК України. Також ОСОБА_3 визнано винним за фактом створення фіктивного підприємства ТОВ «Провайдер ресурс» , складенні та видачі завідомо підробних документів від підприємства ТОВ «Провайдер ресурс» (т.14 а.с.151-157);

протоколом допиту свідка ОСОБА_4, який вказав, що в жовтні 2008 року він познайомився з ОСОБА_3, який запропонував стати директором підприємства ТОВ «Провайдер ресурс» . В зв'язку з тяжким матеріальним становищем на дану пропозицію він погодився. Після чого у нотаріуса на його ім'я було зареєстровано підприємство ТОВ «Провайдер ресурс» . Після перереєстрації підприємства всі реєстраційні документи він віддав ОСОБА_3 Більше до діяльності вказаного підприємства він ніякого відношення не мав. Директора підприємства ПП «Агроток»ОСОБА_1 він не знає. Ніяких первинних бухгалтерських і податкових документів, в тому числі і по взаємовідносинам з ПП «Агроток»він не виписував, не підписував і печаткою не завіряв (т.8 а.с. 166-167);

протоколом допиту свідка ОСОБА_5, про те, що приблизно в листопаді 2009 року до неї звернувся директор ПП «Агроток»ОСОБА_1, з проханням надати послуги з ліквідації підприємства. На дане прохання вона погодилась. Після чого ОСОБА_1 передав їй необхідні документи. Після вивчення документів вона склала заяву про звернення до суду з метою визнання підприємства банкротом. Після підписання документів ОСОБА_1, вона передала їх до суду. За рішенням Господарського суду Миколаївської області від 02.12.2009 року, підприємство ПП «Агроток»було визнано банкрутом. Приблизно в середині грудня року ОСОБА_1 передав їй постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом крадіжки документів. За надані послуги з ліквідації підприємства з нею особисто розрахувався ОСОБА_1М (т.1 а.с. 156-159);

протоколом допиту свідка ОСОБА_6, про те, що він надавав послуги по вирощуванню сільгосппродукції своїм родичам, також в його власності є автомобіль НОМЕР_1. В 2008 році він по телефону зв'язався з чоловіком, який займається скупкою сільгосппродукції. По телефону вони обговорили ціну та умови поставки. Ціна за сільгосппродукцію його влаштувала, і вони домовились, що він на своєму транспорті доставить в м.Миколаїв сільгосппродукцію. Приблизно 18.08.2008 року він на своєму транспорті привіз в м. Миколаїв сільгосппродукцію, по телефону чоловік сказав йому їхати на приймальний пункт ВАТ СП «Нібулон» , там він його зустріне. Приїхавши в умовлене місце, він зустрівся з чоловіком, який представився йому як Міша. Міша передав йому товаротранспортні накладні, по яким він вигрузив сільгосппродукцію на ВАТ СП «Нібулон» . Наступного дня він зустрівся з Мішою, який розрахувався з ним готівкою за придбаний товар, з урахуванням ваги вказаної в товаротранспортній накладній. Ніякі бухгалтерські документи, під час передачі грошей, не складались. Також Міша передав йому пусті товаротранспортні накладні, по яким він 20.08.08 року і 02.09.08 року, на своєму транспорті перевозив і здавав на ВАТ СП «Нібулон»свою сільгосппродукцію. За реалізовану продукцію Міша на наступний день розрахувався з ним готівкою без складення будь-яких фінансових документів (т. 14 а.с. 176-179);

протоколом впізнання по фотознімках від 17.02.2011 року (т. 14 а.с. 180);

протоколом допиту свідка ОСОБА_7, про те, що він в період з 2006 по вересень 2009 років працював у ОСОБА_1 водієм і керував його автомобілем НОМЕР_2. На протязі даного часу він за вказівкою ОСОБА_1 їздив по Миколаївській області і здійснював перевезення сільгосппродукції. За придбану продукцію ОСОБА_1 розраховувався особисто, йому ж він видавав гроші тільки на пальне. Заробітну платню він платив йому в кінці місяця, з урахуванням об'єму перевезеної продукції. Завантаження здійснювалось по всій Миколаївській області, а вивантаження здійснювалось на ВАТ СП «Нібулон» , «Порт-Елеватор» , в портах м. Южний, м. Іллічівська Одеської області. Вказати місця завантаження він не може оскільки їх було багато, в основному він завантажувався у фермерів одноосібників, які займались вирощуванням сільгосппродукції. Іноді він завантажувався безпосередньо в полі з під комбайну. ОСОБА_1 для перевезення сільгосппродукції видавав йому товаротранспортні накладні. Ознайомившись з товаротранспортними накладними в яких вказаний автомобіль НОМЕР_2 заявив, що він дійсно перевозив сільгосппродукцію, вказану в товаротранспортних накладних, але вказати де він загружав цю продукцію він не може, оскільки минуло багато часу і вантаж він перевозив з різних місць. Також він вказав, що в одному із сіл Миколаївської області вони майже в кожному домоволодінні купували по тоні пшениці, поки не завантажили повний КАМАЗ (т. 14 а.с. 182-187);

протоколом допиту свідка ОСОБА_8, про те , що він з 2005 року орендує 140 гектарів землі на яких вирощує сільгосппродукцію. На початку 2009 року в нього на складі залишилась частина нереалізованої сільгосппродукції -пшениці. З метою її реалізації він дзвонив по номерам телефонів вказаних в газеті. За одним номером він додзвонився до чоловіка, який купує сільгосппродукцію. По телефону, вони домовились про зустріч, оскільки чоловік хотів побачити якість пшениці. В домовлений час чоловік приїхав, представився як Міша. Приїхав він на джипі чорного кольору. Номер машини він не запам'ятав. Ціна, яку давав Міша, його влаштувала, а Мішу влаштувала якість пшениці. Через декілька днів Міша передзвонив і сказав, що пришле КАМАЗ для завантаження. Після того, як приїхав КАМАЗ, пшениця була завантажена і він супроводжував цю машину до пункту вигрузки на ТОВ СП «Нібулон» . Після того, як пшениця була вивантажена до нього під'їхав Міша і розрахувався з ним готівкою, відповідно до ваги, вказаної в товаротранспортній накладній. Ніякі бухгалтерські документи при цьому не складались. Також він вказав номер телефону, по якому дзвонив Міші (т.8 а.с. 209-210);

протоколом впізнання по фотознімках від 23.07.2010 року (т. 8 а.с. 211);

протоколом допиту свідка ОСОБА_9, про те, що він, як приватний підприємець, надає послуги по перевезенню вантажів, в нього є КАМАЗ д/н НОМЕР_3. Приблизно в лютому 2009 року, йому на мобільний телефон подзвонив чоловік і представився ОСОБА_1. По телефону він поцікавився, чи надає він послуги з перевезення сільгосппродукції. На що він відповів, що надає, після чого він запропонував перевезти сільгосппродукцію з смт. Ольшанське Миколаївського району. Оскільки він був вільний, то на пропозицію ОСОБА_1 погодився. В домовлений час він приїхав в смт. Ольшанське, де при в'їзді його зустрів ОСОБА_1, який показав йому склад, де необхідно завантажитися. Також ОСОБА_1 передав йому товаротранспортні накладні, згідно з якими він повинен був перевезти завантажений товар до м.Миколаєва і здати на ТОВ СП «Нібулон» . З вказаного складу він перевіз завантажену сільгосппродукцію і здав її в ТОВ СП «Нібулон» , вагою приблизно 30 т., перевозив пшеницю. Це було приблизно 17.02.2009 року. Потім він ще три рази здійснював перевезення пшениці з складу із смт. Ольшанське Миколаївського району. За надані послуги ОСОБА_1 з ним повністю розрахувався, розрахунок проводився за готівку. ОСОБА_1 придбав вказану сільгосппродукцію у фермера на ім'я ОСОБА_7 (т. 8 а.с. 206-207);

протоколом впізнання по фотознімках від 22.07.2011 року (т. 14 а.с. 237);

матеріалами по факту відмови в порушенні кримінальної справи від 12.12.2009 року за заявою ОСОБА_1 по факту крадіжки документів підприємства ПП «Агроток» ;

протоколом обшуку від 01.06.2010 року за адресою: м.Миколаїв, вул. 1-а Слобідська, 122, офіс №113, під час якого, у ліквідатора ПП «Агроток»ОСОБА_5, були ви явлені і вилучені оригінали установчих документів (т.7 а.с. 20-31);

вилученими під час обшуку 01.06.2010 року за адресою: м.Миколаїв, вул. 1-а Слобідська, 122, офіс №113, установчими документами підприємства ПП «Агроток» , а також іншими документами пов'язаними з ліквідацією підприємства ПП «Агроток» (т.9 а.с. 35-152);

протоколом обшуку від 10.06.2010 року за адресою: АДРЕСА_1 (т.9 а.с. 43-44);

протоколом огляду від 11.06.2010 року декларацій з податку на додану вартість підприємства ТОВ «Водограй-Південь»за звітний податковий період вересень-жовтень 2008 року (т. 9 а.с. 56-150);

протоколом допиту свідка ОСОБА_10, про те, що він був засновником і директором підприємства ТОВ «Водограй-Південь» . Підприємство займалось купівлею- продажем сільгосппродукції. Про підприємство ПП «Агроток»він чує вперше. З директором підприємства ОСОБА_1 він не знайомий. Ніяких фінансово-господарських відносин між підприємством ТОВ «Водограй-Південь»і ПП «Агроток»не було. Ніяких документів він на адресу підприємства ПП «Агроток»він не виписував, печаткою і підписом не завіряв. Пояснити той факт, що в деклараціях з ПДВ по підприємству ТОВ «Водограй-Південь»в податкових зобов'язаннях вказана сума поставки товару на адресу ПП «Агроток» , пояснити не зміг. Ознайомившись з вказаними деклараціями заявив, що вони складались за його проханням, знайомою на ім'я Лена, яка також займалась їх поданням до ДПІ за місцем реєстрації підприємства. Вказані декларації він не підписував і не складав (т.12 а.с. 153-155);

висновком судово-почеркознавчої експертизи від 22.07.2010 року №3758 (т.8 а.с.191-195);

протоколом допиту свідка ОСОБА_11, про те, що він в 2009 році став засновником і директором підприємства ТОВ «Колана» , ПП «Квін» . Основний вид діяльності підприємства оптова закупівля та продаж сільгосппродукції. В березні 2009 року при здійсненні підприємницької діяльності він познайомився с ОСОБА_12, який також займався купівлею- продажем сільгосппродукції. В тому ж місяці ОСОБА_12 запропонував йому допомогу, а саме при складенні податкової декларації з ПДВ, по підприємству ТОВ «Колана»вказати в склад податкового зобов'язання суму ПДВ по взаємовідносинам з ПП «Агроток» . ОСОБА_12 сказав, що директор підприємства його знайомий, і в нього не приймають декларацію, оскільки його підприємство повинно показати в податкових зобов'язаннях інше підприємство. На пропозицію ОСОБА_12 він погодився. В подальшому при складенні декларацій з ПДВ ТОВ «Колана» , він включав в податкові зобов'язання ті суми податку по взаємовідносинам з ПП «Агроток» , які йому казав ОСОБА_12, хоча в дійсності ніяких фінансово-господарських взаємовідносин між підприємствами ТОВ «Колана»і ПП «Агроток»не було, директора даного підприємства він не знає. Ніяких накладних, податкових накладних, а також інших бухгалтерських документів, що підтверджують взаємовідносини між підприємствами ТОВ «Колана» , ПП «Квін»і ПП «Агроток» , він не складав, не підписував і печаткою підприємства не завіряв (т.8 а.с. 151-153);

протоколом допиту свідка ОСОБА_12, про те, що він на початку 2008 року познайомився з директором підприємства ПП «Агроток» ОСОБА_1 В березні 2009 ОСОБА_1 попросив його про допомогу. Зі слів ОСОБА_1, він придбав сільгосппродукцію, яку в подальшому реалізував різним підприємствам і з метою уникнення проблем з податковою інспекцією йому необхідно, щоб якесь підприємство зазначило його підприємство в податкових зобов'язаннях з ПДВ. Після розмови з ОСОБА_1 він з цим проханням звернувся до свого знайомого директора підприємства ТОВ «Колана»ОСОБА_11 На вказану пропозицію останній погодився. В подальшому, після закінчення податкового періоду і складенні податкових декларацій з ПДВ, ОСОБА_1 повідомляв йому суми, які повинно було зазначити ТОВ «Колана»в податкових зобов'язаннях. Відповідно він ці суми повідомляв ОСОБА_11, який їх зазначав в податкових зобов'язаннях з ПДВ по підприємству ТОВ «Колана» . Ніяких первинних бухгалтерських документів від підприємства ТОВ «Колана»він ОСОБА_1 не передавав. При ознайомленні з аудіо файлами запису телефонних розмов між ним і ОСОБА_1, заявив, що це дійсно записи їх телефонних розмов. ОСОБА_1 дзвонив йому неодноразово на мобільний телефон, оскільки в нього виникали питання з приводу подання податкових декларацій, так як підприємство ТОВ «Колана»подало на ліквідацію в зв'язку з банкротством (т.8 а.с. 154-155, т. 14 а.с. 234-236);

протоколом огляду від 08.07.2010 року, компакт-диска з інформацією технічних каналів зв'язку, отриманою під час проведення оперативно-технічних заходів по кримінальній справі №10800009, під час проведення яких було оглянуто записи телефонних розмов ОСОБА_1 (т.9 а.с. 227-234);

протоколом вилучення і огляду від 14.04.2010 року податкових декларацій підприємства ПП «Агроток»в Очаківській ОДПІ (т. 2 а.с. 3-5);

податковими деклараціями, вилученими в Очаківській ОДПІ, підприємства ПП «Агроток» , за період 2008-2009 років (т.2 а.с. 8-215);

копіями банківських документів поточного рахунку ПП «Агроток»відкритого в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (т. 2 а.с. 218-318);

протоколом вилучення і огляду від 20.04.2010 року банківських документів поточного рахунку ПП «Агроток» відкритого в ВАТ КБ «Надра» (т. 3 а.с. 2-3);

протоколом вилучення і огляду від 30.04.2010 року банківських документів поточного рахунку ПП «Агроток» відкритого в ВАТ КБ «Надра» (т. 3 а.с. 24-28);

банківськими документами поточного рахунку ПП «Агроток» , які були вилучені 20.04.10 року в ВАТ КБ «Надра» , (т. 3 а.с. 4-23, 29-428);

протоколом вилучення від 26.02.2010 року податкових декларацій підприємства ПП «Агроток»за період березень-червень 2009 року в Очаківській ОДПІ (т. 5 а.с. 34);

податковими деклараціями, вилученими в Очаківській ОДПІ, підприємства ПП «Агроток»за період березень-червень 2009 року (т.5 а.с. 35-47);

протоколом виїмки від 07.04.2010 року податкових декларацій підприємства ТОВ „Колана» за період березень-червень 2009 року ДПІ Центрального району м.Миколаєва (т.4 а.с. 2);

податковими деклараціями, вилученими в ДПІ Центрального району м.Миколаєва, підприємства ТОВ „Колана» за період березень-червень 2009 року (т.4 а.с. 3-23);

протоколом виїмки і огляду від 16.04.2010 року банківських документів по поточному рахунку ПП „Агроток» відкритого в філії „Південне РУ» АО „Банк»Фінанси і кредит» (т.4 а.с. 91);

банківськими документами документів по поточному рахунку ПП „Агроток» відкритого в філії „Південне РУ» АО „Банк»Фінанси і кредит» (т.4 а.с. 92-194);

протоколом виїмки від 14.05.2010 року первинних бухгалтерських документів на підприємстві ВАТ «Березівський елеватор» по взаємовідносинам ПП «Агроток» (т. 6 а.с. 148-154);

первинними бухгалтерськими документами по взаємовідносинам з ПП «Агроток» , вилученими 14.05.2010 року на підприємстві ВАТ «Березівський елеватор» (т. 6 а.с. 155-269);

протоколом допиту свідка ОСОБА_13, про те, що вона є головним бухгалтером підприємства ВАТ «Березівський елеватор» . В 2008-2009 підприємство ВАТ «Березівський елеватор»надавало послуги ПП «Агроток»по зберіганню та відвантаженню сільгосппродукції (т.6 а.с. 145-146);

протоколом допиту свідка ОСОБА_14А, про те, що вона є директором ПП «Украина-2004» . Підприємство ПП «Агроток»в 2009 році придбало у її підприємства сільгосппродукцію, соняшник та зернові. Ніяких договорів купівлі-продажу, між їх підприємствами не складалось. ПП «Агроток»придбало сільгосппродукцію за готівковий розрахунок (т.6 а.с. 302);

протоколом виїмки від 20.05.2010 року первинних бухгалтерських документів на підприємстві ПП «Украина-2004»по взаємовідносинам ПП «Агроток» (т. 6 а.с. 312);

вилученими 20.05.2010 року на підприємстві ПП «Украина-2004»первинними бухгалтерськими документами по взаємовідносинам з ПП «Агроток» (т. 6 а.с. 313-314);

протоколом виїмки і огляду від 22.07.2010 року первинних бухгалтерских документів на підприємстві ТОВ СП «Нібулон»по взаємовідносинам ПП «Агроток» (т. 10 а.с. 2-7);

вилученими 22.07.2010 року на підприємстві ТОВ СП «Нібулон»первинними бухгалтерськими документами по взаємовідносинам з ПП «Агроток» (т. 10 а.с. 8-205);

протоколом допиту свідка ОСОБА_15, про те, що він як приватний підприємець, надає послуги по перевезенню вантажів, орендує автомобіль НОМЕР_4. Він надає послуги по перевезенню великій кількості осіб, якщо в товаротранспортних накладних вказаний номер його автомобіля і його прізвище, то він дійсно перевозив цей вантаж, вказати обставини перевезення вантажу не може так як минуло багато часу (т. 8 а.с. 225);

протоколом допиту свідка ОСОБА_16, про те, що він, як приватний підприємець, надає послуги по перевезенню вантажів, в його власності знаходиться автомобіль НОМЕР_5. В серпні 2008 року він дійсно перевозив сільськогосподарську продукцію із села Темерязевка на пункт прийому ТОВ СП «Нібулон» . Замовлення він отримав по телефону від кого точно не пам'ятає, за надані послуги з ним розрахувались повністю, хто з ним розраховувався він не пам'ятає, оскільки пройшло багато часу (т. 8 а.с. 226);

протоколом допиту свідка ОСОБА_17, про те, що він як приватний підприємець, надає послуги по перевезенню вантажів, в його власності знаходиться автомобіль НОМЕР_6. В грудні 2008 року він дійсно перевозив сільськогосподарську продукцію але про обставини перевезення вантажу не пам'ятає, оскільки пройшло багато часу (т. 8 л.д. 235);

протоколом допиту свідка ОСОБА_18, про те, що він як приватний підприємець, надає послуги по перевезенню вантажів, в його власності знаходяться два автомобіля НОМЕР_4 та д/н НОМЕР_7. Автомобілем КАМАЗ д/н НОМЕР_8 керує ОСОБА_15. Другим автомобілем керує він особисто. Він надає послуги по перевезенню великій кількості осіб, якщо 14.07.2008 року він дійсно міг перевозити сільськогосподарську продукцію, але вказати всі обставини перевезення вантажу не може так як минуло багато часу (т. 8 а.с. 237);

протоколом допиту свідка ОСОБА_19, про те, що він як приватний підприємець, надає послуги по перевезенню вантажів, в його власності знаходяться два автомобіля НОМЕР_9. Навесні 2008 року він стояв біля пункту прийому сільгосппродукції ТОВ СП «Нібулон» , до нього звернувся чоловік з проханням надати послуги по перевезенню сільгосппродукції з с. Ковалівка до пункту прийому сільгосппродукції ТОВ СП «Нібулон» . Пункт завантаження сільгосппродукції знаходився в складському приміщенні невеликого розміру, що знаходилось на приватному подвір'ї. Прізвище власника зерна він не знає. За перевезений вантаж з ним повністю розрахувались (т. 8 л.д. 239)

В судовому засіданні також досліджені:

постанова старшого слідчого від 25.07.2011 року, про уточнення суми шкоди по кримінальній справі ;

постанова від 27.02.2010 року, про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та порушення кримінальної справи, за ознаками складу злочину передбаченого ч.3 ст.212 КК України у відношенні керівника ПП «Агроток»ОСОБА_1;

копія постанови від 26.09.2011 року старшого слідчого прокуратури Ленінського району м.Миколаєва, про відмову в порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_1 за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.383 КК України, за відсутністю складу злочину;

довідка від 09.06.2010 року №5570/723-011 про результати розгляду матеріалів, наданих до постанови слідчого, щодо правомірності формування ПП „Агроток» (код ЄДРПОУ 34050557) податкових зобов'язань, податкового кредиту з податку на додану вартість за 2008-2009 роки та повноти відображення валових доходів в деклараціях з податку на прибуток за 2008 рік та 6 місяців 2009 року в порівнянні з обсягами надходження коштів на розрахункові рахунки ПП „Агроток» в установах банків за 2008-2009 роки.( т. 8 а. с. 2- 9 );

Окрім досліджених матеріалів кримінальної справи, вина підсудного у вчиненні інкримінованих злочинів підтверджуються іншими доказами, зібраними по справі та дослідженими в судовому засіданні, а саме:

показами свідка ОСОБА_20 про те, що вона будучи головним ревізором інспектором Очаківської ОДПІ, в травні 2010 року отримала постанову податкової міліції про проведення планової перевірки ПП «Агроток» . За результатами перевірки вони склали довідку, в якій відобразили грошові кошти, що поступили на рахунок ПП «Агроток»в 2008-2009 роках, суму ПДВ, видатки, зазначили скільки грошей надійшло на розрахунковий рахунок і за яку суму було звітовано в деклараціях. Відповідно до ЗУ «Про оприбуткування прибутків підприємств» , інших первинних документів їм не надавалось, тому не все вони могли зарахувати до валових витрат. У разі виявлення порушень було б складено акт.

Допитаний в судовому засіданні в порядку ст. 311 КПК України, експерт ОСОБА_21 висновки підтвердив. Роз'яснюючи свої висновки, суду показав, що направляв слідчому клопотання щодо необхідності додаткових матеріалів для об'єктивного проведення експертизи. Слідчий повідомив про неможливість надання документів в зв'язку з їх відсутністю. Пізніше, ним було направлене друге клопотання, оскільки для висновку йому не вистачало податкових накладних по 9-ти підприємствам, взагалі було дуже багато фірм і вирахувана загальна сума. Додаткових документів йому не було надано. На підставі наданих на дослідження документів, він надав умовний висновок. Під час складення висновку, слідчим надавались протоколи допиту представників фірм, з якими працював ПП «Агроток» , в цих поясненнях, деякі вказували, що працювали з ПП «Агроток» , інші, що не працювали. В будь якому разі первинних документів не було. Додатково пояснив, що в його практиці, при проведенні експертизи, рідко є всі необхідні документи.

Оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, в результаті повного, об'єктивного і всебічного їх дослідження в судовому засіданні, суд вважає, що вина підсудного ОСОБА_1 у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ст. ч. 1 ст. 366 КК України, знайшла своє підтвердження добутими та дослідженими у ході розгляду справи доказами, а тому є доведеною.

Так, суд при розгляді справи в межах пред'явленого ОСОБА_1 обвинувачення, безпосередньо допитавши підсудного, оглянувши документи та оголосивши протоколи, та вивчивши всі матеріали справи, заслухавши міркування і доводи прокурора, захисника, приходить до переконання, що дані судового слідства підтверджують пред'явлене підсудному ОСОБА_1 обвинувачення.

Викладені обставини в своїй сукупності свідчать, що підсудний ОСОБА_1 будучи директором ПП «Агроток»та відповідальним за організацію ведення бухгалтерського і податкового обліку та звітності підприємства, в період часу з січня 2008 року по грудень 2009 року умисно ухилився від сплати податків в бюджет держави на загальну суму 2 216 611 грн., що більше, аніж в 5000 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян і є особливо великим розміром, а тому підлягає кримінальній відповідальності за ч. 3 ст. 212 УК України за умисне ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, яка зобов'язана їх сплачувати, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах та за ч.1 ст. 366 КК України службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також складання і видача завідомо неправдивих документів.

До закінчення судового слідства клопотань від учасників процесу, у тому числі і від державного обвинувача, про збір, перевірку чи витребування додаткових доказів крім уже тих, що заявлялися, не надійшло.

Призначаючи покарання, суд враховує характер і ступінь суспільної небезпеки скоєного, особу підсудного, який позитивно характеризується за місцем проживання, раніше не судимий, на обліку у лікаря нарколога не перебуває, в Миколаївській обласній психіатричній лікарні перебуває в групі КН з діагнозом «Соматоформна вегетативна дисфункція серця та сердечно-судинної системи. Астено-іпохондричний синдром» , має на утриманні двох неповнолітніх дітей - доньку ОСОБА_22, ІНФОРМАЦІЯ_1 та доньку ОСОБА_23, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Згідно ч.1 ст. 328 КПК України постановляючи обвинувальний вирок, суд, залежно від доведеності підстав і розміру цивільного позову, задовольняє цивільний позов повністю або частково чи відмовляє в ньому.

Цивільний позов Очаківської ОДПІ Очаківського району Миколаївської області на суму 2 216 611 грн. підлягає задоволенню.

Долю речових доказів по справі суд вирішує у відповідності до вимог ст. 81 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 213, 323, 324, 327 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України та призначити покарання:

- за ч.3 ст.212 КК України -в виді штрафу у розмірі п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів громадян з позбавлення права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на два роки з конфіскацією майна;

- за ч.1 ст.366 КК України -у виді штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавлення права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів ОСОБА_1 призначити покарання шляхом поглинання менш суворого більш суворим у виді штрафу в розмірі п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавлення права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на два роки з конфіскацією майна.

Запобіжний захід, обраний щодо ОСОБА_1, до набрання вироком законної сили залишити попереднім - підписку про невиїзд.

Стягнути з ОСОБА_1 до державного бюджету України в рахунок відшкодування збитків 2216611 (два мільйони двісті шістнадцять тисяч шістсот одинадцять) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь НДЕКЦ при УМВС України в Миколаївській області судові витрати за проведення судово-почеркознавчої експертизи від 22.07.2010 року №3758 в сумі 1075 грн., судово-почеркознавчої експертизи від 12.02.2011 року №395 в сумі 645 грн., судово-технічної експертизи від 10.02.2011 року №394 в сумі 645 грн., судово-економічної експертизи від 14.09.2010 року №2/49 в сумі 1331 грн., всього в сумі 3696 грн.

Речові докази :

-документи -оглянуті та зберігаються при матеріалах кримінальної справи -залишити при справі.

- первинні фінансово -бухгалтерські документи по взаємовідносинам, які приєднано до матеріалів кримінальної справи -залишити при справі.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Миколаївської області протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Головуючий

Дата ухвалення рішення14.05.2012
Оприлюднено11.01.2016
Номер документу50145216
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-180/11

Ухвала від 30.03.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Вирок від 06.12.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 14.11.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Олійник В. Б.

Ухвала від 09.01.2019

Кримінальне

Кролевецький районний суд Сумської області

Моргун О. В.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Кролевецький районний суд Сумської області

Моргун О. В.

Постанова від 30.11.2011

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Постанова від 12.07.2011

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Гордійчук І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні