Ухвала
від 14.09.2015 по справі 923/1495/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

"14" вересня 2015 р. Справа № 923/1495/15

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області

до Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон

про порушення справи про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредитора - Кутова В.І., головний державний інспектор, дов. у справі,

від боржника - не з'явився

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспекція у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області звернулася до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, мотивуючи свої вимоги неспроможністю останнього задовольнити на протязі більше трьох місяців вимоги по сплаті заборгованості по податкових платежах до бюджету, безспірний розмір яких становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою господарського суду від 31.08.2015 р. заяву прийнято до провадження і призначено до розгляду у підготовчому засіданні.

Представником кредитора вимоги про порушення провадження у справі про банкрутство боржника підтримано з підстав, зазначених у заяві, посилаючись на неспроможність боржника задовольнити на протязі більше трьох місяців вимоги кредитора, безспірний розмір яких сукупно становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати. Просить порушити провадження у справі про банкрутство боржника та застосувати по відношенню до боржника судові процедури банкрутства.

Боржником відзив, реєстраційні документи та витребувані матеріали до суду не подано, представник боржника в судове засідання не з'явився.

Суд вважає за можливим розглянути справу у відсутність відзиву боржника, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Заслухавши представника кредитора, розглянувши та дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає вимоги кредитора про порушення провадження у справі про банкрутство боржника такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюється господарським судом у підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включається неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", боржник - юридична особа - суб'єкт підприємницької діяльності або фізична особа за зобов'язаннями, які виникли у фізичної особи у зв'язку зі здійсненням нею підприємницької діяльності, неспроможний виконати протягом трьох місяців свої грошові зобов'язання після настання встановленого строку їх виконання, які підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, та постановою про відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом; неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - Приватне підприємство "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, - ідентифікаційний код 36504559, юридична адреса - м. Херсон, вул. Дімітрова, 20, кв. 73.

Як платник податків боржник знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області.

Заборгованість боржника по платежах до бюджету (узгоджений податковий борг), становить 15715727,24 грн., у тому числі 10985806,90 грн. основний борг, 4729920,34 грн. штрафні санкції. Постановою Одеського апеляційного адміністративного суду від 15.10.2014 р. у справі № 821/1853/14 заборгованість у вказаному розмірі стягнута з боржника. Вказані обставини підтверджуються довідкою про суми податкового боргу, витягом з особового рахунку боржника, постановою Одеського апеляційного адміністративного суду від 15.10.2014 р. у справі № 821/1853/14.

Прийняті кредитором заходи до отримання заборгованості у встановленому законодавством порядку позитивних наслідків не дали.

Інкасові доручення на стягнення заборгованості кредитором пред'явлено до банківських установ і повернуті останніми кредитору без виконання у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках боржника.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 26.05.2014 р. у Державному реєстрі відомості щодо боржника відсутні.

Згідно довідки ДАІ від 14.04.2015 р. транспортні засоби за боржником не зареєстровано.

Згідно довідки управління сільського господарства від 23.05.2014 р. сільськогосподарська техніка у боржника відсутня.

Боржником доказів погашення боргу чи заперечення по заяві кредитора до суду не подано.

Згідно ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2015 року становить 1218 грн.

Сукупний розмір безспірних вимог кредитора до боржника становить 15715727,24 грн., у тому числі 10985806,90 грн. основний борг, 4729920,34 грн. штрафні санкції, що в свою чергу більше трьохсот мінімальних заробітних плат.

Таким чином, зазначені обставини свідчать про неплатоспроможність боржника і його неспроможність на протязі більше трьох місяців задовольнити грошові вимоги кредитора, безспірний розмір яких сукупно становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати та дають підстави для порушення провадження у справі про банкрутство боржника і застосування по відношенню до боржника судових процедур банкрутства, оскільки погашення боргу можливе не інакше як через відновлення платоспроможності боржника.

Вимоги кредитора Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області визнаються судом у сумі 15715727,24 грн., у тому числі 10985806,90 грн. основний борг, 4729920,34 грн. штрафні санкції, які стягнені рішенням суду, є безспірними та підтверджені документально.

Суд вводить процедуру розпорядження майном боржника і, враховуючи неподання до суду арбітражним керуючим Шаховим В.А., кандидатура якого визначена автоматизованою системою, заяви про згоду на призначення розпорядником майна, відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" призначає розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Бєлоусова І.,В., який внесений до Єдиного реєстру арбітражних керуючих та згідно поданої заяви не має обмежень, передбачених ст. 114 цього Закону та, відповідно до ст. 115 вказаного Закону, встановлює арбітражному керуючому Бєлоусову І.В. грошову винагороду за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання повноважень, шляхом авансування коштів кредитором.

З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, суд оприлюднює на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 10, 16, 19, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Заяву Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області задовольнити.

2. Порушити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон, ідентифікаційний код 36504559.

3. Визнати вимоги кредитора Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області до боржника в сумі 15715727,24 грн., у тому числі 10985806,90 грн. основний борг, 4729920,34 грн. штрафні санкції.

4. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

5. Ввести процедуру розпорядження майном боржника - Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон, ідентифікаційний код 36504559 на строк 115 календарних днів.

6. Призначити розпорядником майна боржника Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон, ідентифікаційний код 36504559 арбітражного керуючого Бєлоусова Ігоря Валентиновича, свідоцтво № 866 від 24.04.2013 р.

7. Встановити арбітражному керуючому Бєлоусову І.В. оплату послуг (грошову винагороду) за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання повноважень, яка сплачується шляхом авансування коштів заявником (кредитором) відповідно до законодавства.

8. Заборонити боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство, текст якого додається.

10. Розпоряднику майна - арбітражному керуючому Бєлоусову І.В.:

- не пізніше 30.10.2015 р. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів та відповідно до ч. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду їх вимог та докази їх отримання кредиторами;

- не пізніше 30.10.2015 р. скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду;

- до 30.10.2015 р. організувати та провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість. Відомості про результати проведеної інвентаризації подати до суду до дня попереднього засідання.

11. Призначити справу до розгляду в попередньому засіданні на "12" листопада 2015 р. на 11:20 год., яке відбудеться в залі судових засідань № 215 господарського суду Херсонської області.

12. Участь у попередньому засіданні представників кредиторів, боржника і розпорядника майна визнати обов'язковою.

13. Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна - арбітражному керуючому Бєлоусову І.В., ВДВС Комсомольського РУЮ у м. Херсоні, державному реєстратору, Комсомольському районному суду, Державному органу з питань банкрутства.

Повний текст ухвали складено 15.09.2015 р.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50471224
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1495/15

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 25.08.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 10.08.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні