Ухвала
від 14.07.2010 по справі 2а-4435/08/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД м. Львів, вул. Чоловського, 2 У Х В А Л А

про витребування доказів

"14" липня 2010 р. № 2а-4435/08/1370 Львівський окружний адміністративний суд в складі колегії суддів:

головуючого -судді Гулика А.Г.;

судді Сакалоша В.М.;

судді Потабенко В.А.,

секретаря судового засідання Билень Н.С.,

за участю:

представника позивача: ОСОБА_1;

представника позивача: ОСОБА_2;

представника відповідача 1: ОСОБА_3;

представник відповідача 2: не з'явився;

представника прокуратури: ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у справі № 2а-4435/08/1370 за позовом Державної податкової інспекції (надалі - ДПІ) у Сихівському районі м. Львова до Приватного підприємства (надалі - ПП) «Солітон», Дочірнього підприємства (надалі - ДП) «Львівська зерноторгова компанія», за участю прокуратури Львівської області про застосування наслідків передбачених ст. 208 ГК України та стягнення коштів, -

в с т а н о в и в :

ДПІ у Сихівському районі м. Львова звернулася до суду з вказаним вище позовом до ПП «Солітон»та ДП «Львівська зерноторгова компанія», в якому просить суд визнати недійсним господарське зобов'язання між відповідачами від 28.03.2008 року на загальну суму 44591643 грн. 34 коп. та застосувати наслідки передбачені ст. 208 ГК України, а саме стягнути з ПП «Солітон»на користь ДП «Львівська зерноторгова компанія»все одержане за господарським зобов'язанням від 28.03.2008 року, а з ДП «Львівська зерноторгова компанія»на користь Державного бюджету все одержане від ПП «Солітон»за господарським зобов'язанням від 28.03.2008 року.

Представник позивача ОСОБА_1 подав до суду клопотання від 14.07.2010 року (вх. № 26092), в якому просить суд витребувати у відповідачів для представлення в судове засідання наступні докази, які, на його думку, мають значення для правильного вирішення справи, а саме: договір складського зберігання товару; товарно-транспортні накладні на перевезення товару, отриманого у ДП «Львівська зерноторгова компанія»; відомості про наявність у ПП «Солітон»та ДП «Львівська зерноторгова компанія»технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів, а також витребувати у ПП «Солітон» докази подальшої реалізації товару отриманого у ДП «Львівська зерноторгова компанія»за договором від 28.03.2008 року.

Представники позивача в судовому засідання клопотання про витребування доказів підтримали. Просять суд його задоволити.

Представник ПП «Солітон»ОСОБА_3 проти клопотання представника позивача про витребування доказів у справі заперечив. Додатково пояснив, що на виконання ухвали суду від 01.04.2010 року ним було надано суду наступні документи: первинні бухгалтерські документи -накладні про передачу товару; податкові накладні; реєстр отриманих податкових накладних; журнал-ордер та відомість по рахунку 631 Розрахунки з вітчизняними постачальниками за березень 2008 року; журнал проводок за березень 2008 року.

Щодо інших документів, представник ПП «Солітон»зазначив, що він позбавлений можливості надати такі, у зв'язку з тим, що документи ПП «Солітон»за 2008 рік були вилучені прокуратурою Львівської області в ході проведення слідчим слідчої групи -старшим слідчим прокуратури Львівської області, юристом 1 класу ОСОБА_5 обшуку у офісних та підсобних приміщеннях ПП «Солітон», на підтвердження чого надав протокол обшуку від 10.07.2009 року. Додатково пояснив, що не дивлячись на скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб ПП «Солітон», вилучені в ході обшуку документи за 2008 рік підприємству не повернуті.

Відповідач 2 -ДП «Львівська зерноторгова компанія», явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечило, хоча належним чином було повідомлене про дату, час та місце його проведення. Про причини неявки суд не повідомило, а тому, суд ухвалив розглядати клопотання представника позивача про витребування доказів без його участі.

Представник прокуратури Львівської області ОСОБА_4 проти клопотання представника позивача про витребування доказів не заперечила.

Заслухавши пояснення представників сторін, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що заявлене представником позивача клопотання про витребування доказів слід задоволити частково, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 11 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Крім того, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування обставин справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 3 ст. 71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Судом встановлено, що ухвалою суду від 01.04.2010 року зобов'язано ПП «Солітон»(79049, м. Львів, вул. Трильовського, 18) надати суду належним чином засвідчені (печаткою та підписом повноваженої особи) копії для приєднання до матеріалів справи, наступних документів, а саме: договіру складського зберігання товару; товарно-транспортні накладні на перевезення товару, отриманого у ДП «Львівська зерноторгова компанія»; відомості про наявність у ПП «Солітон»технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів, а також докази подальшої реалізації товару отриманого у ДП «Львівська зерноторгова компанія»за договором від 28.03.2008 року. Крім того, ДП «Львівська зерноторгова компанія»(65125, м. Одеса, Приморський район, вул. Канатна, 61) зобов'язано надати суду належним чином засвідчені (печаткою та підписом повноваженої особи) копії для приєднання до матеріалів справи відомості про наявність у ДП «Львівська зерноторгова компанія»технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів.

На виконання ухвали суду від 01.04.2010 року представником відповідача ПП «Солітон»надано суду первинні бухгалтерські документи -накладні про передачу товару; податкові накладні; реєстр отриманих податкових накладних; журнал-ордер та відомість по рахунку 631 Розрахунки з вітчизняними постачальниками за березень 2008 року; журнал проводок за березень 2008 року.

Ухвалою суду від 22.04.2010 року про витребування доказів зобов'язано прокуратуру Львівської області надати суду оригінали для огляду в судовому засіданні та належним чином засвідчені (печаткою та підписом повноваженої особи) копії для приєднання до матеріалів справи документів, що були вилучені слідчим слідчої групи -старшим слідчим прокуратури Львівської області, юристом 1 класу ОСОБА_5, при проведенні обшуку 10.07.2009 року, на підставі постанови про проведення обшуку від 25.06.2009 року, в офісних та підсобних приміщеннях ПП «Солітон», розміщених у м. Львові, пл. Міцкевича, буд. 8, а саме: договір складського зберігання товару ПП «Солітон»; товарно-транспортні накладні ПП «Солітон»на перевезення товару, отриманого у ДП «Львівська зерноторгова компанія»; відомості про наявність у ПП «Солітон»технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів; докази подальшої реалізації товару отриманого ПП «Солітон»у ДП «Львівська зерноторгова компанія»за договором від 28.03.2008 року.

Таким чином, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів в частині витребування від відповідача 1 - ПП «Солітон»зазначених вище документів задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 11, ч. 2 ст. 69, ч. 3 ст. 71, ст.ст. 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

1.Клопотання представника позивача про витребування доказів -задоволити частково.

2.Зобов'язати ДП «Львівська зерноторгова компанія»(65125, м. Одеса, Приморський район, вул. Канатна, 61) надати суду належним чином засвідчені (печаткою та підписом повноваженої особи) копії для приєднання до матеріалів справи, наступних документів, а саме:

· договір складського зберігання товару;

· товарно-транспортні накладні на перевезення товару, отриманого у ДП «Львівська зерноторгова компанія»;

· відомості про наявність у ДП «Львівська зерноторгова компанія»(65125, м. Одеса, Приморський район, вул. Канатна, 61) технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів;

3. Зазначені вище документи зобов'язую подати в строк до 18 серпня 2010 року на адресу Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, буд. 2), судді Гулику А.Г.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя (підпис) А.Г. Гулик

Суддя (підпис) В.М. Сакалош

Суддя (підпис) В.А. Потабенко

З оригіналом вірно.

Суддя Гулик А.Г.

Дата ухвалення рішення14.07.2010
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50619621
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4435/08/1370

Ухвала від 31.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 04.11.2008

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 14.07.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 05.12.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Нос С.П.

Постанова від 12.10.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 22.04.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні