Постанова
від 01.12.2015 по справі 923/1495/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" грудня 2015 р. Справа № 923/1495/15

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області

до Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон

про порушення справи про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредитора - ОСОБА_1, головний державний інспектор, дов. у справі,

від боржника - не з’явився,

розпорядник майна - арбітражний керуючий ОСОБА_2

в с т а н о в и в:

Кредитор - Державна податкова інспекція у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області звернулася до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, мотивуючи свої вимоги неспроможністю останнього задовольнити на протязі більше трьох місяців вимоги по сплаті заборгованості по податкових платежах до бюджету, безспірний розмір яких становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою господарського суду від 14.09.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника, визнано вимоги ініціюючого кредитора до боржника, введено процедуру розпорядження майном, призначено розпорядника майна, якого зобов’язано подати до суду реєстр вимог кредиторів та призначено дату попереднього засідання суду.

Ухвалою господарського суду від 12.11.2015 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, розпорядника майна зобов’язано скликати і провести перші загальні збори кредиторів, яким утворити комітет кредиторів і визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника; протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів, відповідне рішення комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника, розпоряднику майна подати до суду; призначено судове засідання для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

Розпорядником майна подано до суду протоколи зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, звіт про хід проведення процедури розпорядження майном, аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого і повідомлено про проведення 25.11.2015 р. перших загальних зборів кредиторів, якими утворено комітет кредиторів та засідання комітету кредиторів, яким прийнято рішення щодо звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та погоджено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2 на призначення ліквідатором банкрута. При цьому, зазначено на фактичне припинення боржником підприємницької діяльності, відсутність у боржника майнових активів і коштів та доцільність відкриття по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

Комітетом кредиторів подано до суду протокол засідання комітету кредиторів та клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_2

Представником кредитора підтримано клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2 з посиланням на можливість погашення боргу лише в ліквідаційній процедурі.

Заслухавши розпорядника майна, представника кредитора, розглянувши та дослідивши матеріали справи, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом, та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Відповідно до ст. 27 цього Закону у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов’язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов’язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов’язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов’язання встановлена господарським судом.

Відповідно до ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно ч. 1 ст. 114 цього Закону, кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду.

Як вбачається з матеріалів справи, розпорядником майна скликано і проведено перші загальні збори кредиторів, якими утворено комітет кредиторів, - протокол зборів кредиторів від 25.11.2015 р.

Комітетом кредиторів на засіданні комітету 25.11.2015 р. прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2, - протокол засідання комітету кредиторів від 25.11.2015 р.

Згідно звіту про фінансово-господарську діяльність боржника, фінансовий стан боржника характеризується ознаками неплатоспроможності, боржник не здійснює підприємницьку та господарську діяльність.

Згідно актів обстеження та інформаційних довідок майнові активи та грошові кошти у боржника відсутні, боржник за місцезнаходженням відсутній.

Боржником доказів погашення боргу кредитору до господарського суду не подано.

Таким чином, вказані вище обставини свідчать про неспроможність боржника - Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", м. Херсон задовольнити вимоги кредитора, які визнані судом і включені до реєстру вимог кредиторів, і можливість їх задоволення не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

За таких обставин, враховуючи фінансове становище боржника, відсутність інших пропозицій по судовим процедурам банкрутства, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та визнати боржника банкрутом і відкрити щодо нього ліквідаційну процедуру, оскільки погашення вимог кредитора, включених до реєстру вимог кредиторів, розмір яких становить близько 15,7 млн. грн., можливо не інакше, як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

Ліквідатором боржника, суд за пропозицією комітету кредиторів призначає арбітражного керуючого ОСОБА_2, який виконував повноваження розпорядника майна боржника і згідно поданої заяви не має обмежень, передбачених ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, суд, відповідно до ч. 3 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

Клопотання розпорядника майна щодо затвердження звіту арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період процедури розпорядження майном боржника підлягає задоволенню, оскільки звіт розпорядника майна попередньо розглянуто та погоджено комітетом кредиторів, - протокол засідання комітету кредиторів від 25.11.2015 р.

Відповідно до ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд затверджує звіт арбітражного керуючого ОСОБА_2 в сумі 6702,39 грн. за період процедури розпорядження майном, з яких 6614,39 грн. грошова винагорода, 88,00 грн. витрати арбітражного керуючого.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 27, 37, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1. Припинити процедуру розпорядження майном та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_2.

2. Визнати Приватне підприємство "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", АДРЕСА_1, ідентифікаційний код 36504559, банкрутом.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

4. Призначити ліквідатором банкрута Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець", АДРЕСА_1, ідентифікаційний код 36504559 арбітражного керуючого ОСОБА_2, свідоцтво № 866 від 24.04.2013 р.

5. Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст. ст. 41 - 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", звіт і ліквідаційний баланс подати до суду.

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

7. Затвердити звіт арбітражного керуючого ОСОБА_2 про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого за період процедури розпорядження майном у сумі 6702,39 грн., з яких 6614,39 грн. грошова винагорода, 88,00 грн. відшкодування витрат.

Повний текст постанови складено 02.12.2015 р.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення01.12.2015
Оприлюднено07.12.2015
Номер документу53976520
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1495/15

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 25.08.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 10.08.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні