Ухвала
від 20.06.2011 по справі 2а/0470/5891/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія У Х В А Л А

16 червня 2011 р. Справа № 2а/0470/5891/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Юркова Е.О.

при секретарі - Кисельові К.П.

за участю: представника позивача - ОСОБА_1

представника заявника - ОСОБА_2, ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні клопотання про зупинення провадження по адміністративній справі № 2а/0470/5891/11 за позовом Відкритого акціонерного товариства «П’ятихатський елеватор»до Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та до П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання неправомірними дій та зобов’язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулося Відкрите акціонерне товариство «П’ятихатський елеватор» до Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та до П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області з вимогами:

- визнати неправомірними дії державного реєстратора П'ятихатської районної

державної адміністрації Дніпропетровської області щодо відмови прийняти документи і внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо рішення засновників (учасників) відкритого акціонерного товариства «П'ятихатський елеватор» (код ЄДРПОУ 00953680, місцезнаходження: 52100, Дніпропетровська область, П'ятихатський район, м. П'ятихатки, вул. Клименка, б. 1) про припинення юридичної особи шляхом перетворення ВАТ «П'ятихатський елеватор» у товариство з додатковою відповідальністю «П'ятихатський елеватор»;

- визнати неправомірними дії державного реєстратора П'ятихатської районної

державної адміністрації Дніпропетровської області щодо відмови прийняти документи і внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і відомостей про фізичних осіб - платників податків, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, в тому числі підписувати договори (згідно з відомостями, що містяться в установчих або у розпорядчих документах), а саме про ОСОБА_4 як особу, яка має право вчиняти юридичні дії від імені відкритого акціонерного товариства «П'ятихатський елеватор» без довіреності, в тому числі підписувати договори з обмеженнями щодо представництва, визначеними відповідно до статуту;

- зобов'язати державного реєстратора П'ятихатської районної державної

адміністрації Дніпропетровської області прийняти документи і внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо рішення засновників (учасників) відкритого акціонерного товариства «П'ятихатський елеватор» (код ЄДРПОУ 00953680, місцезнаходження: 52100, Дніпропетровська область, П'ятихатський район, м. П'ятихатки, вул. Клименка, б. 1) про припинення юридичної особи шляхом перетворення ВАТ «П'ятихатський елеватор» у товариство з додатковою відповідальністю «П'ятихатський елеватор»;

- зобов'язати державного реєстратора П'ятихатської районної державної

адміністрації Дніпропетровської області прийняти документи і внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і відомостей про фізичних осіб - платників податків, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, в тому числі підписувати договори (згідно з відомостями, що містяться в установчих або у розпорядчих документах), а саме про ОСОБА_4 як особу, яка має право вчиняти юридичні дії від імені відкритого акціонерного товариства «П'ятихатський елеватор» без довіреності, в тому числі підписувати договори з обмеженнями щодо представництва, визначеними відповідно до статуту.

14.06.2011р. до суду надійшло клопотання про зупинення провадження по адміністративній справі № 2а/0470/5891/11 за позовом Відкритого акціонерного товариства «П’ятихатський елеватор» до Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та до П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання неправомірними дій та зобов’язання вчинити певні дії, у зв’язку з тим, що на розгляді в господарському суді Дніпропетровської області знаходиться справа № 39/5005/6613/2011 (суддя Ліпинський О.В.) за позовом ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ПСП «Злагода», СТОВ «Комісарівка» до ВАТ «П'ятихатський елеватор» та Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання недійсними всіх рішень прийнятих загальними зборами акціонерів ВАТ «П'ятихатський елеватор», що оформлені протоколом від 30.04.2011 р. та зобов'язання Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області скасувати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців всі записи, здійснені на підставі протоколу загальних зборів акціонерів ВАТ «П'ятихатський елеватор» від 30.04.2011р.

Вказаним протоколом встановлюються повноваження ОСОБА_9, як голови комісії з припинення ВАТ «П'ятихатський елеватор».

Судом встановлено, що під час розгляду справи № 2а/0470/5891/11 підлягають дослідженню, в тому числі, обставини щодо наявності повноважень ОСОБА_9 на звернення (в тому числі через уповноваженого представника) від імені ВАТ «П'ятихатський елеватор» (шляхом підписання відповідних реєстраційних карток) до Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області за вчиненням реєстраційних дій, у яких було відмовлено. Задоволення позову господарським судом у справі № 39/5005/6613/2011 про визнання недійсним протоколу від 30.04.2011 р. щодо повноважень ОСОБА_9 як голови комісії з припинення ВАТ «П'ятихатський елеватор» може вплинути на вирішення даного адміністративного спору щодо встановлення обставин правомірності звернення представника позивача за вчиненням реєстраційних дій до державного реєстратора та наявності правових підстав у зв'язку з цим для відмови державного реєстратора у вчиненні реєстраційних дій.

Крім того, у справі № 39/5005/6613/2011 господарськом судом Дніпропетровської області була прийнята ухвала від 24.05.2011р. згідно якої суд заборонив П'ятихатській районній державній адміністрації Дніпропетровської області (державним реєстраторам) проводити будь-які реєстраційні дії щодо ВАТ «П'ятихатський елеватор» та відомостей про нього, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, за зверненням ОСОБА_9, або уповноважених ним осіб, зокрема, реєстраційні дії щодо припинення ВАТ «П'ятихатський елеватор».

Суд приходить до висновку, що вказане унеможливлює розгляд позовних вимог у адміністративній справі № 2а/0470/5891/11 про зобов'язання державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області прийняти документи і внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо рішення засновників (учасників) відкритого акціонерного товариства «П'ятихатський елеватор» (код ЄДРПОУ 00953680, місцезнаходження: 52100, Дніпропетровська область, П'ятихатський район, м. П'ятихатки, вул. Клименка, б. 1) про припинення юридичної особи шляхом перетворення ВАТ «П'ятихатський елеватор» у товариство з додатковою відповідальністю «П'ятихатський елеватор», тобто є необхідність зупинити провадження у справі № 2а/0470/5891/11 до набрання законної сили рішення по справі № 39/5005/6613/2011 господарського суду Дніпропетровської області.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

На підставі викладеного, керуючись п. 3 ч. 1 ст. 156, ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання про зупинення провадження по адміністративній справі № 2а/0470/5891/11 за позовом Відкритого акціонерного товариства «П’ятихатський елеватор» до Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та до П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання неправомірними дій та зобов’язання вчинити певні дії - задовольнити.

Зупинити провадження у справі № 2а/0470/5891/11 до набрання законної сили рішення господарського суду Дніпропетровської області по справі № 39/5005/6613/2011 за позовом ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ПСП «Злагода», СТОВ «Комісарівка» до ВАТ «П'ятихатський елеватор» та Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання недійсними всіх рішень прийнятих загальними зборами акціонерів ВАТ «П'ятихатський елеватор», що оформлені протоколом від 30.04.2011 р. та зобов'язання Державного реєстратора П'ятихатської районної державної адміністрації Дніпропетровської області скасувати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців всі записи, здійснені на підставі протоколу загальних зборів акціонерів ВАТ «П'ятихатський елеватор» від 30.04.2011р.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та в строки, встановленні статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) ОСОБА_10 З оригіналом згідно Суддя Ухвала не набрала законної сили ОСОБА_10 ОСОБА_10

Дата ухвалення рішення20.06.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50900053
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірними дій та зобов’язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5891/11

Постанова від 25.09.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 03.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 20.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 13.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні