Ухвала
від 19.03.2014 по справі 807/3600/13-а
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

19 березня 2014 рокум. Ужгород№ 807/3600/13-а

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Гаврилка С.Є.,

з участю секретаря судового засідання - Петричкович К.І.

за участі:

позивача - ОСОБА_1

позивача ОСОБА_2 Сапаргалієвича - не з'явився;

представника відповідача 1 - Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради - не з'явився;

представника відповідача 2 - Ужгородської міської ради - ОСОБА_3;

представника відповідача 3 - Управління держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області - не з'явився;

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ОСОБА_4 - ОСОБА_5,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 Сапаргалієвича до Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради, Ужгородської міської ради, Управління Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_4 про визнання недійсними висновків та скасування рішення Ужгородської міської ради, -

в с т а н о в и в:

Відповідно до статті 160 частин 3 та 7 КАС України 19 березня 2014 року було проголошено вступну та резолютивну частини ухвали. Повний текст ухвали виготовлено та підписано 20 березня 2014 року.

До Закарпатського окружного адміністративного суду звернулися з позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 Сапаргалієвич до Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради, Ужгородської міської ради, Управління Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_4, якою просять: визнати висновок № 452 від 8 квітня 2009 року управління містобудування та архітектури міста Ужгорода Ужгородської міської ради щодо погодження відведення ОСОБА_4 земельної ділянки за адресою: місто Ужгород, вулиця Можайського, та передачі йому земельної ділянки у власність недійсним; визнати висновок № 544 від 6 квітня 2009 року відділу Держкомзему в місті Ужгороді Закарпатської області щодо погодження відведення ОСОБА_4 земельної ділянки за адресою: місто Ужгород, вулиця Можайського, та передачі йому земельної ділянки у власність недійсним; скасувати рішення № 1144 V сесії V-го скликання Ужгородської міської ради від 19 червня 2009 року в частині затвердження проекту відведення ОСОБА_4 земельної ділянки за адресою: місто Ужгород, вулиця Можайського та передачі йому земельної ділянки у власність; повернути у власність територіальної громади земельну ділянку площею 0,08 га кадастровий номер 2110100000:20:002:0006 по вулиці Можайського в місті Ужгороді.

18 березня 2014 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду надійшло клопотання позивача ОСОБА_1 яка просить суд витребувати докази, а саме: в Управління держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. ОСОБА_4 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в м. Ужгороді, вул. Можайського, який затверджений пунктом 1.4 рішення № 1144 від 19 червня 2009 року Ужгородської міської ради; в Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра капітал" (м. Ужгород, вул. Собранецька, 24) матеріали погодження місця розташування земельної ділянки гр. ОСОБА_4 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в м. Ужгороді, вул. Можайського.

Відповідно до статті 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Суд може витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Відповідно до статті 71 частин 3 та 5 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребуванні доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи. Суд може збирати докази з власної ініціативи.

З метою повного та всебічного з'ясування обставин справи клопотання позивача слід задовольнити.

Відповідно до статті 156 частини 2 пункту 4 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи можливість тривалого терміну отримання витребуваних судом доказів суд вважає за можливе зупинити провадження у вказаній справі.

Відповідно до статті 156 частини 4 КАС України про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

На підставі наведеного та керуючись статтями 69,71,156,160,165 КАС України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Управління держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. ОСОБА_4 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в м. Ужгороді, вул. Можайського, який затверджений пунктом 1.4 рішення № 1144 від 19 червня 2009 року Ужгородської міської ради.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра капітал" (м. Ужгород, вул. Собранецька, 24) матеріали погодження місця розташування земельної ділянки гр. ОСОБА_4 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в м. Ужгороді, вул. Можайського.

Зупинити провадження у справі № 807/3600/13-а за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 Сапаргалієвича до Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради, Ужгородської міської ради, Управління Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_4 про визнання недійсними висновків та скасування рішення Ужгородської міської ради - до отримання витребуваних судом доказів.

Ухвала суду щодо витребування доказів окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала суду щодо зупинення провадження може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також постановлення ухвали в письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених статтею 167 частиною 4 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя ОСОБА_6

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.03.2014
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50616626
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/3600/13-а

Ухвала від 03.04.2017

Адміністративне

Верховний Суд України

Кривенда О.В.

Ухвала від 14.12.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 09.12.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 12.05.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 19.03.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 19.03.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 04.11.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 03.04.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Постанова від 15.09.2014

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 09.10.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні