Вирок
від 16.02.2010 по справі 1-130-10
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-130-10

1-130-10

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 лютого 2010 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі: головуючого - судді ДЕНИСЮКА В.В.

при секретарі Шевчук В.П.

з участю прокурора Коропа С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Умані кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_3, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_4, не працюючого, інваліда 3 групи, не судимого,

по ч. 1 ст. 309 КК України

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 в кінці березня 2009 року діючи умисно та цілеспрямовано, висіяв на присадибній ділянці свого домоволодіння по вул. Котляревського, 7 м. Умані невелику кількість наркотичної речовини коноплі з метою виготовлення з неї наркотичної речовини. Після чого в кінці серпня 2009 року зібрав рослину коноплі висушив її, подрібнив, чим зробив її придатною для використання та зберігав за місцем проживання для власного використання не переслідуючи мети збуту.

05.12.2009 р. близько 11 год. 55 хв. під час проведення обшуку в домоволодінні по вул. Котляревського, 7 м. Умані працівниками міліції поблизу підсобного приміщення даного домоволодіння було виявлено та вилучено скляну банку, яка наполовину була заповнена речовиною рослинного походження, зеленого кольору, також в ході проведення обшуку в підсобному приміщенні було виявлено та вилучено металеву банку з - під кави «Нескафе», ємкістю 100 грам на дні якої знаходилась речовина рослинного походження зеленого кольору, в дворі поблизу будинку в дерев'яному ящику було виявлено та вилучено рослину зеленого кольору в не подрібненому стані.

Згідно висновку експерта № 2/256 від 19.12.2009 року встановлено, що речовина рослинного походження зеленого кольору, що знаходилася в скляній банці та металевій банці з написом «Нескафе» є особливо небезпечний наркотичний засіб обіг якого заборонено - каннабіс (марихуана), маса якого в перерахунку на суху речовину складає 15,166 грам, речовина рослинного походження, зеленого кольору, в не подрібненому стані є особливо небезпечний наркотичний засіб обіг якого заборонено - каннабіс (марихуана) не висушений, маса якого в перерахунку на суху речовину складає 38,164 грам, яку громадянин ОСОБА_1 зберігав в своєму домоволодінні для власних потреб не переслідуючи мети збуту.

У судовому засіданні ОСОБА_1 вину у вчиненому злочині визнав повністю та пояснив, що 5.12.2009 р. близько 11 год. 55 хв. він перебував вдома разом зі своєю родиною в цей час до нього прийшли працівники міліції, які пред'явили йому постанову суду на проведення обшуку. В ході обшуку працівниками міліції було вилучено: позаду підсобного приміщення будинку в якому він проживає скляну банку, яка наполовину була заповнена подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору - конопля, яку він зберігав для власних потреб без мети збуту. Дану наркотичну речовину він виростив на присадибній ділянці для власних потреб без мети збуту.

В ході проведення обшуку будинку в дальній кімнаті, яка використовується як кладова, були виявлені паперові згортки в кількості 7 штук в яких знаходилося насіння наркотичної речовини коноплі, яку він зібрав в себе на присадибній ділянці в кінці серпня 2008 року. Частину з даного насіння він посіяв в себе на присадибній ділянці, а про іншу забув, дане насіння не використовував.

При обшуку підсобного приміщення в коридорі на одній з дерев'яних полиць було виявлено залізну банку з - під кави «Нескафе» ємкістю 100 грам в середині якої на дні знаходилась невелика кількість наркотичної речовини коноплі, яку він зберігав для власних потреб без мети збуту. Також під час обшуку підсобного приміщення під дерев'яними поличками працівниками міліції було виявлено дві пластикові пляшки ємкістю 1 л. кожна, за допомогою яких він вживав наркотичну речовину шляхом куріння, тому на поверхні однієї з пляшок знаходилась невелика кількість наркотичної речовини коноплі, а в іншій на дні рідина темного кольору.

Під час проведення обшуку в дворі його домоволодіння поблизу будинку в дерев'яному ящику було виявлено речовину рослинного походження в не подрібненому стані, яку він виростив в себе на присадибній ділянці, щоб в подальшому виготовити з неї наркотичну речовину придатну для куріння, але цього він не зробив та хотів викинути дану речовину.

Знайдену наркотичну речовину рослинного походження та пластикові пляшки працівниками міліції було упаковано в поліетиленовий пакет та вилучено.

Згідно ст. 299 КПК України суд вважає недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються. При цьому з'ясовано, що підсудний правильно розуміє зміст цих обставин, немає сумнівів у добровільності та істинності його позиції. Роз'яснено, що у такому випадку він буде позбавлений права оспорювати ці фактичні обставини справи та розмір цивільного позову в апеляційному порядку.

Дії ОСОБА_1 суд кваліфікує за ч. 1 ст. 309 КК України - незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

Призначаючи покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу підсудного, який позитивно характеризується по місцю проживання, тому суд вважає, що при призначенні йому покарання у виді обмеження волі можливо застосувати ст. 75 КК України.

Судові витрати в сумі 938 грн. 40 коп. за проведення судово-хімічної експертизи, підлягають стягненню з ОСОБА_1 на користь держави.

Речовий доказ - каннабіс (марихуана) масою 0,862 грам ( в перерахунку на суху речовину складає 1,278 грам ) - знищити.

Речовий доказ - каннабіс (марихуана) масою 15,4 грам ( в перерахунку на суху речовину складає 13,888 грам ) - знищити.

Речовий доказ - каннабіс (марихуана) масою 57,4 грам ( в перерахунку на суху речовину складає 38,164 грам ) - знищити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України і призначити йому покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік .

На підставі ст. 76 КК України зобов'язати ОСОБА_1 повідомляти органи кримінально - виконавчої системи про зміну місця проживання; періодично з'являтись для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку у законну силу залишити підписка про невиїзд.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь відділення НДЕКЦ при ГУМВС України в Черкаській області 938 грн. 40 коп. за проведення судово-хімічної експертизи.

Речовий доказ - каннабіс (марихуана) масою 0,862 грам ( в перерахунку на суху речовину складає 1,278 грам ) - знищити.

Речовий доказ - каннабіс (марихуана) масою 15,4 грам ( в перерахунку на суху речовину складає 13,888 грам ) - знищити.

Речовий доказ - каннабіс (марихуана) масою 57,4 грам ( в перерахунку на суху речовину складає 38,164 грам ) - знищити.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Черкаської області на протязі 15 діб з дня проголошення.

ОСОБА_2; В.В. Денисюк

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.02.2010
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50355570
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-130-10

Вирок від 14.06.2010

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В. Г.

Вирок від 16.02.2010

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Денисюк В. В.

Вирок від 06.12.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Глянь Сергій Іванович

Вирок від 05.11.2010

Кримінальне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний Анатолій Олександрович

Постанова від 04.11.2010

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк Владислав Валерійович

Вирок від 06.12.2010

Кримінальне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Глянь Сергій Іванович

Вирок від 24.09.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Бутенко Анатолій Петрович

Постанова від 14.10.2010

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк Владислав Валерійович

Вирок від 21.09.2010

Кримінальне

Любашівський районний суд Одеської області

Гнатюк Валерій Олексійович

Постанова від 04.11.2010

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк Владислав Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні