Ухвала
від 18.08.2011 по справі 2а/0270/3126/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


У Х В А Л А

18 серпня 2011 р. Справа № 2а/0270/3126/11

Вінницький окружний адміністративний суд:

Під головуванням судді: Дончика В.В.,

при секретарі судового засідання: Павліченко А.В.

за участю:представника позивача -ОСОБА_1, представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Ресолсервіс" до Державної податкової інспекції у м. Вінниці про визнання протиправним та скасування рішення № 153/15-222 від 12.05.2011 року

в с т а н о в и в :

В червні 2011 року ТОВ «Ресолсервіс»звернулось в суд з позовом до Державної податкової інспекції у м. Вінниці про визнання протиправним та скасування рішення № 153/15-222 від 12.05.2011 року .

Ухвалою судді від 08.07.2011 року відкрито провадження у справі та призначено до розгляду.

Під час судового розгляду, суд поставив на розгляд питання щодо виклику у судове засідання в якості свідка Державного реєстратора виконавчого комітету Вінницької міської ради та необхідність витребувати у Державного реєстратора оригінали матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Ресолсервіс" для огляду в судовому засіданні та належним чином завіренні із реєстраційної справи копії для долучення до матеріалів справи.

Представники позивача та відповідача щодо вирішення цього питання поклались на розсуд суду.

Розглянувши дане питання, вислухавши думку представників сторін, суд дійшов наступних висновків.

Пунктом 1 статті 65 Кодексу адміністративного судочинства України( надалі- КАС) встановлено, що як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.

У відповідності до п.п.4,5,6 статті 65 КАС України свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або осіб, які беруть участь у справі. Особа, яка бере участь у справі, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинна зазначити його ім'я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання. Свідок зобов'язаний прибути до суду у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. У разі неможливості прибуття за викликом суду свідок зобов'язаний завчасно повідомити про це суд.

Відповідно до пункту 4 статті 71 зазначеного Кодексу, суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Пунктом 1 статті 71 КАС України визначено кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Згідно п.п. 2,3 статті 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до пункту 1 статті 272 КАС України до належно викликаної особи, особисту участь якої визнано судом обов'язковою, свідка, які без поважних причин не прибули у судове засідання або не повідомили причини неприбуття, може бути застосовано привід до суду через органи внутрішніх справ з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

Враховуючи вищевикладене суд вважає за необхідне викликати в судове засідання свідка -Державного реєстратора виконавчого комітету Вінницької міської ради та витребувати у нього оригінали матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Ресолсервіс" для огляду в судовому засіданні та належним чином завіренні із реєстраційної справи копії для долучення до матеріалів справи.

Керуючись статтями 65,71 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

у х в а л и в :

Викликати в судове засідання, 29.08.2011 року о 15:00 год. , в якості свідка - Державного реєстратора виконавчого комітету Вінницької міської ради.

Витребувати у Державного реєстратора виконавчого комітету Вінницької міської ради:

- оригінали реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Ресолсервіс" (код ЄДРПОУ 20115679) для огляду в судовому засіданні;

- завірену копію матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Ресолсервіс" для приєднання до матеріалів справи.

У разі невиконання вимог суду та порушення внаслідок цього ч.4 ст.71 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вчиняє дії, передбачені ст.166 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію даної ухвали направити для виконання Державному реєстратору виконавчого комітету Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59, м. Вінниця).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення18.08.2011
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50610791
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення № 153/15-222 від 12.05.2011 року

Судовий реєстр по справі —2а/0270/3126/11

Ухвала від 18.08.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 25.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 29.09.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 29.09.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Постанова від 07.09.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні