Ухвала
від 05.03.2015 по справі 914/104/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.03.2015 р. Справа № 914/104/15

За позовом: Релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Утіховичі Перемишлянського району, с. Утіховичі Перемишлянського району Львівської області

до відповідача-1: Релігійної громади Української греко-католицької церкви села Утіховичі Перемишлянського району Львівської області, с. Утіховичі Перемишлянського району Львівської області

до відповідача-2: Комунального підприємства Львівської обласної ради В«Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентиризаціїВ» , м. Золочів Львівської області

про скасування реєстрації права власності

Суддя Манюк П.Т.

При секретарі Підкостельній О.П.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1 - представник

від відповідача-1 : не з'явився

від відповідача-2 : не з'явився

Розглядається справа за позовом Релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Утіховичі Перемишлянського району до відповідача-1 - Релігійної громади Української греко-католицької церкви села Утіховичі Перемишлянського району Львівської області та відповідача-2 - Комунального підприємства Львівської обласної ради В«Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентиризації' про скасування реєстрації права власності.

В судове засідання представник позивача з'явився, позовні вимоги підтримав, просив їх задоволити з підстав викладених у позовній заяві, вимоги суду зазначені в ухвалі суду від 23.02.2015 р. не виконав.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, однак в канцелярію суду подав клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з неможливістю забезпечити явку уповноваженого представника в судове засідання.

Представник відповідача-2 в судове засідання не з'явився.

Відповідно до ч.1 ст. 24 ГПК України, господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача.

У пункті 2 Перехідних положень Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" із відповідними змінами та доповненнями, встановлено, що державна реєстрація прав на нерухоме майно в порядку, визначеному цим Законом, здійснюється з 1 січня 2013 року. У відповідності до ст. 6 вище названого Закону, систему органів державної реєстрації прав становить спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань державної реєстрації прав - Міністерство юстиції України, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації прав, та його територіальні органи, які є органами державної реєстрації прав.

У позовній заяві заявлено вимогу про скасування реєстрації права власності за релігійною громадою Української греко-католицької церкви с. Утіховичі на будівлю церкви Архестратига Михаїла, яка знаходиться за адресою: Львівська обл., Перемишлянський район, с. Утіховичі, вул. Центральна, 3, що в свою чергу належить до компетенції територіальних органів державної реєстрації прав.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Реєстраційну службу Перемишлянського районного управління юстиції.

Зважаючи на необхідність залучення співвідповідача - Реєстраційну службу Перемишлянського районного управління юстиції та з метою повного та всестороннього з'ясування обставин спору суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 24, 77, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Залучити до участі у справі відповідача-3 - Реєстраційну службу Перемишлянського районного управління юстиції (81200, Львівська обл., м. Перемишляни, вул. Галицька, 15).

2. Розгляд справи відкласти на 30.03.2015 р. о 16 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться за адресою: м.Львів, вул.Личаківська, 128 (2 поверх).

4. Позивачу: направити копію позовної заяви відповідачу-3, докази направлення представити суду; уточнити позовні вимоги з урахуванням вимог Закону України В«Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяженьВ» ; явка представника в судове засідання.

5. Відповідачу-1: забезпечити явку представника в судове засідання.

6. Відповідачу-2: явка представника в судове засідання на власний розсуд.

7. Відповідачу-3 (Реєстраційній службі Перемишлянського районного управління юстиції) представити: документально та нормативно обґрунтований відзив на позовну заяву; явка представника в судове засідання.

Доводжу до відома сторін, що згідно з п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від виконання дій, покладених господарським судом з винної сторони може бути стягнутий штраф, а справа, відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України може бути розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя Манюк П.Т.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.03.2015
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50911177
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/104/15

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 26.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 23.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 02.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Рішення від 12.05.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 21.04.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 17.01.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні